Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Ahlmanin eläintenhoitajakoulutuksessa me opitaan tekemällä, ihan paras tapa!

Nainen kyykistynyt lehmän viereen, joka on kiinni parresssa.

Uskomaton sijainti, mahtavia ihmisiä, paljon eläimiä ja teorian opettelua käytännön kautta – siinä neljä asiaa, joita hehkuttavat niin Ahlmanin eläintenhoitajaopiskelijat kuin koulutuksen vastuuvalmentajat. Työpaikalla tapahtuvilla oppimisjaksoilla voi selvittää, millaista uraa kohti omia opintoja kannattaa suunnata.

Ahlman on täydellinen maalaisidylli aivan Tampereen keskustan kupeessa. Kartanon tiluksille mahtuvat Tilapuoti, -meijeri, navetta ja pieneläintila sekä yleisen mielipiteen mukaan Suomen paras kouluruoka. Ei ihme, että Pinja Jousinenkin päätyi hakemaan Ahlmanille.

– Olen aina rakastanut eläimiä ja koska tämä on kehuttu ja arvostettu koulu, hain tänne, Pinja kertoo.

Yksi Ahlmanin valttikorteista on koulutuksen joustavuus ja yksilöllisyys: opiskelija saa muovata opintopolkunsa näköisekseen ja kulkea kohti omaa unelmaansa. Pinja haaveilee jatkavansa perustutkinnon jälkeen eläintarhanhoitajaksi ja on ottanut valinnaisia aineita sen mukaan.

– En edes osannut arvata, kuinka monipuolinen koulutus tämä on, hän sanoo.

Vastuuvalmentaja Elina Klemelä kertoo, että opettajien tehtävänä on auttaa ja tukea opiskelijoita. Tiimioppiminen ja teorian konkretisoiminen ovat iso osa onnistumista. Myös Pinja on samaa mieltä.

– Me opitaan tekemällä, ihan paras tapa!

Oppilatoksessa tapahtuvan opimisen lisäksi, eläintenhoitajaopiskelijat oppivat koulutuksen aikana usealla työpaikalla koulutussopimuksella. Oppisopimus on myös mahdollinen. Lähitulevaisuudessa Pinja suuntaa Ahlmanin oman tilan lisäksi Hollantiin. Työpaikalla tapahtuva oppiminen avaa arvokkaita portteja työelämään.

Pinja suosittelee Ahlmanin eläintenhoitajakoulutusta lämpimästi, mutta muistuttaa kahdesta tärkeästä asiasta: pitää olla valmis tekemään töitä ja kantamaan vastuuta, sillä kyse on koko ajan elävistä olennoista. Erityismaininnan Pinja haluaa jakaa koulun henkilökunnalle.

– Täällä välitetään, että me opitaan oikeasti!

Opettaja on samoilla linjoilla, mutta heittää pallon takaisin.

– Opiskelijat ovat tämän paikan suola. Heidän motivaatiotaan ja innostustaan on mahtava katsoa. Ahlmanilla on loistava yhteishenki!