Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Ahlmanin eSport-koulutuksessa voi keskittyä oman unelmansa tavoitteluun

Ahlmanin eSport-koulutuksessa voi kehittää itseään kilpapelaajana, omistautua treenaamiselle ja oppia, mitä menestyminen vaatii pelitaitojen lisäksi. Vierailevina valmentajina on alan kotimainen kerma. Viime vuoden opiskelijoille linja avasi ovet seuratasolle.

Ahlmanin eSport-koulutus on ensisijaisesti treeniä eli pelaamista, pelaamista ja pelaamista. Tradenomiopinnoista kouluun päätynyt Mikael Reenpää käy monista kurssikavereistaan poiketen linjaa jo toista vuotta. Hänen pelinsä on Counter Strike.

– Valmentaja kehotti jatkamaan, koska olin kehittynyt ekana vuonna niin paljon ja samalla tarvitsin lisää kokemusta, Mikael kertoo.

Koulutus on ollut Mikaelille ainutlaatuinen tilaisuus, sillä Ahlman on mahdollistanut täydellisen omistautumisen treenaamiselle. eSport-linjan valmentaja Niklas Hirvelä kertoo, että valtaosa opiskelijoista tähtää ammattipelaajiksi. Vuoden voi käyttää myös oman motivaationsa testaamiseen.

– Meidän opiskelijat kuulevat huippuammattilaisilta, mitä todellisuus on. He saavat vinkkejä ja oppivat käsittelemään tappioita ja voittoja, Niklas kertoo koulutuksen annista.

eSport-ura on vaatii paljon sekä henkisesti että fyysisesti. Siksi koulutuksen asialistalta löytyvät myös kehonhuolto, ravinto, uni ja stressi. Aiheet saavat Mikaelilta vilpittömiä kiitoksia.

– Propelaajien rutiineista on tosi hyödyllistä kuulla. Menestystä ei tule ilman!

Vierailevat valmentajat edustavat alan kotimaista kermaa: harjoitustilassa pyörivät niin Elfi ja NotAHax kuin Twista ja Tonppa. Viime vuoden eSport-opiskelijoista kolme pääsi pelaamaan seuratasolle: he edustavat Helsinki REDSiä ja FC Lahti Menacea.

Myös Mikael tähtää korkealle.

– Mihinkään muuhun työhön en laittaisi yhtä paljon aikaa, mutta nyt oon panostanut liikaa luovuttaakseni!

Valmentaja-Niklas ymmärtää, mistä Mikael puhuu.

– Ahlmanin eSport-koulutuksessa voi keskittyä oman unelmansa tavoitteluun!