Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Ikuiset kuvat – Keraaminen kuvansiirto. Keramiikan erikoiskurssi – Riitta Pinkari

75,00 

Kurssin hinta 300 EUR. Ennakkomaksu 75 EUR, joka hyvitetään kokonaishinnasta. Kurssin loppuosa laskutetaan erikseen.

Tuotetunnus (SKU): 2765 Osastot: , ,

Kuvaus

19.6.2023-22.6.2023

Tämän kesän keramiikkakurssien erikoisuutena on keraamisen kuvansiirron tiivis nelipäiväinen kurssi. Kokeile, opi ja ylläty.

Keraaminen kuvansiirto on tekniikka, jossa laserkopioitu kuva saadaan apuaineiden avulla siirrettyä savipintaan. Kuivatuksen jälkeen savilevyt tai esineet poltetaan ja kuva palaa esineeseen kiinni pysyvästi.

Tällä tekniikalla voi ikuistaa valokuvia tai omia piirroksia. Siirrettävä kuva pitää olla mustavalkoinen ja lopputuloksen kannalta parhaat tulokset saadaan, kun kuvan kontrasti on voimakas. Tekniikka avaa uusia mahdollisuuksia omaan tekemisen tapaan ja ilmaisuun.

Opetus tapahtuu klo 9.00 ja 15.00 välillä. Sen jälkeen saa jatkaa itsenäisesti harjoittelua ja työskentelyä.

Kurssilla käytettävä savi kuuluu kurssihintaan. Yleisimmät työkalut tulevat myös Ahlmanin puolesta.

Kouluttajana keraamikko Riitta Pinkari

 

KOHDERYHMÄ
Kurssi soveltuu kaikille niin vasta- alkajille kuin pidemmälle ehtineillekin.

 

AIKA JA PAIKKA
19.-22.6.2023, lasituskerta 28.6.2023.
AhlmanEdu, Hallilantie 24, 33820 Tampere.

Päivittäinen opetusaika (muutokset mahdollisia):
– aloituspäivä klo 13.00-17.00 (lounas klo 12.00)
– täydet kurssipäivät klo 9-15.00
– päätöspäivä klo 9-15

Ilmoittautuminen päättyy 28.5.2023

 

HINTA
Opetuspaketti: 300 €, sis. opetus, lounas ja päiväkahvi.

Täysihoito: 500/515 €, sis. opetus, majoitus 1hh ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen). Osassa asuntoloista kylpyhuone sijaitsee käytävällä yhteiskäytössä.

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan 75€:n varausmaksu. Laskutamme lopun kurssimaksun ennen kurssin alkua.

Lopun kurssimaksun voit maksaa paikan päällä myös Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Smartum-luottokortilla, SmartPayllä, tai ePassilla (Sportti & Kulttuuri).

 

MUUTA
Kurssin toteutuminen varmistuu viimeistään ilmoittautumisajan päätyttyä, jonka jälkeen osallistujille lähetetään sähköpostitse lisätietoa kurssista tai ilmoitus kurssin peruuntumisesta. Muistathan siis tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion!

 

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5–14 päivää ennen kurssin alkua, laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin mikäli kurssi keskeytyy. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus) kurssimaksua ei peritä. Verkkokaupassa suoritettua varausmaksua ei palauteta missään tilanteessa. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen. Jos kurssi peruuntuu Ahlmanin koulun Säätiön taholta, verkkokaupan varausmaksu palautetaan 30 päivän sisällä.

 

OPETTAJAN ESITTELY
Olen Riitta Pinkari, keraamikko Pirkkalasta, Tampereen kyljestä. Keramiikan pariin eksyin Lahden kansanopistossa 1985 ja ihastuin tähän materiaaliin, sitten tieni vei opintoihin Kuopion käsi-ja taideteollisuusopilaitokseen viideksi vuodeksi. Sen jälkeen oman tuotannon rinnalla on kulkenut opetustyö vuodesta 1992 lähtien, pääasiassa opetan eri kansalaisopistoissa Pirkanmaalla. Olen vuosien varrella hankkiut elantoni mm. valmistamalla liike-ja kuntalahjoja sekä tekemällä piensarjatuotantona esineitä eri jälleenmyyjille Savionni nimen alla. Omassa tuotannossani tärkeää on ollut muoto ja pinta, mutta tärkeä sija on ollut leikillisyydellä ja sympaattisuudella. Minulla on ollut halu tuottaa laadukkaita esineitä, mutta myös hyvää mieltä ja lämpimiä tunteita. Opetustyössä haluan antaa ohjattavilleni hauskan elämyksen ja myönteisiä kokemuksia saven parissa, sekä neuvoa vankat perusteet, jotta asiakkaani voi toteuttaa omaa luovuuttaan ja nauttia tästä ihanasta materiaalista. Olen sitä mieltä, että savi sopii materiaaliksi kenelle tahansa, olipa lähtökohtasi mikä hyvänsä. Minkäänlaista käsityö-tai taidetaustaa ei tarvita, ennakkoluuloton asenne ja kokeileva mieli riittää. Tehtäväni on opettaa hyvät perustaidot ja niiden myötä oma harjoittelu ja retki saven parissa voi alkaa. Saven koskettelu on kuin lääkettä ja muovailu mitä parhainta terapiaa, olit sitten sen tarpeessa tai et.

photos.app.goo.gl/msSGAUMqmAB173J76

 

Arvonlisäveroton koulutuspalvelu AVL § 39-40.