Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Artistivieras Pauliina Vuolanne

Artistivieraana on musalinjan ihana Pauliina Vuolanne. Pauliina on laulaja, lauluntekijä ja kitaristi yhtyeessä Maria Makaaberi. Musiikki valtasi Pauliinan jo pienestä, ensimmäiset biisit syntyivät jo ala-asteella ja yläasteella vauhti vain yltyi, aina oli jokin biisi työn alla ja jokin bändi-proggis meneillään. AhlmanEdun musiikkilinjalle Pauliina haki, kun huomasi lukion jälkeen vaikeassa elämäntilanteessa ollessaan, että musiikki on se, josta on oikeasti kiinnostunut ja jonka kanssa on hyvä olla. “Jos mä olen hyvä tässä ja tämä on mulle se luonnollinen väylä toteuttaa itseäni, niin miksen voisi tehdä tätä oikeastikin.”

Opiskelu on hyvä väylä päästä eteenpäin musa-alalla ja AhlmanEdun opinnot vaikuttivat houkuttelevilta. “Oli ihanaa päästä ympäristöön, jossa kaikki jakaa kiinnostuksensa musiikkiin, saa tehdä rauhassa yhdessä musiikkia ja keskittyä oppimisen iloon ja omiin tavoitteisiin. On myös siistiä saada tutustua uusiin soittimiin ja se, että tilat ovat aina käytössä, saa rauhassa treenailla” -kertoo Pauliina ja mainitsee yhdessä soittamisen ja laulamisen lisäksi muiksi lempioppiaineikseen teorian ja musiikkiteknologian.

Parasta on kuitenkin luokkakaverit. “Meillä on uskomattoman hyvä yhteishenki ja me vietämme yhdessä aikaa vapaa-aikanakin tosi paljon. On turvallinen olo olla, silloin luovuuskin kukkii. Opetus ja puitteet ovat mahtavia, ja ruoka on tosi hyvää!”

Korona-aika koettelemuksista sai osansa myös Maria Makaaberi, mutta naiset käyttivät keikkojen peruuntuessa ajan hyödykseen tehden uusia biisejä. Yhtye soittaa garage-henkistä suomirockia, joskin bändiläisten monipuolinen musiikkimaku kuuluu soitossa eikä tyylilajia halutakkaan rajata liikaa. “On hyvä antaa tilaa sävellyksille, aina ei tiedä mitä sieltä tulee. Se on vapauttavaa”. Pauliinan filosofia säveltämisessä on “Pitää olla jotain mukavuusalueelta, joka tuo kotiin, ja jotain vähän häiritsevää, jota täytyy hieman sulatella”.

Käy kuuntelemassa Maria Makaaberin biisi Pyhä vitutus Youtubessa! Biisi kertoo siitä turhautuneisuudesta, mikä syntyy, kun ei naisena saa ääntään kuuluville miehisessä maailmassa. Ajan saatossa siitä on hioutuessaan tullut koko bändin voimabiisi.

 

Lue lisää musiikkiinjasta täältä!