Opiskelupaikka Tampere
Opintojen kesto n. 1,5 – 2,5 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.
Seuraava koulutus alkaa 31.7.2023.
Kohderyhmä: Yli 18-vuotiaille alasta kiinnostuneille.
Haku koulutukseen ei ole tällä hetkellä avoinna.
Mahdollisuus Erasmus+ -vaihtoon
Koulutuksen voi aloittaa joustavasti ympäri vuoden, jos opiskelija hankkii oppisopimuspaikan. Lisätietoja: hakijapalvelut@ahlman.fi
AhlmanEdun ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa on erilaisia polkuja, joissa voit kehittyä kokkina tai tarjoilijana! Voit olla esimerkiksi alan vaihtaja, harrastelija, uutta ammattia etsimässä, suorittanut toisen asteen koulutuksen tai haluat tähdätä ravintola-alan huipulle.
Ravintola-alan opiskelijat opiskelevat tiimimallilla elämysalojen tiimissä tai työvaltaisesti oppi- tai koulutussopimuksella alan työpaikoissa. Meillä on laajat työelämäverkostot huippuravintoloista lounasravintoloihin, ja opiskelun aikana suoritat osan opinnoistasi itseäsi kiinnostavissa paikoissa. AhlmanEdun omat oppimisympäristöt tarjoavat mahdollisuuden harjoitella alaa monipuolisesti perustaidoista alan uusimpiin trendeihin, luontoruokailun järjestämisestä ravintola-alan yrittäjyyteen. Opiskelijatiimeillä on mahdollisuus suunnitella ja toteuttaa ravintolapalveluita myös pop-up tyylisesti AhlmanEdussa.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset ja hyvät taidot muun muassa ruoanvalmistuksesta tarjoiluun sekä vastuullisuudesta ja lähiruoasta asiakaspalveluun. Yksilöllisen opintopolun avulla voit syventää jo olemassa olevaa osaamistasi tai aloittaa tyhjältä pöydältä iästä riippumatta. Pääasia on, että sinulla on asenne kohdillaan ja halu oppia uutta!
Sekä kokiksi ja tarjoilijaksi valmistuneet työllistyvät hyvin opintojen jälkeen. Opiskele ravintola- ja catering-alalla, tähtää työelämään tai suuntaa jatko-opiskelemaan!
Opiskele kokiksi tai tarjoilijaksi ja kehitä osaamistasi AhlmanEdun upeassa miljöössä lähiruoan parissa!
Opintojen sisällöt mukautuvat opiskelijoiden kiinnostuksen mukaan. Meillä opitaan tiimioppimisen mallilla, eli ajatellaan ja tehdään yhdessä. Voit valita tämän polun jo opintojen alkaessa tai opintojen aikana.
Erasmus+ avulla voit kehittää osaamistasi kansainvälisesti! Meillä opiskellessasi sinulla on myös mahdollisuus kehittää omaa ammatillista osaamistasi ulkomailla, verkostoitua ja hankkia kansainvälisyystaitoja, joita tarvitaan tämän päivän kansainvälistyvässä työelämässä yhä enemmän. Opiskelijana sinulla on mahdollisuus päästä tutustumaan ravintola-alaan maailmalla ja kehittymään ammattilaisena!
Tähtää ravintolamaailman huipulle maailmalla ja opiskele kokiksi tai tarjoilijaksi! Voit valita tämän polun jo opintojen alkaessa tai opintojen aikana.
• osaa toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
• osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot
• osaa laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle
• työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, lasti- ja matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.
Kokki voi työskennellä mm.:
• Ravintolakokkina ravintoloissa (hotellit, korkeatasoiset ravintolat yms.)
• Pitokokkina
• Pääkokkina
• Suurtalouskokkina
• Keittäjänä
• osaa toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
• osaa kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita
• osaa esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia
• työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa.
Tarjoilija voi työskennellä mm.:
• Ruokaravintoloissa
• Kahviloissa
• Pubeissa / baareissa
• Laivoissa
• Hotellin ravintoloissa
”Ammatinvaihto tuntuu minusta hyvältä, kun täällä kannustetaan!” Tommi, 53-vuotias alanvaihtaja.
”Keittiössä opettajat tuntuvat vanhemmilta työkavereilta, joilta voi kysyä mitä vaan!” – Joonas Tikka, kokkiopiskelija.
Yli 18-vuotiaiden hakeutuminen jatkuvassa haussa täällä.
Oppivelvollisten hakeutuminen yhteishaussa 21.2.-21.3.2023 Opintopolussa sekä jatkuvassa haussa 30.6. asti.
Perustutkinnon suorittaminen on opiskelijalle maksutonta ja opiskelupäiviin kuuluu lounas. Kustannuksia voi tulla esimerkiksi oppikirjoista, opintoretkistä, työvaatteista ja -jalkineista sekä muista opiskelumateriaaleista.
Oppivelvollisille opiskelu on täysin maksutonta.
Hakijat valitaan yhteispistemäärän perusteella (max. 30 pistettä). Hakemuksen perusteella hakijoista valitaan ensin valintahaastatteluun kutsuttavat, jonka pisteet lisätään hakemuspisteisiin.
Hakijoita arvioidaan seuraavin kriteerein
Koulutus ja työkokemus (9 pistettä)
Perustelut (12 pistettä)
Soveltuvuuskoe (9 pistettä)
Hakemuksessa sinun on ilmoitettava korkein suorittamasi tutkinto. Työkokemuksesta on laskettava ja ilmoitettava erikseen sekä alaan liittyvä että muu työkokemus. Hakemukseen on liitettävä kopiot todistuksista, jotka osoittavat koulutuksen ja työkokemuksen.
Valmistaudu hakemuksen täyttämiseen tutustumalla tutkintosi sisältöön ePerusteet-sivustolla. Löydät tiedot palvelusta tutkinnon nimellä tai suoraan linkkinä siltä sivulta, jolta siirryit tälle hakulomakkeelle.
Hakemuksen perusteluissa sinulta kysytään seuraavia asioita:
Tiedot alasta ja opiskelusta AhlmanEdussa
Tavoitteet opiskelulle ja uralle
Alaan liittyvät harrastukset ja osaaminen
Liitteet
Koska AhlmanEdussa opimme yhdessä tiimeissä, haluamme arvioida myös valmiuksiasi dialogiin. Siksi kutsumme hakemuksen perusteella parhaimmat pisteet saaneet hakijat valintahaastatteluun, joka järjestetään verkossa.
Ravintola- ja cateringalan soveltuvuuskoe järjestetään 2.-10.5.2023 välisenä aikana. Lähetämme sähköpostitse kutsun ja ohjeet soveltuvuuskokeeseen valituille viimeistään 21.4.2023. Lähetämme myös tiedon niille hakijoille, joita ei valittu tällä kertaa.
Valintahaastattelu on pienryhmissä annetusta aiheesta hakijoiden kesken käytävä keskustelu tai yksilötehtävä-/haastattelu. Voit valmistautua valintapäivään perehtymällä huolellisesti kutsussa annettuihin ohjeisiin ja materiaaleihin.
Ravintola- ja cateringalan soveltuvuuskoe järjestetään 5.-8.6.2023 välisenä aikana. Lähetämme sähköpostitse kutsun ja ohjeet soveltuvuuskokeeseen valituille viimeistään 2.6.2023. Lähetämme myös tiedon niille hakijoille, joita ei valittu tällä kertaa.
Valintahaastattelu on pienryhmissä annetusta aiheesta hakijoiden kesken käytävä keskustelu tai yksilötehtävä-/haastattelu. Voit valmistautua valintapäivään perehtymällä huolellisesti kutsussa annettuihin ohjeisiin ja materiaaleihin.
Perehdy Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon – koulutukseen näiden verkkosivujen kautta
Perehdy Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon – tutkinnonperusteisiin täältä
Perehdy ensimmäiseen pakolliseen tutkinnon osaan täältä
Tutustu Tiimioppimisen malliin täältä ja valmistaudu keskustelemaan soveltuvuuskokeessa miten tiimioppiminen sopii minulle.
Julkaisemme valinnan tulokset 31.3. mennessä hakeneille Opintopolussa 17.5.2023 mennessä. Käy tarkistamassa valinnan tulos sekä vastaanottamassa mahdollinen opiskelupaikka Oma Opintopolussa 31.5.2023 mennessä.
Valituksi ja valitsematta tulemisesta lähetetään päätös kaikille hakijoille viimeistään 9.6.2023. Opiskelijoiksi valituille lähetetään kesäkuun aikana myös ohjeet opintojen aloituksesta.
Opiskelu alkaa mm. etätehtävien tekemisellä 31.7.2023 ja ensimmäinen paikalla oloa vaativa orientaatiopäivä on 14.8.2023
Koulutus toteutetaan tiimioppimisen mallilla yhdessä ajattelemalla ja tekemällä mm.
Tutustu tiimioppimisen malliin: Tietoa hakijalle