Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Kilpaa auringon kanssa

Joululoma alkaa tasan viikon kuluttua, joten on sopiva hetki koota yhteen kirjoittajalinjalaisten ajatuksia kuluneesta syyslukukaudesta. Jokainen sai vapauden kirjoittaa mietteistään niin tiiviisti tai monisanaisesti kuin halusi. Osa pureutui kommenteissaan enemmän kirjoittamiseen itseensä, toiset taas kirjoittavan viiteryhmän sekä hyvän yhteishengen merkitykseen ja joillekin tärkeintä oli kiireetön aika opistolla. Veikkaan, että luettuasi alla olevat nostot huomaat harkitsevasi, josko sinäkin laittaisit kevään opiskelijahaussa paperit vetämään.

 

”Syksy kuin fantastinen salaatti: tunteiden värejä ja värien tunteita, aikamatkoja, varastettuja lempijalkoja, riipaisevia raapaleita, fantasiaa, tuulahduksia Ranskasta, rytmejä Espanjasta, makuja Vienan Karjalasta sekä yksi kadonnut korva.”

-Annele Saikkala

 

”On ollut mahtavaa upottautua pelkästään kirjoittamiseen. Olen selkeästi kehittynyt kuukausien aikana.”

-Jukka Raitala

 

”Täällä on aikaa vain olla.”

-Kaisa Rajala

 

”Syksyn alussa minulla oli vahva haju siitä, mitä Ahlmanin kirjoittajalinjalta hain: persettä penkkiin ja sivuja ulos.

Sitten jotain minussa liikahti.

Tänään tiedän, että jokainen kirjoittaja kirjoittaa sielunsa lävitse, ja että jokaisen kirjoitetun liuskan myötä kirjoittajan sielu kiiltää muutamaa ajatusta kirkkaampana.

Nyt on vasta joulukuu. Kesäkuussa minä ja luokkatoverini aioimme hohtaa auringon kanssa kilpaa.”

-Joonas Streng

 

”En haluaisi olla missään muualla.”

-Madeleine Dugué

 

”Kirjoittajalinjalla ryhmähenki on lämmin, hyvä, rento ja kannustava. Dekkarin juonen suunnittelu pienryhmässä oli hauskaa. Viihdekirjallisuuskurssilla oman tarinan juonikaavioiden teko ja henkilöhahmoihin syventyminen oli inspiroivaa ja innostavaa.”

-Anna Pihlajamäki

 

”Tunnen vihdoin kuuluvani johonkin joukkoon.”

-Anne Hämärä

 

”On mukava kyetä integroitumaan ryhmään, jolla on yhteisiä intressejä ja kiinnostuksenkohteita, mutta joka silti muodostuu omintakeisista yksilöistä. Sokeus omalle tekstille väistyy, kun voi peilata omia ajatuksiaan muiden mielenjuonteisiin. Opiskelu on vaikuttanut myös tapaani lukea muita tekstejä – etsin sanoja ja kiinnitän lauserakenteisiin huomiota ehkä uusin tarkoitusperin ja tarkastelukulmin. Sellaiset tavanomaiset paikat kuin linja-autot, metsät ja ravintolat tuntuvat henkivän uutta ja elävää tekstien kudosta.”

-Jussi Aaltonen

 

”Hiipunut luovuuteni liekki on taas valloillaan.”

-Ari Tenhola

 

”Eilen olin lihava nainen stay up -sukissa ja silmään singonnut nappi, tänään olen ollut kaksitoistavuotias koulun joulujuhlassa, yhtä aikaa kiusaaja ja kiusattu. Huomenna olen jotain uutta, sillä kirjoittaessani olen vapaa. Kirjoittajalinjalla sitä vapautta ei kahlitse mikään.”

-Emmi Suomalainen

 

”Tänne tuleminen on ollut aikuiselämäni paras päätös. Olen onnellinen.”

-Maria Aarnio

 

”Kun opiskelut alkoi, niin tuntui heti kotoisalta ja ryhmähenki löytyi nopeasti. Tiesi löytäneensä samanhenkisiä ihmisiä; opettajasta luokkakavereihin. Syksy on mennyt nopeasti harjoitusten, vierailijoiden ja ihanien ihmisten kera. Innolla odotan kevättä.”

-Suvi Levomäki

 

”Yksikään vuosi ei ole edellisten kopio. On ollut upea huomata, kuinka tämäkin ainutlaatuinen vuosikurssi on tehnyt kirjoittamisen opinnoista oman näköisensä. Ryhmässä on lempeä, suvaitseva ja toisia arvostava henki, mikä tulee ilmi luontevissa keskusteluissa, kirjoitusharjoituksiin ryhtymisessä ja kyvyssä kuunnella, mitä toinen sanoo. Kirjoittaminen on keskiössä ja jokainen tekee sitoutuneesti töitä oman kirjoittajuutensa eteen omista lähtökohdistaan, omalla polullaan. Tämä vuosikurssi on täynnä luovaa lahjakkuutta, yhteisen tekemisen intoa ja vilpitöntä halua tulla vielä paremmaksi siinä, minkä jo osaa eli kirjoittamisessa. Palikat eivät voisi olla paremmassa järjestyksessä kevätlukukautta ajatellen!”

-Helena Murtonen-Leppä, kirjoittajalinjan vastuuopettaja