Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Tähtäimessä ravintola-alan huippu

Ravintola- ja catering-alan huippukokki ja -tarjoilija koulutuksissa on mahdollisuus kehittyä huippuammattilaiseksi suorittamalla kaikki koulutukseen liittyvä työssäoppiminen samassa paikassa. Tampereella yhteistyötä tehdään ravintola Periscopen ja Dining 26 By Arto Rastaan kanssa. Helsingissä yhteistyökumppanina on Olo Collection.

Periscopessa opintojaan suorittavat Tiinu Vimpari ja Venla Raitanen kertoivat opintojen alkuvaiheesta.

 

Tiinu Vimpari, tuleva huipputarjoilija

Tiinu aloitti opinnot huipputarjoilija-linjalla elokuussa 2021. Hän suorittaa työssäoppimisen Ravintola Periscopessa.

– Alkuun ajattelin opiskelevani kokiksi, mutta päivän pilkottuani porkkanoita huomasin, että salin puoli on minua varten, Tiinu kertoo.

Periscopessa työssäoppijat pääsevät alusta asti tekemään monipuolisesti alan työtehtäviä. Tiinulle on tullut tutuksi jo kattavasti eri työt, kuten  tiskaus, kattaus, drinkkien tekeminen sekä varsinainen tarjoilu.

– Täällä on otettu hyvin mukaan ja porukka on mieletön. Apua annetaan ja olen saanut tosi paljon vinkkejä, Tiinu jatkaa.

Ravintolatyö on hektistä ja parhain oppi saadaan itse työtä tekemällä.

– Liputan itse aina asenteen puolesta. Suoraan vaan rohkeasti syvään päähän ja kyselee itse asioita. Tuskin täälläkään kukaan repisi nurkasta kyyhöttämästä mukaan, Tiinu päättää.

 

Venla Ritanen, tuleva huippukokki

Venla aloitti opinnot samaan aikaan Tiinun kanssa ja on myös työssäoppimassa Periscopessa. Venlalle huippukokki-linja oli syy hakea AhlmanEduun opiskelemaan.

– Huippukokki-linja vaikutti hyvältä siitäkin syystä, että oma tavoitteeni on saada tutkinto suoritettua mahdollisimman nopeasti, Venla kertoo. Käytännön työn lisäksi koulutukseen kuuluu teorian opiskelua kerran viikossa Ahlmanilla. Tutkinnon perusteista nostetaan eri aiheita ja teemoja, joista opiskellaan asiaa ja toteutetaan myöhemmin käytännössä työpaikoilla. Teemat ovat yleensä sellaisia, joita työn arjessa tulee ehkä harvemmin vastaan. Jokaisella opiskelijalla on opinnoissa oma, yksilöllinen polkunsa, johon vaikuttaa muun muassa aiempi kokemus ja oma motivaatio.

– Itse tavoittelen valmistumisen osalta kevättä 2022, Venla vielä toteaa.

 

Haku ravintola-alan koulutukseen on nyt käynnissä! Lue lisää ja hae mukaan täältä!