Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Alanvaihtajan opiskelijatarina

 

Nelikymppinen pirteä Terhi on toiminut erilaisissa kaupanalan asiakaspalvelutehtävissä 20 vuotta. Hänellä on pitkään ollut haaveena valmistua klinikkaeläinhoitajaksi.

 

”Kahdenkymmenen työssäolovuoden jälkeen tuli tunne, että takki on tyhjä eli toiveita kehittää sillä uralla itseään ei enää ollut”.

 

Terhi hakeutui ensin opiskelemaan maatalousalan perustutkintoa, jotta saisi edellytykset hakeutua suorittamaan eläintenhoitajan ammattitutkintoa. Hän löysi työpaikkailmoituksen, missä haettiin eläinklinikalle 5 kk määräaikaiseen työsuhteeseen asiakaspalvelutehtäviin henkilöä. Terhi kertoi haastattelussa, että tarkoituksenaan on hakea klinikkaeläinhoitajakoulutukseen AhlmanEduun. Työpaikka halusi varmistaa pidemmän työsuhteen ja he tarjosivat hänelle oppisopimuspaikkaa. Näin aktiivisuus palkittiin ja oppisopimuspaikka avautui.

 

Säännöllisten tulojen jälkeen opiskelijan rahatilanne haastaa ja siksi korostuukin tiedon helppo saatavuus. Ennen opintoja tuli vastaan uutta termistöä, joista ei aiemmin tiennyt mitä tarkoittaa esim. monimuoto-opinnot. Aikuiskoulutustukiasioissa oli paljon myös itsenäistä tiedonhankintaa, lukemista ja selvittämistä.

 

Terhi oli valinnut AhlmanEdun opiskelupaikaksi sen hyvän sijainnin takia. Monet hänen tuttavansa ja sukulaisensa ovat myös opiskelleet AhlmanEdussa. Soitto opinto-ohjaajalle varmisti vielä omia ajatuksia. Perustutkintoon haun ja tutkinnon suorittamisen kokemukset auttoivat jo paljon ammattitutkintoon hakeutumisessa. Kaikki sujui jo paljon helpommin.

 

Katso lisää oppisopimuskoulutuksesta klikkaamalla tästä!