Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Ruoanlaitto on hauskaa – tulisiko siitä ammattisi?

 

Ahlmanilla on tiimioppimisen malli, joka edistää opiskelijoiden tärkeiden työelämätaitojen, kuten tiimityö-, ongelmanratkaisu-, empatia- ja yrittäjyystaitojen kehittymistä sekä mahdollistaa yksilöllisten opintopolkujen ja osaamisperusteisuuden toteutumisen. Tiimioppiminen tuo oppimiseen hauskuutta ja iloa. Pääasiassa oppiminen tapahtuu “kentällä”, eli työssäoppimispaikassa tai koulun ravintolassa työskennellen, mutta opetusta on myös koulun opetuskeittiössä. Välillä olemme myös luokkatiloissa oppimassa teoriaa ja tekemässä ravintola- ja catering-alaan liittyviä tehtäviä ja projekteja. Koulussa huomioidaan hyvin oppilaat yksilöinä, esimerkiksi jos on erityisen tuen tarvetta, niin voidaan tehdä henkilökohtainen suunnitelma ja tukea opintojen etenemistä.

Ahlmanin vahvuuksia on upea ympäristö. Heti alueelle tullessa on lehmien aitaus ja ympärillä on paljon luontoa, joka tekee paikasta “ei-laitosmaisen”. Kulkuyhteydet koululle ovat hyvät, koululle on helppo tulla myös TKL:n bussilla.

Koulun keittiöllä työssäoppiminen on ollut laajaa, sillä koulussa toimii lounasravintola Kapustan lisäksi myös Tilapuoti, Ravintola Anna ja Ahlmanin oma leipomo. Kapustassa valmistetaan opiskelijoiden lounasruoka, ja Annassa pääsee harjoittelemaan annosruokien tekoa ja pöytiin tarjoilua. Tilapuodissa myydään Ahlmanilla valmistettuja ruokatuotteita ja lähitilojen tuotteita, ja opiskelijat pääsevät näin opettelemaan asiakaspalvelua käytännössä. Leipomossa valmistetaan monenlaisia leipomotuotteita, joka on ollut kiva lisä kokiksi opiskellessa.

 

Terkuin,

Jani ja Julia

 

Kiinnostuitko ravintola-alasta? Hae mukaan kokiksi tai tarjoilijaksi, ja katso lisää klikkaamalla tästä!