Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Opiskelupaikka AhlmanEdu Tampere, Arto Rastaan ravintolat Tampere tai Olo -ravintolat Helsinki 

Opintojen kesto n. 1,5 – 2,5 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Koulutuksen voi aloittaa joustavasti ympäri vuoden, jos opiskelija hankkii oppisopimuspaikan. Lisätietoja: [email protected] 

Kohderyhmä: Yli 18-vuotiaille alasta kiinnostuneille. 

Seuraava haku 1.2.2022. Katso hakuohjeet sivun alaosasta.

2022 mahdollisuus päästä oppimaan italialaisen keittiön saloja paikallisiin ravintoloihin Brescian kaupungin / Garda-järven seuduille.

 

AhlmanEdun ravintola- ja catering-alalla voit suuntautua haluamallesi polulle kokkina tai tarjoilijana!  

 

AhlmanEdun ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa on kolme erilaista polkua, jossa voit kehittyä kokkina tai tarjoilijana Tampereella, Helsingissä tai maailmalla! Voit olla esimerkiksi alan vaihtaja, harrastelija, uutta ammattia etsimässä, suorittanut toisen asteen koulutuksen tai haluat tähdätä ravintola-alan huipulle 

 

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset ja hyvät taidot muun muassa ruoanvalmistuksesta tarjoiluun sekä vastuullisuudesta ja lähiruoasta asiakaspalveluun. Yksilöllisen opintopolun avulla voit syventää jo olemassa olevaa osaamistasi tai aloittaa tyhjältä pöydältä iästä riippumatta. Pääasia on, että sinulla on asenne kohdillaan ja halu oppia uutta! 

 

Sekä kokiksi ja tarjoilijaksi valmistuneet työllistyvät hyvin opintojen jälkeen. Opiskele ravintola- ja catering-alalla, tähtää työelämään tai suuntaa jatko-opiskelemaan! 

Huippukokki ja -tarjoilija

AhlmanEdun Huippukokki ja -tarjoilija -koulutuksessa Tampereella sekä Helsingissä voit tähdätä yhteistyössä Arto Rastaan ja Olo Group ravintoloiden kanssa alan huipulle! Koulutus räätälöidään opiskelijalle sopivaksi. 

Huippukokki ja -tarjoilija koulutuksessa on mahdollisuus kehittyä huippuammattilaiseksi. Helsingissä uudenlainen koulutuskonsepti on alkanut syksyllä 2020 ja nyt voi hakeutua Helsingin lisäksi myös Tampereella alkaneeseen koulutukseen. Helsingissä huippuammattilaisuutta on edistämässä Olo Groupin ravintolat ja Tampereella Arto Rastaan ravintolat Periscope ja Dining26 

Tulisiko sinusta esimerkiksi seuraava kestävän kehityksen gastronomi, huippukokki tai ravintolapäällikkö? Voit valita tämän polun jo opintojen alkaessa tai opintojen aikana.  

Lähiruokaa AhlmanEdussa

Opiskele kokiksi tai tarjoilijaksi ja kehitä osaamistasi Ahlmanin upeassa miljöössä ja ainutlaatuisissa oppimisympäristöissä lähiruoan parissa! 

AhlmanEdun kiertotalous on vahvasti esillä ja voit opiskelijana olla osa sitä! Kun yhdistetään kaksi ravintolaa, oma Tilameijeri ja Tilapuoti sekä opiskelijat, saadaan luonnonantimista kaikki hyöty irti. Tällä hetkellä ravintolat hyödyntävät opiskelijoiden hankkimista tuotteista sen mitä saavat ja pystyvät. Tuotteet eivät ole tuotettuja, vaan suoraan metsästä ja omalta tontilta pöytään kerättyjä.  

Tavoitteenamme on pyrkiä suljettuun kiertoon eli alueella olevien ravinteiden kierrätykseen. Opiskelijana pääset olemaan lähellä lähiruoan tuottamista! 

Opintojen sisällöt mukautuvat opiskelijoiden kiinnostuksen mukaan. Meillä opitaan tiimioppimisenmallilla, eli ajatellaan ja tehdään yhdessä. Voit valita tämän polun jo opintojen alkaessa tai opintojen aikana. 

Kohti kansainvälisyyttä

Erasmus+ avulla voit kehittää osaamistasi kansainvälisesti! Meillä opiskellessasi sinulla on myös mahdollisuus kehittää omaa ammatillista osaamistasi ulkomailla, verkostoitua ja hankkia kansainvälisyystaitoja, joita tarvitaan tämän päivän kansainvälistyvässä työelämässä yhä enemmän. Opiskelijana sinulla on mahdollisuus päästä tutustumaan ravintola-alaan maailmalla ja kehittymään ammattilaisena!  

Tähtää ravintolamaailman huipulle maailmalla ja opiskele kokiksi tai tarjoilijaksi! Voit valita tämän polun jo opintojen alkaessa tai opintojen aikana. 

Tutkinnon suorittanut kokki

osaa toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa

osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot

osaa laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle

työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, lasti- ja matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.

 

Kokki voi työskennellä mm.:

Ravintolakokkina ravintoloissa (hotellit, korkeatasoiset ravintolat yms.)

Pitokokkina

Pääkokkina

Suurtalouskokkina

Keittäjänä

Tutkinnon suorittanut tarjoilija

osaa toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa

osaa kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita

osaa esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia

työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa.

 

Tarjoilija voi työskennellä mm.:

Ruokaravintoloissa

Kahviloissa

Pubeissa / baareissa

Laivoissa

Hotellin ravintoloissa

“Ammatinvaihto tuntuu minusta hyvältä, kun täällä kannustetaan!” Tommi, 53-vuotias alanvaihtaja.

 

“Keittiössä opettajat tuntuvat vanhemmilta työkavereilta, joilta voi kysyä mitä vaan!”Joonas Tikka, kokkiopiskelija.

Tietoa hakijalle:

Jatkuvassa haussa voit hakea ympäri vuoden vapaana oleviin koulutuspaikkoihin. Kaikki jatkuvassa haussa avoinna olevat koulutukset löydät Opintopolusta.

 

 1. Täytä hakemus.
 2. Valitse alasvetovalikosta haluamasi tutkinto, johon haluat hakeutua. Voit hakeutua tammikuussa 10.1.2022 alkavaan ryhmään tai aloittaa joustavasti.
 3. Täytä hakemuksesi huolellisesti ja vastaa kysymyksiin kattavasti. Lomakkeeseen on mahdollista tutustua etukäteen, mutta sitä ei voi tallentaa keskeneräisenä.
 4. Liitä hakemukseen kuvallinen CV, työ- ja tutkintotodistukset pdf-tiedostona. Kerro CV:ssä miksi haet Ahlmanille tähän koulutukseen. Skannaa, nimeä ja tallenna tarvittavat liitteet itsellesi ennen kuin aloitat hakulomakkeen täyttämistä. Nimeä liitteet selkeästi esim. tutkintotodistus, Oppilaitos.

Dokumenttien skannaukseen pdf-tiedostoksi löytyy erilaisia sovelluksia Google Play-kaupasta tai Appstoresta.

 1. Saat paluuviestin onnistuneesta hakeutumisestasi

 

Kun hakemuksesi on käsitelty, saat tiedon hakeutumisesi tilanteesta; kutsun haun seuraavaan vaiheeseen tai tiedon valinnasta tai tiedon ettet tullut valituksi. Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä kaikki hakijoihin lisäohjein.

 

Ahlmanille voit hakeutua, mikäli olet:

 • 18 vuotta täyttänyt
 • lukion suorittanut ylioppilas TAI
 • alanvaihtaja TAI
 • hankkinut osaamista työelämässä TAI
 • suorittanut aiemman tutkinnon TAI
 • jäänyt yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa

Perustutkinnon suorittaminen on opiskelijalle maksutonta ja opiskelupäiviin kuuluu lounas. Kustannuksia voi tulla esimerkiksi oppikirjoista, opintoretkistä, työvaatteista ja -jalkineista sekä muista opiskelumateriaaleista.

Koulutus toteutetaan tiimioppimisen mallilla yhdessä ajattelemalla ja tekemällä mm.

 • kirkastamalla ja kiteyttämällä ydinasiat ja tavoitteet
 • suunnittelemme, miten voimme saavuttaa tavoitteet
 • kokeilemme ja toteutamme suunnitelmat käytännössä
 • keskustelemme tiimissä meille tärkeistä asioista
 • reflektoimme tekemistämme

Tutustu tiimioppimisen malliin: Tietoa hakijalle

Jos et löydä verkkosivuiltamme vastausta kysymykseesi, ota meihin yhteyttä tällä lomakkeella.

 

Yhteydenottolomake koulutukset
Haluan

Minua kiinnostava koulutus tai koulutukset

Kysyttävää kokkikoulutuksesta? Kysy meiltä!

Opinto- ja hakutoimisto

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.

 

Uutiskirje