Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Esporttia Ahlmanin mäellä!

 

Aiemmin ammatikseenkin pelannut Miikka Kämäräinen kertoi minkälaista opiskelu on Ahlmanin Esport-linjalla.

Mistä kuulit Ahlmanista ja miten päädyit opiskelemaan tänne?

Melko varmasti kuulin Ahlmanista kaverilta. Mietin samalla muutenkin muuttoa Tampereelle, joten näin tämän sopivana mahdollisuutena keskittyä pelaajauraan.

Minkälaista Esportin opiskelu on? Mitä kaikkea siihen kuuluu?

Todella laajaa ja päivästä riippuen vaihtelevaa. Paljon vaikuttaa myös se, mihin itse haluaa keskittyä. Isoimmaksi osaksi tietenkin pelaamme, mutta tähän liittyy myös paljon muuta aina oman mentaalin kehittämisestä ja ravinnosta uusien taktiikoiden ja vastustajien opiskeluun.

Miten niitä taktiikoita ja vastustajia opiskellaan?

Käymme läpi miten tietyt henkilöt pelaavat. Opiskelemme miten he pelaavat yksilötasolla ja joukkueena. Esimerkiksi pelien hahmoilla on erilaisia abilityjä eli ominaisuuksia, niin opiskelemme miten muut niitä käyttävät, hyödyntävätkö yksin vai yhdessä jne. Lisäksi tutkimme millaisia taktiikoita vastustajilla on eli katsomme miten vastustaja pelaa ja mitä voisimme heiltä oppia.

Entä kuinka mentaalipuolta ja ravintoasioita opiskellaan?

Opettaja Niklas käy niitä meille aika paljon teoriassa läpi. Hän esimerkiksi kertoo unen määrään ja laatuun liittyvistä seikoista ja miten ne auttavat pelaamisessa. Saamme paljon hyviä tipsejä myös ravinnosta.

Mikä opinnoissa on ollut parasta?

Luokkatoverit ja yhteisö on ensimmäinen paras asia mikä tulee mieleen. Lisäksi vierailevat valmentajat ovat olleet ammattitaitoisia ja kertovat hyviä juttuja, miten omaa peliään voi parantaa ja kuinka vastustajaa voi opiskella. Vierailijoita tulee erilaisista suomalaisista organisaatioista, kuten ENCEstä ja hREDSistä. Vierailijat ovat esimerkiksi entisiä ammattipelaajia ja nykyisiä ammattivalmentajia.

Millaisia ominaisuuksia on hyvä olla pelitaidon lisäksi?

Ehdottomasti sosiaalisia taitoja ja niitä kannattaisi kaikkien kehittää. Nämä ovat hyödyksi muutenkin elämässä.

Mitä vinkkejä sinulla on antaa Esportin opiskeleville tai sitä miettiville?

Tärkein asia on asettaa itselleen realistisia tavoitteita portaittain. Mitä voit saavuttaa viikon sisällä, mitä kuukauden ja missä haluaisi olla esimerkiksi vuoden päästä. Koskaan ei kannata kuitenkaan tyytyä, vaikka yksi tavoite tulisi saavutettua vaan asettaa seuraava määränpää. Esport on jatkuvaa itsensä kehittämistä.

Millaisia terveisiä lähetät Esport-opintoja ja Ahlmania harkitseville?

Voin vain sanoa, että suosittelen ehdottomasti. Tänne kannattaa tulla vaikka kokeilemaan vuodeksi ja jos tykkää, voi jatkaa toiselle vuodelle. Mikäli ei ollutkaan oma juttu, niin vuodessa ei mitään menetä. Vaikka itse olen entinen ammattipelaaja, niin silti olen saanut täältä tosi paljon. Opintojen aikana pysyy hyvä rytmi ja yhteisö sekä oma luokka Ahlmanilla on aivan huikeaa!

Millaisia suunnitelmia sinulla on tulevaisuuteen?

Pian, toukokuussa tämä koulutus loppuu, mutta täällä on tosiaan mahdollisuus hakea toiselle vuodelle opiskelemaan ja näin aion tehdä. Uskon, että myös paikan saan. Lisäksi toivoisin löytäväni tiimin ja unelmana on pelata ammattitasolla sekä tienatakin sillä.

Lue esport-linjasta lisää täältä!

Juttu julkaistu alunperin keväällä 2021