Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Ahlmanin ravintola-alan opiskelijoiden suunnittelemalla ja toteuttamalla kevätbrunssilla maistellaan luonnon omia villiyrttejä!

Kolme miestä keräämässä nurmelta vihreitä lehtiä pieniin ämpäreihin.

Lauantaina 25.5.2019 Ahlmanin ammatti- ja aikuisopiston ravintola Annan kevätbrunssilla tarjoillaan lähiruokaa, kun ravintola-alan opiskelijoiden Teemu Höllin ja Sergei Voloshchukin lähiympäristöstä sekä puutarhasta keräämät yritit maustavat tarjolla olevia ruokia. Mauissa pääsee tutustumaan muun muassa kevään ja kesän ensimmäisinä kukkiviin kasveihin sekä  kuivattuihin yrtteihin.

 

Ahlmanilla pyritään käyttämään lähituotteita sekä luomua ruoan valmistuksessa ja tähän periaatteeseen villiyrtit sopivat paremmin kuin hyvin. Keväällä opiskelijoille järjestetään kasvien tunnistamista ja keräämistä sisältäviä villiyrttikursseja. Kevät on aika, kun uuden sadon tuotteet alkavat valmistua, joten brunssin teemaksi yrtit päätyivät lähes luonnollista tietä. Toinen villiyrttien sesonki ajoittuu syksylle, jolloin luonnossa on tarjolla kattaus eri kasveja.

 

Pöytävaraukset onnistuvat ravintola Annan kautta sähköpostitse ravintola.anna@ahlman.fi tai puhelimitse 050-354 1787.

 

Aika: Lauantai 25.5.2019 klo 11-14

Paikka: Ahlman, Hallilantie 24, 33820 TAMPERE