Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Terveisiä ensimmäisen vuoden kokkiopiskelijoilta!

 

Moikka vaan kaikille! Tässä Sara ja Jutta!

Me molemmat opiskellaan Ahlmanin  ammattiopistossa Tampereella kokiksi. Muistan vielä ensimmäisen päivän koulussa kun kaikki oli jännittävää ja uutta. Tapasin Jutan ensimmäistä kertaa ja siitähän meiän kaveruus lähtikin.

Muistelen kun ensimmäisenä päivänä meillä oli tutustumiskierroksia luokkalaisten kesken koulunympäristössä ja voin sen sanoa, että on muute kaunis koulumiljöö. Lehmät ammuu laitumella, omenat kasvaa puissa ja kaikkialla on kaunista. Ensimmäisenä päivänä tuli heti huomioon otettu olo koulussa. Käytiin kaikki läpi meidän taustoja ja tulevaisuuden odotuksia ja miksi tänne on hakenut. Opettajat ottivat meidät opiskelijat hyvin vastaan ja luokkalaisetkin on todella mukavia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opiskelusta vielä sen verran, meillä opiskella tiimioppimisen mallina ja meillä tehdään paljon erilaisia yhteisiä projekteja ja tiimitöitä. Opiskelu lähtee myös paljon meistä itsestämme ja opettaja kuuntelee opiskelijoita, mikä olisi meille mielekästä opittavaa.

Oppiminen tapahtuu päänsääntöisesti työpaikoilla “kentällä” ja sieltä se ns. ammatillisuus opitaan. Olemme päänsääntöisesti yhden päivän viikosta koululla ja loput päivät työpaikalla oppimassa. Meillä on myös mahdollisuus jäädä koulun keittiöön “kentälle”, jos ei ole mahdollista tai ei halua mennä ulkopuoliseen työpaikkaan.

 

XOXO Sara, Jutta ja lehmut <3