AhlmanEdussa on käynnissä Erasmus+ -vaihto-ohjelma 1.6.2019-31.5.2022. Hankeen apuraha antaa opiskelijoille hienon mahdollisuuden kehittää omaa ammatillista osaamistaan ulkomailla, verkostoitua ja hankkia kansainvälisyystaitoja, joita tarvitaan tämän päivän kansainvälistyvässä työelämässä yhä enemmän.
Ulkomaanjakson pituus on 32 päivää. Apurahan suuruus ja matkatuki riippuu maasta. Se on noin 1200 €/opiskelija. Hankekauden aikana AhlmanEdusta pystytään lähettämään ulkomaille 60 opiskelijaa.
Opiskelijoiden ulkomaan liikkuvuudet toteutetaan AhlmanEdun pedagogisen tiimimallin mukaisesti kansainvälisinä projekteina.
Rahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta
Erasmus+ -hankkeen partnerimme ovat Ranskasta, Italiasta, Hollannista ja Tanskasta:
Ravintola- ja catering-ala: Lycee Jean Monnet/Ranska http://www.lycees-jeanmonnet-yzeure.fr/
Maatalous ja Puutarha-ala (viherrakentajat): Kold College/Tanska https://www.koldcollege.dk/
Maatalous- ja puutarha-ala (floristit, kukka- ja puutarhakauppa): Nordwin College/Hollanti https://www.nordwincollege.nl/
Matkailuala: Friesland College/Hollanti https://www.frieslandcollege.nl/
Matkailu- ja ravintola-ala sekä luonto- ja ympäristöala: Cooperativa Tempo Libero/Italia https://www.cooptempolibero.it/
E+ -liikkuvuusjaksoille osallistuneiden opiskelijoiden kommentteja:
”Mukaani tarttui paljon uusia ideoita.”
”Kaikki järjestyy.”
”Opin oma-aloitteisuutta.”
”Käteen jäi valtava määrä uusia kokemuksia ja myös kova usko omaan pärjäämiseen.”
”Minulle jäi liikkuvuusjaksosta unohtumattomia muistoja sekä koululta, että työpaikalta.”
”Lähtisin uudelleen.”
”Voisin muuttaa ulkomaille.”
”Opin itsestäni ja ammattiosaamisestani.”
”Paikalliset opettajat ja yhteyshenkilöt olivat avuliaita.”
”Olen hyvin onnellinen, että lähdin tälle reissulle.”
”Hyvin opettavainen jakso.”
”Koko reissusta jäi käteen unohtumaton kokemus, hyvät valmiudet mahdollisiin töihin ulkomailla sekä
hyvät verkostot.”
”En kadu.”
Meneillään olevan Erasmus+ hankkeen päätyttyä 31.5.2022, AhlmanEdussa alkaa uusi hankekausi. Uutta Erasmus+ -apurahaa on senkin jälkeen tarjolla ja opiskelijat pääsevät ulkomaanjaksoille.
Lisätietoja Erasmus+ hankkeesta:
Raija Ilmasti, vastuuvalmentaja/matkailu raija.ilmasti@ahlman.fi +358438242778
”Kansainvälisyys kuuluu kaikille!” (OPH)
Hankkeiden aikana on tehty yhteistyötä alla olevien yritysten ja organisaatioiden kanssa:
MATKAILUALA
ArteconNoi https://www.arteconnoi.it/ Yritys tarjoaa mm. kaupunki-, luonto ja kulttuuriopastuksia.
Alla mainittuja yrityksiä esiintyy Ciao Italia -videolla. Video löytyy täältä: https://www.youtube.com/watch?v=E9TfiwfJPq0
NOVOTEL BRESCIA 2, Berscia https://www.accorhotels.com/gb/hotel-A0Z4-novotel-brescia-2/index.shtml
SPLENDIDO BAY LUXORY RESORT, Padenghe sul Gardassa https://www.splendidobay.com/
AC HOTEL BRESCIA/MARRIOTT, Brescia https://www.marriott.it/hotels/travel/vbsbr-ac-hotel-brescia/
UFFICIO UNICO DEL TURISMO, Tignale Lago di Garda http://www.tignale.org/lagodigarda/lufficio-del-turismo.html
HOTEL GALLO, Tignale https://www.hotelgallo.com/tignale/service.html
HOTEL PICCOLA VELA, Descenzano del Garda https://www.piccolavela.it/
LUONTOALA
Parco Oglio Nord, sede di Torre Pallavicina/Italia https://www.parcooglionord.it/
Riserva naturale Torbiere del Sebino, Iseo/Italia http://www.torbieresebino.it/?lang=en
Agriturismo Forest, Iseo/Italia http://www.agriturismoforest.com/
AIGAE, Associazione Italina Guide Ambientali Escursionistiche, sezione Veneto/Italia
https://www.escursionismo.it/aigae-i-corsi-in-presenza-e-ripartito-il-corso-professionalizzante-per-guide-ambientali-escursionistiche-a-chioggia/
Università della Montagna, sede distaccata dell’Università di Milano/Italia, reserch tema Unimont https://www.unimontagna.it/
RAVINTOLA-ALA
La cuisine d’Hervé, Moulins/Ranska https://www.lacuisinedherve.fr/
Le Grand Cafè Moulins/Ranska https://www.allier-auvergne-tourisme.com/brasserie/restaurant-traditionnel/moulins/brasserie-le-grand-cafe/876653
Hôtel reastaurant du Parc, Moulins/Ranska https://www.facebook.com/hotel.moulins/
Restaurant La Petite Auberge, Moulins/Ranska https://www.restaurant-la-petite-auberge.net/
La Dolce Vita, Moulins/Ranska https://www.facebook.com/La-dolce-vita-916975101698688/
Syksyllä 2019 Suomi menua valmistelemassa Ahlmanin Pasi Lassila ja Ranskaan lähtevät ravintola-alan opiskelijat sekä keittiömestari Ilkka Isotalo Ravintola C:stä.
https://kohokohdat.fi/tampere/suomi-menu-menu-ranskaan-ahlmanin-pasi-lassila-ja-cn-ilkka-isotalo/
Syksyllä 2021 matkailualan opiskelijoiden Ciao Italia! -ryhmä pääsee oppimaan matkailualaa Pohjois-Italiaan Brescian, Iseo-järven ja Garda-järven seuduille hotelleihin, matkatoimistoihin, viinitiloille, ohjelmapalveluihin ja maaseutumatkailutiloille. Tällä videolla italialaiset toivottavat Ahlmanin opiskelijat tervetulleiksi:
https://www.youtube.com/watch?v=E9TfiwfJPq0
Rössypotulla kulinarismin mekkaan:
https://aromilehti.fi/artikkelit/rossypotulla-kulinarismin-mekkaan/
Échange entre le lycée Jean-Monnet un lycée scandinave:
https://www.lamontagne.fr/yzeure-03400/actualites/echange-entre-le-lycee-jean-monnet-un-lycee-scandinave_12343292/
Ranskasta löytyy muutakin hyvää, kuin sipulikeittoa:
https://www.oph.fi/fi/uutiset/2017/ranskasta-loytyy-muutakin-hyvaa-kuin-sipulikeittoa
Des Finlandais en visite au lycée Jean Monnet:
https://www.lamontagne.fr/yzeure-03400/actualites/des-finlandais-en-visite-au-lycee-jean-monnet_11658587/
Moulins Expo 2018:
http://moulins2018.expotv.fr/article94/hervecourtais?fbclid=IwAR0Rm3UNWNLFnTn5WFiOPSY5zc KRWE7M8O0zuPrznvdrBKZBFJyJsVmIT8#video
Moulins Expo 2018:
https://www.facebook.com/1525022317/videos/pcb.559913614358583/10215735327845922/
Lycee Jean Monnet
https://www.facebook.com/groups/159268551089760/permalink/382861355397144
Ammatillinen opettaja, Matkailuala, Erasmus+ -koordinaattori