Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Sanalistaharjoitus: Eihän rinnakkaistodellisuudessa ole vettäkään

Tässä kirjoitustehtävässä valittiin sanalistasta noin kymmenen sanaa vauhdittamaan kirjoittamista. Kirjoittajaa kiehtoivat seuraavat sanat: limenvihreä, pyyhe, matkalaukku, aikakone, rintamerkki, vesilasi, virta, palli, aikataulu, rinnakkaistodellisuus. Tällainen teksti niistä syntyi!

Roiskaisen limenvihreän pyyhkeen tuolini selkänojalle ja tartun matkalaukkuuni. On jo kiire! Hädissäni heitän haalarin niskaan ja kiinnitän rintamerkin näkyvälle paikalle, jotta aikojenvälisen tullitarkastajan on se helppo havaita. Survon viimeiset paidat matkalaukkuuni ja astun aikakoneen viereen. Vesilasi on ollut hapettumassa eilisillasta lähtien. Onneksi muistin edes sen; olisipa noloa, jos kaiken tämän jälkeen koneeseen ei olisikaan laittaa virtaa!

Kumarrun metalliovesta sisään ja istun beigelle pallille näytön viereen. Aikataulu on niitattu lautaan yläpuolellani. Enää kaksi minuuttia, huh, juuri ajoissa! Taputtelen taskujani: kynä, kumi ja viivoitin ovat mukana.

Vilkaisen oviaukon läpi työtuolillani rotkottavaa pyyhettä. Se on juuri oikeanlainen, iso, pehmeä ja hyvin kuivaava. Pahus, olisi pitänyt ottaa se mukaan. Vaikka eihän rinnakkaistodellisuudessa ole vettäkään.

~ Maria Aarnio