Opiskelupaikka AhlmanEdu Tampere, Arto Rastaan ravintolat Tampere tai Olo -ravintolat Helsinki
Opintojen kesto n. 1,5 – 2,5 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.
Koulutus alkaa 1.8.2022.
Kohderyhmä: Yli 18-vuotiaille alasta kiinnostuneille.
Voit hakea meille jatkuvan haun kautta!
2022 mahdollisuus päästä oppimaan italialaisen keittiön saloja paikallisiin ravintoloihin Brescian kaupungin / Garda-järven seuduille.
Koulutuksen voi aloittaa joustavasti ympäri vuoden, jos opiskelija hankkii oppisopimuspaikan. Lisätietoja: hakutoimisto@ahlman.fi
AhlmanEdun ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa on kolme erilaista polkua, jossa voit kehittyä kokkina tai tarjoilijana Tampereella, Helsingissä tai maailmalla! Voit olla esimerkiksi alan vaihtaja, harrastelija, uutta ammattia etsimässä, suorittanut toisen asteen koulutuksen tai haluat tähdätä ravintola-alan huipulle.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset ja hyvät taidot muun muassa ruoanvalmistuksesta tarjoiluun sekä vastuullisuudesta ja lähiruoasta asiakaspalveluun. Yksilöllisen opintopolun avulla voit syventää jo olemassa olevaa osaamistasi tai aloittaa tyhjältä pöydältä iästä riippumatta. Pääasia on, että sinulla on asenne kohdillaan ja halu oppia uutta!
Sekä kokiksi ja tarjoilijaksi valmistuneet työllistyvät hyvin opintojen jälkeen. Opiskele ravintola- ja catering-alalla, tähtää työelämään tai suuntaa jatko-opiskelemaan!
AhlmanEdun Huippukokki ja -tarjoilija -koulutuksessa Tampereella sekä Helsingissä voit tähdätä yhteistyössä Arto Rastaan ja Olo Group ravintoloiden kanssa alan huipulle! Koulutus räätälöidään opiskelijalle sopivaksi.
Huippukokki ja -tarjoilija koulutuksessa on mahdollisuus kehittyä huippuammattilaiseksi. Helsingissä uudenlainen koulutuskonsepti on alkanut syksyllä 2020 ja nyt voi hakeutua Helsingin lisäksi myös Tampereella alkaneeseen koulutukseen. Helsingissä huippuammattilaisuutta on edistämässä Olo Groupin ravintolat ja Tampereella Arto Rastaan ravintolat Periscope ja Dining26.
Tulisiko sinusta esimerkiksi seuraava kestävän kehityksen gastronomi, huippukokki tai ravintolapäällikkö? Voit valita tämän polun jo opintojen alkaessa tai opintojen aikana.
Opiskele kokiksi tai tarjoilijaksi ja kehitä osaamistasi Ahlmanin upeassa miljöössä ja ainutlaatuisissa oppimisympäristöissä lähiruoan parissa!
AhlmanEdun kiertotalous on vahvasti esillä ja voit opiskelijana olla osa sitä! Kun yhdistetään kaksi ravintolaa, Tilapuoti sekä opiskelijat, saadaan luonnonantimista kaikki hyöty irti. Tällä hetkellä ravintolat hyödyntävät opiskelijoiden hankkimista tuotteista sen mitä saavat ja pystyvät. Tuotteet eivät ole tuotettuja, vaan suoraan metsästä ja omalta tontilta pöytään kerättyjä.
Tavoitteenamme on pyrkiä suljettuun kiertoon eli alueella olevien ravinteiden kierrätykseen. Opiskelijana pääset olemaan lähellä lähiruoan tuottamista!
Opintojen sisällöt mukautuvat opiskelijoiden kiinnostuksen mukaan. Meillä opitaan tiimioppimisenmallilla, eli ajatellaan ja tehdään yhdessä. Voit valita tämän polun jo opintojen alkaessa tai opintojen aikana.
Erasmus+ avulla voit kehittää osaamistasi kansainvälisesti! Meillä opiskellessasi sinulla on myös mahdollisuus kehittää omaa ammatillista osaamistasi ulkomailla, verkostoitua ja hankkia kansainvälisyystaitoja, joita tarvitaan tämän päivän kansainvälistyvässä työelämässä yhä enemmän. Opiskelijana sinulla on mahdollisuus päästä tutustumaan ravintola-alaan maailmalla ja kehittymään ammattilaisena!
Tähtää ravintolamaailman huipulle maailmalla ja opiskele kokiksi tai tarjoilijaksi! Voit valita tämän polun jo opintojen alkaessa tai opintojen aikana.
• osaa toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
• osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot
• osaa laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle
• työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, lasti- ja matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.
Kokki voi työskennellä mm.:
• Ravintolakokkina ravintoloissa (hotellit, korkeatasoiset ravintolat yms.)
• Pitokokkina
• Pääkokkina
• Suurtalouskokkina
• Keittäjänä
• osaa toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
• osaa kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita
• osaa esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia
• työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa.
Tarjoilija voi työskennellä mm.:
• Ruokaravintoloissa
• Kahviloissa
• Pubeissa / baareissa
• Laivoissa
• Hotellin ravintoloissa
“Ammatinvaihto tuntuu minusta hyvältä, kun täällä kannustetaan!” Tommi, 53-vuotias alanvaihtaja.
“Keittiössä opettajat tuntuvat vanhemmilta työkavereilta, joilta voi kysyä mitä vaan!” – Joonas Tikka, kokkiopiskelija.
Voit hakea opiskelemaan kokiksi tai tarjoilijaksi Tampere -ryhmään jatkuan haun kautta. Täytä hakemus klikkaamalla tästä!
Meille voit hakeutua, kun opintojen alkamiseen mennessä:
Perustutkinnon suorittaminen on opiskelijalle maksutonta ja opiskelupäiviin kuuluu lounas. Kustannuksia voi tulla esimerkiksi oppikirjoista, opintoretkistä, työvaatteista ja -jalkineista sekä muista opiskelumateriaaleista.
Hakijat valitaan yhteispistemäärän perusteella (max. 30 pistettä). Hakemuksen perusteella hakijoista valitaan ensin soveltuvuuskokeeseen kutsuttavat, jonka pisteet lisätään hakemuspisteisiin.
Hakijoita arvioidaan seuraavin kriteerein
Koulutus ja työkokemus (9 pistettä)
Perustelut (12 pistettä)
Soveltuvuuskoe (9 pistettä)
Hakemus täytetään Opintopolussa; huippukokki tai -tarjoilija Tampere, huippukokki tai -tarjoilija Helsinki tai kokki tai tarjoilija Tampere.
Hakemuksessa sinun on ilmoitettava korkein suorittamasi tutkinto. Työkokemuksesta on laskettava ja ilmoitettava erikseen sekä alaan liittyvä että muu työkokemus. Hakemukseen on liitettävä kopiot todistuksista, jotka osoittavat koulutuksen ja työkokemuksen.
Valmistaudu hakemuksen täyttämiseen tutustumalla tutkintosi sisältöön ePerusteet-sivustolla. Löydät tiedot palvelusta tutkinnon nimellä tai suoraan linkkinä siltä sivulta, jolta siirryit tälle hakulomakkeelle. Tutustu myös tietoihin opiskelusta AhmanEdulla osoitteessa ahlmanedu.fi.
Hakemuksen perusteluissa sinulta kysytään seuraavia asioita:
Tiedot alasta ja opiskelusta AhlmanEdussa
Tavoitteet opiskelulle ja uralle
Alaan liittyvät harrastukset ja osaaminen
Liitteet
Koska AhlmanEdussa opimme yhdessä tiimeissä, haluamme arvioida myös valmiuksiasi dialogiin. Siksi kutsumme hakemuksen perusteella parhaimmat pisteet saaneet hakijat soveltuvuuskokeeseen, joka keväällä 2022 järjestetään verkossa.
Ravintola- ja cateringalan soveltuvuuskoe järjestetään 2.5.2022. Lähetämme sähköpostitse kutsun ja ohjeet soveltuvuuskokeeseen valituille viimeistään 22.4. Lähetämme myös tiedon niille hakijoille, joita ei valittu tällä kertaa soveltuvuuskokeeseen.
Soveltuvuuskoe on pienryhmissä annetusta aiheesta hakijoiden kesken käytävä keskustelu tai yksilötehtävä-/haastattelu. Voit valmistautua valintapäivään perehtymällä huolellisesti kutsussa annettuihin ohjeisiin ja materiaaleihin.
Keskusteluun saattaa liittyä ennakkotehtävä, johon ohjeet lähetetään kutsun yhteydessä.
Julkaisemme valinnan tulokset osoitteessa Opintopolussa 13.5. mennessä. Käy tarkistamassa valinnan tulos sekä vastaanottamassa mahdollinen opiskelupaikka Oma Opintopolussa 29.5. mennessä.
Valituksi ja valitsematta tulemisesta lähetetään päätös kaikille hakijoille viimeistään 10.6. Opiskelijoiksi valituille lähetetään kesäkuun aikana myös ohjeet opintojen aloituksesta.
Opiskelu alkaa mm. etätehtävien tekemisellä 1.8. ja ensimmäinen paikalla oloa vaativa orientaatiopäivä on 15.8.
Koulutus toteutetaan tiimioppimisen mallilla yhdessä ajattelemalla ja tekemällä mm.
Tutustu tiimioppimisen malliin: Tietoa hakijalle