Opiskelupaikka Tampere, päiväopetus.
Opintojen kesto n. 1,5 – 2,5 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.
Koulutus alkaa 1.8.2022.
Kohderyhmä: Yli 18-vuotiaille alasta kiinnostuneille.
Seuraava haku keväällä 2023.
Uskomaton sijainti, mahtavia ihmisiä, paljon eläimiä ja teorian opettelua käytännön kautta – siinä neljä asiaa, joita hehkuttavat niin AhlmanEdun eläintenhoitajaopiskelijat kuin koulutuksen vastuuvalmentajat. Työpaikalla tapahtuvilla oppimisjaksoilla voi selvittää, millaista uraa kohti omia opintoja kannattaa suunnata. Eläintenhoitajana pitää olla valmis tekemään töitä ja kantamaan vastuuta, sillä kyse on elävistä olennoista sekä opintojen aikana, että työelämässä. Meiltä valmistuneella eläintenhoitajalla on perusosaaminen sekä valmius toimia eläimien kanssa.
AhlmanEdussa on pieneläintilan lisäksi navetta, jossa on geneettisesti arvokas länsisuomenkarjan, pohjoissuomenkarjan ja itäsuomenkarjan geenipankkikarja. Eläintenhoitoalan opiskelijat pääsevät oppimaan täysin uniikissa ympäristössä sekä oppivat lypsyä ja nautojen hoitoa suomenkarjan kolmen rodun kanssa.
AhlmanEdun eläintenhoitoalalla oppiminen tapahtuu tiimeissä. Opiskelu on opiskelijalähtöistä, eikä ketään jätetä opinnoissa yksin, vaan oma tiimi on tukemassa omalla yksilöidyllä opintopolulla eteenpäin.
• voi toimia eläintenhoitajana maatilalla, lomittajana, kotieläinpuistossa, löytöeläinkodeissa, eläintarhassa, eläinlääkärin vastaanotossa ja muissa eläinalan yrityksissä
• voi työskennellä myös lemmikkieläinkaupan tai -hoitolan palveluksessa tai tutkimusavustajana
• voi toimia yrittäjänä
• saa perusvalmiudet myös oman eläinhoitoalan yrityksen perustamiseen
Koulutuksen voi aloittaa joustavasti ympäri vuoden, jos opiskelija hankkii oppisopimuspaikan.
Lisätietoja: opintotoimisto@ahlman.fi
“Täällä välitetään, että me oikeasti opitaan!” – Pinja Jousinen, eläintenhoitajaopiskelija.
Meille voit hakeutua, kun opintojen alkamiseen mennessä:
Perustutkinnon suorittaminen on opiskelijalle maksutonta ja opiskelupäiviin kuuluu lounas. Kustannuksia voi tulla esimerkiksi oppikirjoista, opintoretkistä, työvaatteista ja -jalkineista sekä muista opiskelumateriaaleista.
Hakijat valitaan yhteispistemäärän perusteella (max. 30 pistettä). Hakemuksen perusteella hakijoista valitaan ensin soveltuvuuskokeeseen kutsuttavat, jonka pisteet lisätään hakemuspisteisiin.
Hakijoita arvioidaan seuraavin kriteerein
Koulutus ja työkokemus (9 pistettä)
Perustelut (12 pistettä)
Soveltuvuuskoe (9 pistettä)
Hakemus täytetään Opintopolussa.
Hakemuksessa sinun on ilmoitettava korkein suorittamasi tutkinto. Työkokemuksesta on laskettava ja ilmoitettava erikseen sekä alaan liittyvä että muu työkokemus. Hakemukseen on liitettävä kopiot todistuksista, jotka osoittavat koulutuksen ja työkokemuksen.
Valmistaudu hakemuksen täyttämiseen tutustumalla tutkintosi sisältöön ePerusteet-sivustolla. Löydät tiedot palvelusta tutkinnon nimellä tai suoraan linkkinä siltä sivulta, jolta siirryit tälle hakulomakkeelle. Tutustu myös tietoihin opiskelusta AhmanEdulla osoitteessa ahlmanedu.fi.
Hakemuksen perusteluissa sinulta kysytään seuraavia asioita:
Tiedot alasta ja opiskelusta AhlmanEdussa
Tavoitteet opiskelulle ja uralle
Alaan liittyvät harrastukset ja osaaminen
Liitteet
Koska AhlmanEdussa opimme yhdessä tiimeissä, haluamme arvioida myös valmiuksiasi dialogiin. Siksi kutsumme hakemuksen perusteella parhaimmat pisteet saaneet hakijat soveltuvuuskokeeseen, joka keväällä 2022 järjestetään verkossa.
Maatalousalan soveltuvuuskokeet järjestetään 26.4. ja 28.4.2022. Lähetämme sähköpostitse kutsun ja ohjeet soveltuvuuskokeeseen valituille viimeistään 22.4. Lähetämme myös tiedon niille hakijoille, joita ei valittu tällä kertaa soveltuvuuskokeeseen.
Soveltuvuuskoe on pienryhmissä annetusta aiheesta hakijoiden kesken käytävä keskustelu tai yksilötehtävä-/haastattelu. Voit valmistautua valintapäivään perehtymällä huolellisesti kutsussa annettuihin ohjeisiin ja materiaaleihin.
Keskusteluun saattaa liittyä ennakkotehtävä, johon ohjeet lähetetään kutsun yhteydessä.
Julkaisemme valinnan tulokset osoitteessa Opintopolussa 13.5. mennessä. Käy tarkistamassa valinnan tulos sekä vastaanottamassa mahdollinen opiskelupaikka Oma Opintopolussa 29.5. mennessä.
Valituksi ja valitsematta tulemisesta lähetetään päätös kaikille hakijoille viimeistään 10.6. Opiskelijoiksi valituille lähetetään kesäkuun aikana myös ohjeet opintojen aloituksesta.
Opiskelu alkaa mm. etätehtävien tekemisellä 1.8. ja ensimmäinen paikalla oloa vaativa orientaatiopäivä on 15.8.
Koulutus toteutetaan tiimioppimisen mallilla yhdessä ajattelemalla ja tekemällä mm.
Tutustu tiimioppimisen malliin: Tietoa hakijalle