Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Hanna Lahtinen – musiikkilinjan opettaja

Hanna Lahtinen on unelmatyössään ja tekee työnsä täydellä energialla. Teatteritaustan omaava Hanna valmistui TAMK:n teatterimusiikki- ja musiikkidraamalinjalta muusikoksi. Teatteritöiden ja muusikkouden rinnalla on kuitenkin aina kulkenut opettaminen, joten hän jatkokouluttautui pop/jazz musiikkipedagogiksi Jyväskylän Ammattikorkeakoulusta. “Päivääkään en ole katunut. Koen opettamisen tosi mielekkääksi ja opiskelijoiden vierellä on mahtavaa kulkea. Opettajana tykkään pitää otteen maanläheisenä ja huumoria saa ehdottomasti olla, en oikein jaksa sellaista turhanpäiväistä tärkeilyä ja jäpittämistä. Asiat otetaan tosissaan, mutta tehdään rennosti.”

Hanna toimi pedagogiksi valmistuttuaan laulunopettajana, mutta alkoi kaivata monipuolisuutta opetettaviin aiheisiin. Itsensä kehittäminen palkittiin ja nykyisessä työssään Hanna arvostaakin työn laaja-alaisuutta ja vaihtelevaisuutta. “Saan opettaa monia aiheita ja kursseja, ja opin itsekin jatkuvasti enemmän.” Monipuolisesta työkokemuksesta teatteri-, musiikki- ja opetusalalla on valtavasti hyötyä. “Teatteritaustasta on jäänyt jokin jännä draamallisuus ja tulkinnallisuus. Omissa projekteissanikin pitää aina olla jokin draamallinen elementti. Jokin, joka saa minut innostumaan ja liikuttumaan.”

Musiikissa Hanna kokee kiehtovaksi sen, miten musiikki koskettaa ja saa aikaan tunteita, sekä sen, miten saumattomasti se yhdistää ihmisiä huolimatta siitä, miten tuttuja tai tuntemattomia he keskenään ovat. “Toisilleen tuntemattomat ihmiset kokoontuvat soittimien ja laulun kanssa yhteen ja saavat aikaan jotain ihmeellistä ja yhteisöllistä! Loppujen lopuksi hyvin yksinkertaisin keinoin lähetetään sekä itsensä että kuulija hetkeksi ihan toisiin maailmoihin.”

Hannan sydäntä erityisen lähellä on myös moniäänisten laulusovitusten kirjoittaminen. “Rakastan moniäänisten sovitusten tekoa lauluryhmille, isoille ja pienille. Ylipäätään olen kiinnostunut ihmisäänestä ja siitä, miten monta ihmisääntä yhdessä voi tuottaa ihan käsittämättömiä kokemuksia kuulijalle.”

Kaikista palkitsevimmaksi asiaksi työssään Hanna kokee opiskelijoiden kohtaamisen sekä kehittymisen ja rohkaistumisen seuraamisen. “Lukuvuosi on lyhyt aika, ja musiikkilinjalla mennään usein epämukavuusalueelle uuden oppimisen tiimoilta. Se, että siihen uskaltautuu omana aitona itsenään, ja että on avoin kaikelle uudelle, on mielestäni uskomattoman rohkeaa. Se, että epävarmasta ihmisestä kasvaa kokeilunhaluinen ja innostunut heittäytyjä on ihan parasta!”

Musiikkilinjaa Hanna suosittelee jokaiselle sellaisella ihmiselle, joka haluaa viettää lukuvuoden musiikin parissa, oli tähtäimenä sitten jatko-opinnot, harrastaminen, välivuosi tai mikä hyvänsä. “Musiikkilinjalla on tilaa olla juuri sellainen kuin on. Täällä ei opi pelkästään musiikillisia taitoja, täällä oppii myös opiskelusta ja elämästä innostavassa ja kannustavassa seurassa. Vuosi on loistava sijoitus itseään varten.”

 

Lue lisää musalinjasta täältä ja hae mukaan!