Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Opiskelupaikka Tampere. Koulutus sisältää työpaikalla tapahtuvaa oppimista ja joitakin lähijaksoja oppilaitoksessa. Näytöt suoritetaan alan työtehtävissä työpaikoilla tai omassa yrityksessä.

Koulutuksen kesto on jokaiselle yksilöllisesti henkilökohtaistettu.

Tutkinto suoritetaan oppisopimuksella / yrittäjän oppisopimuksella (myös koulutussopimus on mahdollinen). Ota yhteyttä hakijapalvelut@ahlman.fi

Kohderyhmä: Yli 18-vuotiaille alasta kiinnostuneille, joilla on jo alan kokemusta.

Koulutuksen hinta 500 €. 

Lisäksi kustannuksia voi muodostua mm. kirjallisuudesta, työvälineistä, majoituksesta, matkakuluista ja ruokailusta. Opiskelijan on hankittava omat työvälineet.

Puutarha-alan erikoisammattitutkinnon suorittanut osaa toimia vaativissa puutarha-alan ammatillisissa työtehtävissä.

 

Puutarha-alan erikoisammattitutkinnon suorittanut osaa soveltaa vahvaa puutarha-alan osaamistaan alan kehittämis-, johtamis– tai erityisosaamista edellyttävissä tehtävissä. Hän osaa toimia puutarha-alan organisaation erilaisissa viestintätehtävissä, tuottaa niihin tarvittavaa materiaalia ja kehittää viestintää.

 

Floristimestari osaa suunnitella ja toteuttaa floristisen alan asiantuntijapalvelun sekä toimia alan vahvana asiantuntijana sekä ammattilaisille että kuluttajille. Hän osaa kehittää floristisen alan tuotekokonaisuuksia.

 

Puutarha-alan erikoisammattitutkinnon suorittanut voi toimia monipuolisissa puutarha-alan vaativissa ammatillisissa tehtävissä erikoisosaajana, kouluttajana, kehittäjänä tai esimiestehtävissä. Hän voi toimia itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä yrityksessä, julkisella sektorilla tai yhteisössä.

Tutkinnon muodostuminen 180 osp

Valinnaisten tutkinnon osien sisältäessä *merkityt tutkinnon osat, on tutkintonimike floristimestari, muussa tapauksessa puutarha-alan erikoisammattitutkinto

 

Pakollinen tutkinnon osa:

Puutarha-alan organisaation viestintä 20 osp

 

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan 160 osp)

Floristisen alan asiantuntijana toimiminen 60 osp *

Floristisen alan tuotteiden kehittäminen 60 osp *

Esimiehenä toimiminen puutarha-alalla 40 osp

Puutarha-alan yritystoiminnan kehittäminen 40 osp

Puutarha-alan organisaation markkinoinnin kehittäminen 40 osp

Toimiminen puutarha-alan kansainvälisessä toimintaympäristössä 40 osp

Floristisen mestarityön tekeminen 40 osp

Kansainvälinen ostotoiminta floristisella alalla 40 osp

Tilasuunnittelu floristisella alalla 40 osp

Edellytykset:

Hakeutujalta edellytetään puutarha-alan (floristin) ammattitutkinto tai vastaavat tiedot ja taidot sekä työkokemusta alalta.

Koulutus ja ammattitaidon osoittaminen edellyttävät toimimista tutkinnonosien työtehtävissä.

 

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, johon suunnitellaan opintokokonaisuus. Koulutuksen kesto on jokaiselle yksilöllisesti henkilökohtaistettu. Aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Jos aiemmin hankittua tutkinnon perusteiden mukaista osaamisen tunnustamista ei tehdä -opinnot kestävät noin yhden vuoden.

Tietoa hakijalle:

Tutkinnon voi suorittaa oppisopimuksella /yrittäjän oppisopimuksella. Myös koulutussopimus on mahdollinen. Oppilaitos laatii sopimuksen. Ota yhteyttä ja kysy lisää hakijapalvelut@ahlman.fi

 

Jos et löydä verkkosivuiltamme vastausta kysymykseesi, ota meihin yhteyttä tällä lomakkeella.

 

Yhteydenottolomake koulutukset
Haluan

Minua kiinnostava koulutus tai koulutukset

Kysy lisää koulutuksesta:

Opiskelija- ja hakijapalvelut

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.

 

Uutiskirje