Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Meillä Ahlmanilla opettajat ovat valmentajia

 

Meillä Ahlmanilla opettajat ovat valmentajia. Me valmennamme, ohjaamme ja kehitämme näissä itseämme jatkuvasti sekä työnantajan tukemana että omaehtoisesti, koska valmentaminen on meidän juttu!

 

Meillä on tavoitteena, että jokainen valmentaja käy tiimivalmentajavalmennuksen ”tiimimestari”. Tiimimestarimatkan aikana olen itse suorittanut tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoa, jonka näyttönä suunnittelin Ahlmanille puutarha-alan erikoisammattitutkinnon (floristimestari) koulutuksen.

Olen saanut valtavasti tietoa ja erilaisia näkökulmia tiimimestarimatkani aikana valmentamisesta, asiakkaista, markkinoinnista, digitalisaatiosta, oppimisesta, itsensäjohtamisesta, johtamisesta, ihmisistä, omasta itsestäni, tulevaisuudesta, asenteesta ja jopa maailmankaikkeudesta sekä kvanttifysiikasta ja niin monesta -monesta muusta aiheesta. Olen pystynyt hyödyntämään yhdessä ajatteluamme ja rakentamaamme tietoa omassa työssäni monipuolisesti.

 

Valmentajavalmennus sytytti lukemaan ja mitä?? Aivan kaikkea ja uudenlaisella ajatuksella. Kirjat kutsuvat nyt ajattelemaan ja havainnoimaan eri tavalla kuin ennen. Tiimimatka kollegojen kanssa herätteli huomioimaan näkökulmia ja pohtimaan asenteita.

Kuinka paljon enemmän saat – ja saat aikaan yhdessä muiden kanssa oppimalla – ihan mahtavaa! Tutustuin uusiin ihmisiin ja uudelleen vanhoihin tuttaviin – näen ihmisiä uusinkin silmin – uteliaalla asenteella.

Tiimin voima on valtava. Tiimistä saas rohkeutta kokeiluihin ja toteutuksiin. Enää en jää odottelemaan sitä sopivaa hetkeä vaan tartun toimeen heti, jos vain mahdollista.

 

Se tunne -kun kokee kuuluvansa johonkin, olevansa osa tiimiä ja saa tiimiltä tukea. Sairastuin yhdellä lähiopintojaksoistamme ja jouduin jättämään lähijakson kesken. Oli suuri pettymys, etten voinut kehitellä ja oppia jakson loppuun asti yhdessä tiimin kanssa, vaan makasin sairaalassa. Harmitti vietävästi. Tiimi kuitenkin tuki, sain terveisiä, että paikkani pidetään dialogiringissä lähijakson aikana vaikka tuoli onkin tyhjänä. Kotiin päästyäni sain tiimiltä postikortin ja tiimiläiset pitivät ajantasalla siitä mitä lähijaksolla saatiin aikaan. Tärkeää oli myös saada kuulla, että olin kuitenkin osallistunut kehittämään tiimin lopputuotosta, vaikka olinkin loppulähijakson poissa. Lopputuotos tuolloin oli chatbotti asiakaspalveluun eräälle oppilaitokselle.

 

Innostuisitko sinä lähtemään tiimireissuun? Tule vaikka tammikuussa 2021 Ahlmanilla alkavaan puutarha-alan erikoisammattitutkintokoulutukseen (floristimestari), jonka koulutussuunnittelun olen toteuttanut tiimimestarimatkalla oppimaani soveltaen. Ammattialasi tietotaitojen syventämisen lisäksi saatat saada mielettömän paljon muutakin – kuinka paljon se riippuu sinusta itsestäsi!

Voisitteko vaikkapa tiimissä yhdessä kollegoidesi kanssa kehittää ratkaisumalleja puutarha-alan haasteellisen tilanteeseen yrityksissänne ja yleiseen kansalliseen vaikeaan tilanteeseen liittyen mikroyrittäjän näkökulmaan. Tiimin kanssa saa aikaan aina runsaammin kuin yksin!
Ja mikä hienointa! Tiimin tuki ja tiimiverkko voi jatkua ja laajentua koulutuksen jälkeenkin rajattomasti!

 

Tsemppiä ja rohkeutta tulevaan!!!

 

 

Katja Nurminen

Vastuuvalmentaja

Tutustu Katjan blogiin, josta löytyy lisää postauksia Katjan tiimimatkasta: https://www.katjanurminen.com/blog-1