Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Opiskelupaikka Tampere, monimuoto-opetus

Hakuaika 6.3.-30.4.2023

Opintojen kesto: n. 10kk, 7.8.2023- toukokuu 2024

Kohderyhmä: Matkailualasta ja kotiseudustaan kiinnostuneet, esiintymis- ja kielitaitoiset henkilöt, jotka haluavat ja voivat toimia auktorisoituina matkailuopppaina Tampereella ja/tai Kangasalla koulutuksen suoritettuaan

Opiskele ainutkertaisessa koulutuksessa auktorisoiduksi matkailuoppaaksi Tampereelle tai Kangasalle!

 

Haluatko olla uusi Tampere- tai Kangasala- opas? Tampereelle ja Kangasalle tarvitaan lisää auktorisoituja oppaita ja haemme koulutukseen hyvän yleissivistyksen omaavia, esiintymiskykyisiä, palveluhenkisiä ja kielitaitoisia henkilöitä. Sujuvan suomen kielen taidon lisäksi edellytämme ainakin yhden vieraan kielen sujuvaa hallintaa. Eduksi katsotaan aiempi soveltuva työkokemus tai opinnot.

 

Auktorisoitu matkailuopas toimii kotimaisten ja kansainvälisten matkailijoiden sekä paikallisille järjestettävien kierrosten oppaana. Asiantunteva opas on asiakaspalvelun ja matkailualan ammattilainen, joka mahdollistaa tiedolliset elämykset kertomalla kiinnostavimmat tarinat kaupungin historista ja nykypäivästä, nähtävyyksistä ja kulttuurista.

 

Matkailuoppaana toimiminen on osa-aikaista ja sesonkiluonteista freelance-työtä. Toimenkuvaan kuuluu eriteemaisia kävely- ja bussi-kierroksia sekä erilaisia kohde- ja tapahtumaopastuksia kaupungilla. Jokainen opastus on ainutlaatuinen. Matkailuoppaan koulutus vaatii aikaa ja ahkeruutta. Myöhemmin matkailuoppaan työ merkitsee onnistuessaan jatkuvaa opiskelua ja tietojen päivitystä sekä osallistumista opasyhdistyksen toimintaan.

 

Koulutus järjestetään iltakoulutuksena, pääosin maanantaisin ja tiistaisin sekä muutamana lauantaina.

 

Koulutuksen kustannus: 300 €

 

 

Koulutuksen sisältö

Noin 10 kuukautta kestävä koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena: lähiopetus (luennot ja kohdekäynnit), itsenäinen opiskelu (kirjatentit ja kurssityö), verkko-opinnot ja käytännön opastusharjoittelu.

Opiskelija  suorittaa koulutuksen aikana ”Opastuspalvelut- ja Matkailupalveluiden toteuttaminen ”– tutkinnonosat näyttöineen (yhteensä 65 osp). Luennoilta ja kohdekäynneiltä voi olla pois vain poikkeustapauksessa.

Koulutuksen teemoja ovat Suomi-tuntemus, paikallistuntemus eli kaupungin historia ja nykypäivä, puheoppi ja äänenkäyttö, ensiapu- ja turvallisuuskoulutus. Lisäksi koulutukseen kuuluu kirjallisia töitä, käytännön harjoittelua ja kohdekäyntejä.

Jokainen opiskelija tekee kirjallisen kurssityön hänelle annetusta aiheesta suomeksi. Koulutuksen päätteeksi opiskelija suorittaa suullisen opastusnäytön liikkuvassa bussissa. Kokeen arvioi kaksi Suomen Opasliiton arvioijaa ja kaksi paikallista asiantuntijaa. Hyväksytty opastusnäyttö oikeuttaa toimimaan Suomen Opasliiton auktorisoimana matkailuoppaana Tampereella tai Kangasalla opastus- näyttötodistuksessa mainitulla tavalla kesästä 2024 lähtien.

Koulutuksen järjestäjät

AhlmanEdu

Tampereen Matkailuoppaat – Tampere Tourist Guides ry

Suomen Opasliitto ry

Tietoa hakijalle:

Hae koulutukseen tästä!

Hakuaika 6.3.-30.4.2023

  • Kutsut haastatteluun 12.5
  • Haastattelut 29.-30.5 klo 17-20
  • Tieto opiskelupaikan saamisesta 2.6 mennessä.

Kiinnostus ja motivaatio toimia monipuolisessa oppaan työssä. Sujuvan suomen kielen taidon lisäksi edellytämme ainakin yhden vieraan kielen sujuvaa hallintaa. Eduksi katsotaan aiempi soveltuva työkokemus tai opinnot.

  • Alaan liittyvä osaaminen ja harrastukset
  • Valmiudet suorittaa tutkinto
  • Soveltuvuus oppaan työhän
  • soveltuva työkokemus ja/tai opinnot

Koulutukseen liittyvät tiedustelut ensisijaisesti:

Kaarina Paakkanen, Tampereen Matkailuoppaat – Tampere Tourist Guides ry

puh. 050 4643468

pkpaakkaset@elisanet.fi

 

Uutiskirje