Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Alta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin liittyen lyhytkursseihin.

 

Lyhytkursseja ovat mm. kesäkurssimme ja muut maksimissaan viikon mittaiset kurssit.

Kursseille ilmoittaudutaan verkkokaupan kautta, ja ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan joko ennakkomaksu tai koko kurssimaksu.

Verkkokauppa näyttää jäljellä olevien paikkojen määrää. Esimerkiksi ”9 varastossa” tarkoittaa, että kurssilla on vielä 9 paikkaa jäljellä.

Emme valitettavasti voi ottaa vastaan ilmoittautumisia puhelimitse tai sähköpostitse.

Kurssi-ilmoittautuminen päättyy noin kolme viikkoa ennen kurssin alkua. Kurssin toteutuminen varmistuu viimeistään ilmoittautumisajan päätyttyä, jonka jälkeen osallistujille lähetetään sähköpostitse lisätietoa kurssista tai ilmoitus kurssin peruuntumisesta. Muistathan tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion!

Suosituimmat kurssimme täyttyvät minuuteissa ilmoittautumisen alkamisesta. Emme ota ennakkovarauksia kursseillemme, vaan kaikilla kiinnostuneilla on samanlainen mahdollisuus päästä kurssille.

Jos kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle. Linkki varasijalle ilmoittautumiseen löytyy kurssin omalta sivulta, jos kurssi on täynnä. Paikan vapauduttua opintotoimisto ottaa yhteyttä ja tarjoaa kurssipaikkaa. Varapaikalta kutsuttu maksaa kurssin laskulla.

Jos kurssiin sisältyy ruokailuja, ilmoitathan mahdollisista erityisruokavaliosta (myös laktoositon ja gluteeniton) ilmoittautumislomakkeen Lisätietoja-kentässä.

Ilmoittautumisen yhteydessä muodostuva opiskelijarekisteri on pohja kurssimaksujen laskutukselle. Kurssimaksut ovat suoraan ulosottokelpoisia, ja maksujen perintä on mahdollinen vain täydellisellä henkilötunnuksella.

 

Kursseille ilmoittaudutaan verkkokaupan kautta, ja ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan joko ennakkomaksu tai koko kurssimaksu. Ennakkomaksullisissa kursseissa kurssimaksun loppuosa laskutetaan noin kaksi viikkoa ennen kurssin alkua, ja saat laskun sähköpostiisi.

Jos kurssi kestää koko lukuvuoden, maksetaan kurssimaksu laskulla kahdessa erässä, kevät- ja syyslukukauden alkaessa.

Valitettavasti TYKY-maksuvälineet ja Edenred eivät käy maksuvälineinä.

Jos haluat perua osallistumisesi, ilmoita siitä sähköpostitse: opiskelijapalvelut@ahlman.fi. Mahdollisten maksupalautusten osalta toimimme kurssin peruutusehtojen mukaisesti. Esimerkiksi ennakkomaksua ei palauteta, jos kurssilainen peruu osallistumisensa.

Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua.

Jos haluat vaihtaa ilmoittautumisesi toiselle kurssille, ota yhteyttä: opiskelijapalvelut@ahlman.fi.

Kurssi toteutuu, jos kurssin vähimmäisosanottajamäärä on täyttynyt ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Vähimmäismäärä vaihtelee kursseittain.

Jos kurssi peruuntuu Ahlmanin koulun Säätiön taholta, ilmoitamme asiasta sähköpostitse ja palautamme mahdolliset ennakko- tai kurssimaksut kurssin peruutusehtojen mukaisesti.

Maksupalautukset tapahtuvat Paytrailin kautta.

Osalla kursseista on mahdollisuus yöpyä oppilaitoksen asuntolassa, jolloin tarjolla on täysihoitopaketti (sis. opetus, ruokailut, majoitus). Majoitus varataan kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä verkkokaupassa.

Kaikki huoneet ovat yhden hengen huoneita. Osassa huoneista on WC/kylpyhuone huoneen yhteydessä, osassa WC/kylpyhuone on yhteiskäytössä asuntolan yhteistiloissa. Nämä huoneet ovat hieman edullisempia.

Asuntolan huoneissa on kurssilaisille peitot, tyynyt, liinavaatteet ja pyyhkeet. Otathan mukaan omat pesuaineet ja halutessasi myös käsipyyhkeen.

Asuntoloissa on yhteiskeittiö.

Jos haluat majoittua toisen kurssilaisen kanssa samassa huoneessa, voit ilmoittaa asiasta ilmoittautumislomakkeen Lisätietoja-kentässä. Majoituksen hinta ei muutu, vaikka jakaisit huoneen.

Kun kurssi-ilmoittautuminen on päättynyt, osallistujille lähetetään sähköpostitse lisätietoa kurssista (aikataulu, opetustila, mukaan otettavat tarvikkeet, jne.). Toisinaan viestit voivat mennä roskaposteihin, joten muistathan tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion/roskakorin!

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

Opiskelija- ja hakijapalvelut

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.

 

Uutiskirje