Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Helsingin Huippukokki -opiskelijan Juhan tarina – harrastuksesta ammattiin.

 

Helsingissä opiskeleva Juha Kauppinen aloitti Huippukokki -linjalla syksyllä 2020.

”Yli 20 vuoden myyntiuran jälkeen halusin tehdä jotain muuta jäljellä olevien työvuosien aikana. Nautin paljon hyvästä ruoasta ja juomasta, lisäksi kokkaaminen on ollut rakas harrastus jo kauan”, Juha kertoo.

 

Juha halusi nähdä, millaista ammattikokin työ on ja mitä työmahdollisuuksia alalta löytyy.

”Eniten olen pitänyt mahdollisuudesta päästä suoraan ’oikeisiin töihin’ hyvien ja arvostettujen ravintoloiden keittiöihin. Myös ravintoloiden työntekijöiden mahtava suhtautuminen meihin opiskelijoihin sekä hyvä asenne ovat tehneet vaikutuksen. Opintojen aikana olen tutustunut myös isoon joukkoon alan ammattilaisia ja päässyt kivasti kontaktiverkostoa rakentamaan”, Juha jatkaa.

 

 

Paras hetki opintojen aikana on ollut ravintola Emon popup -ravintolan rakentaminen Oulangalla helmikuussa.

”Oli todella mielenkiintoista nähdä, miten korkeatasoinen popup -kokemus rakennetaan menestyksellä alusta loppuun. Eikä lopetusbileitä heti unohda,” Juha kertoo.

 

Pidemmän ajan suunnitelmat ovat vielä auki. Kesällä Juha tekee kesätöitä ja suorittaa syksyllä opinnot loppuun.

”Sellainen fiilis on, että töitä alalta kyllä löytyy, nyt pitää vain löytää se itselle parhaiten sopiva malli.”

Juhan mielestä Huippukokki -koulutus on ainutlaatuinen tilaisuus opiskella kokiksi, mikäli ala kiinnostaa. Koulutus sopii mainiosti myös pidemmän työuran tehneelle alanvaihtajalle.

”Kannattaa suhtautua avoimin mielin kaikkeen, mitä eteen tulee!”

 

Hae ravintola- ja catering-alan perustutkintoon mukaan! Lue lisää klikkaamalla tästä!

 

 

Kuvat: Juha Kauppinen

Juttu julkaistu alun perin keväällä 2021