Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Opiskelu musiikkilinjalla ei ole vain opiskelua – se on elämys!

 

AhlmanEdun musiikkilinja on lukuvuoden mittainen, intensiivinen syväsukellus musiikin maailmaan. Opiskelu musiikkilinjalla antaa mahdollisuuden keskittyä oman musiikillisen osaamisen kehittämiseen ja musiikin tekemiseen täysipäiväisesti, yksin ja yhdessä. Linjalla on mahdollisuus laajentaa ja täydentää omaa osaamista niin musiikin ammattiopintoja kuin omatoimista musiikin tekemistäkin varten. 

 

Opiskelu musiikkilinjalla on vahvasti yhteisöllistä. Musiikkia opitaan parhaiten tekemällä, joten yhteismusisointi ja yhdessä tekeminen ovatkin musiikkilinjan toiminnan vahva ydin. Käytännön musisoinnin ohella opiskellaan myös muusikkoutta ja tekijyyttä tukevia teoria-aineita, mutta vahvasti käytännön tekemiseen kytkeytyen. 

 

Opiskelua musiikkilinjalla ei ole koulunkäyntiä – se on elämys. Tule, näe, koe, elä se!

 

Opiskelu musiikkilinjalla on intensiivistä ja vaativaakin, joten aivan aloittelijoille se ei sovi. Musiikkilinjalle hakevalta ei edellytetä aiempia muodollisia musiikkiopintoja, mutta oman instrumentin perushallinta ja mieluusti myös kokemus yhteismusisoinnista ovat edellytys linjan opinnoissa menestymiselle.  

HUOM! Muista liittää kaikki pyydetyt liitteet mukaan hakemukseesi (kts. kohta Ennakkotehtävä).

Kuuntele Taidealat tutuiksi podcast-sarjan Musiikkilinjan jakso Spotifysta AhlmanEdun ”Ajatuksia opiskelijoilta” -kanavalta:

Opinnot musiikkilinjalla

Musiikkilinjan opinnot ovat päätoimista päiväopiskelua maanantaista perjantaihin. Jokaiselle opiskelijalle muodostetaan linjan opinnoista yksilöllinen kokonaisuus, joka parhaiten tukee opiskelijan intressejä ja tavoitteita. Vastuu opiskelusta kuitenkin opiskelijalla itsellään, joten omien tavoitteiden selkeä määrittely ja itseohjautuvuus ovat tärkeitä eväitä opiskelulle.  

Musiikkilinjan laajuus on 38 opintoviikkoa. Otsikkotasolla opintojen sisältö koostuu jotakuinkin seuraavista kokonaisuuksista:   

• Yhteismusisointi (bändit, yhtyeworkshopit, lauluyhtyeet)

• Instrumenttitaidot (soitto- ja/tai laulutunnit, pianoryhmä, kitararyhmä, bassoryhmä, bändiopinnot)

• Musiikin hahmoaineet (teoria ja säveltapailu, rytmiikka)

• Musiikkiteknologia (studiotyö, liveääni, synteesi)

• Musiikin tekeminen ja tuottaminen (songwriting, sovitus, improvisaatio)

• Musiikin tuntemus (jazz-, rock- ja länsimaisen taidemusiikin historia)

• Workshopit

AhlmanEdun musiikkilinja ja monitaiteinen kampus antavat erinomaisen ympäristön toteuttaa myös omia projekteja, olipa sitten mielessä bändiproggis, studioprojekti tai musiikkinäytelmä.   

Jos et löydä verkkosivuiltamme vastausta kysymykseesi, ota meihin yhteyttä tällä lomakkeella.

 

Yhteydenottolomake koulutukset
Haluan

Minua kiinnostava koulutus tai koulutukset

Kysy lisää koulutuksesta:

Opiskelija- ja hakijapalvelut

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.

 

Uutiskirje