Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Rakkaasta harrastuksesta ammatti

Yksi tapahtuma johti toiseen ja pääsin tekemään rakkaasta harrastuksesta työn, aloittaa Katriina Ratilainen AhlmanEdun kuvataidelinjan opiskelija.

Kuvataidelinja on yhden lukuvuoden mittainen, jonka aikana pääsee tutustumaan alaan monipuolisesti – aina maalaustekniikoista digitaaliseen taiteeseen. Kuvataidelinjalla pääpaino on omassa tekemisessä ja onnistua saa itse.

— Päätös kuvataidelinjalle lähtemisestä ei tuntunut hankalalta, vaan enemmänkin siltä, että näin piti mennä. En ole katunut päätöstä yhtään, sillä kuvataidelinja on ollut niin intensiivinen paketti ja antanut enemmän kuin uskalsin edes toivoa, kertoo Katriina.

Katriina on uuden uran aloittelija ja opiskellut Ahlmanin kuvataidelinjalla syksystä 2020 saakka. Aikaisempi ammatti oli kukka- ja puutarhapuolella, jossa hän ehti tehdä pitkän uran.

— Löysin Ahlmanin kuvataidelinjan Facebookin kautta. Ahlman oli toki minulle tuttu entisen työni puolesta, kun yhteistyötä tuli tehtyä Ahlmanin puutarhapuolen opiskelijoiden kanssa. Sen sijaan kuvataidelinjan opinnot Ahlmanilla eivät olleet tuttuja ennestään, sanoo Katriina.

Ahlmanin kuvataidelinjalla saat mahdollisuuden herätellä motivaatiotasi ja kiinnostustasi myös yrittäjäpuolelle. Oman yritystoiminnan suunnittelua ja toteuttamista voi tehdä Osuuskunta Luonnosteen kautta. Osuuskunta Luonnoste on Ahlmanin opiskelijoiden ja Ahlmanilta valmistuneiden yhteinen yritys, jonka kautta pääsee oppimaan luomalla oikeita asiakassuhteita.

— Minulla on tavoitteena oman yritystoiminnan aloittaminen ja olen hieman päässytkin ajatustyötä aloittamaan Luonnosteen kautta. Tavoite on saada opiskelemastani alasta kokopäivätyö, kertoo Katriina.

— Opinnoissa parasta on ollut luokan kesken syntynyt ryhmähenki. Täällä on uskomaton energia, kun kaikki tekee töitään hurjalla palolla. Ja näistä syntyy liekki luovuudelle ja ideoille. Meidän luokallamme on ihmisiä niin erilaisista taustoista ja eri ikäluokista, ja se on hyvä, sillä aina on jotain mitä toiselta voi oppia, hymyilee Katriina maskinsa takaa.

Kuvataidelinjalla opettaa koulutuspäällikkö Sampsa ja opettaja Iidu. Heidän lisäksi on myös vierailevia tuntiopettajia.

— Opettajat kuvataidelinjalla ovat älyttömän loistavia ja ammattitaitoisia. Kaikki teorian ja käytännön oppi mitä täällä on saatu, on ylittänyt kaikki odotukset. On saanut kokeilla niin paljon erilaisia menetelmiä ja tekemisessä opastetaan kädestä pitäen. Keväällä minulla tavoitteena on opetella enemmän Photoshopin ja InDesingin käyttöä ja tähän saan tukea Iidulta, sanoo Katriina.

— Ja tämä miljöö, onhan tämä nyt upea. Kesällä kouluun saapuessa lehmät laidunsivat pellolla, ei sitä ihan joka paikassa pääse päivittäin näkemään, kertoo Katriina.

Hae mukaan kuvataidelinjalle ja katso lisää tietoa klikkaamalla tästä!

Kirjoittaja: Jenni Jussila

Juttu julkaistu alun perin keväällä 2021