Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Yö Ahlmanin Kartanolla lasten kanssa

Olen työskennellyt Ahlmanilla kuusi vuotta ja tuona aikana kuullut monia hienoja tarinoita Ahlmanista ja sen rakennuksista. Myös kummitustarinat ovat tulleet tutuiksi ja minulle, jonka mielikuvituksella ei ole rajaa, on ollut välillä haasteellista olla yksin näissä upeissa vanhuuttaan natisevissa rakennuksissa.

Kummitustarinoista huolimatta halusin kokea yön Ahlmanilla asiakkaan näkökulmasta ja otin mukaan lapseni kertomaan totuuden onko kivaa vai ei.
Ahlmanin Kartano toimii hotellina, jossa on kymmenen huonetta. Kartanolla on mahdollisuus majoittua yhden, kahden tai kolmen hengen huoneissa. Me valitsimme kolmen hengen huoneen, josta on upea näkymä omenatarhaan. WC:t ja suihkutilat ovat huonekäytävillä, samoin kuin yhteinen keittiö. Jokaisessa huoneessa on jääkaappi.
Hotellihuoneeseen saavuttuamme, lapset testasivat sängyt pomppimalla niissä. Lasten ilmeet isosta hotellihuoneesta oli liikuttavan suloiset. Kaksi pientä onnellista arkilomalla. Tutkittuamme huoneen, käytäväkeittiö ja suihkutilat, oli jo kiire leikkipaikalle, jossa lapset olisivat viihtyneet koko illan. Leikkipaikka oli täydellinen 2- ja 3-vuotialle; legoja, kirjoja, kyniä ja paperia ja paljon erilaisia pikkuleluja. Lasten mielestä leikkipaikka oli ”huippu, koska siellä oli kivoja leluja”.
Leikkimisen jälkeen menimme touhuamaan Ahlmanin pihalle, joka lasten kanssa majoittumisen näkökulmasta oli aivan huikea! Iso piha missä juosta, omenatarha, kiipeilytelineet pihan perällä ja kukkia rakastaville lapsille paljon ihailtavaa Perinnepihalla. Ja tietenkin laitumella olevat lehmät! Vaikka piha on tullut lapsille tutuksi ihan muutenkin, niin majoittujana siitä sai vielä enemmän irti. Olihan se nyt ”meidän oma piha”, niin kuin lapset asian ilmaisivat. Lehmät olivat omia lehmiä, ja pihalla parkissa olevat traktorit omia traktoreita.
Ulkoilun jälkeen päästiin tutkimaan Kartanon kiehtovia huonekäytäviä ja lapset kyselivät seinillä olevista kuvista, tarinoita toivoen. Siirtyessämme tilasta toiseen ja lattioiden natistessa jalkojen alla minut valtasi kiitollinen tunne siitä kuinka etuoikeutettu olen, että saan työskennellä tällaisissa tiloissa. Ahlmanin Kartano ei ole vain hotelli, vaan sillä on tarina kerrottavaan ja on hienoa, että saan olla kertomassa sitä.
Kun menimme iltapalalle käytäväkeittiöön, lapseni totesivat lyhyesti ”upea”, ja onhan se! Vanha pirttipöytä ruokailuun ja keittiöstä löytyy kaikki tarvittava välineistö. Iltateetä nauttiessa alkoi pienesti jännittämään tuleva yö ja mieleen hiipiä kummitustarinat. Olo oli kuitenkin odottava, ei pelottava.
Iltapesujen jälkeen leikkipaikalta haettiin ainakin kymmenen iltasatukirjaa ja mentiin lukemaan ne pehmeiden hotellilakanoiden väliin. Sain molemmat lapset kainaloon, ja viimeistään siinä vaiheessa viimeisetkin kummitustarinat hävisivät mielestä. Hotellihuoneen tunnelma oli todella rauhallinen ja oli ihana saada arkipäivien keskelle pieni irtiotto ja sukeltaa valkoisten lakanoiden väliin. Ei mennyt kauan, kun kaikki olimme unessa. Nukuimme koko yön heräämättä, enkä edes muista milloin olisin nukkunut niin levollisesti. Olin tyytyväinen, että kukaan ei tuona yönä tullut kummittelemaan meille.
Ahlmanin Kartano on kodinomainen paikka, mutta luksusta arkeen tekevät hyvät hotellisängyt, valkoiset lakanat ja ihan vaan se, ettei olla kotona. Lapset viihtyivät ja kaikki oli helppoa. Olisin voinut jäädä asumaan! Nämä ovat niitä pieniä juttuja mitä arjen keskelle voisi välillä ottaa, jotta arki ei puuduta täysin. Yö hotellissa ihan vaan huvikseen, suosittelen! Ahlmanin Kartano on lapsiperheelle aivan mahtava paikka, tekemistä riittää ja ihan kuin olisi lomalla maalla. Ja kyllä, meillä oli kivaa!
– Jenni ja tytöt
Lisätietoja majoituksesta myynti@ahlman.fi tai 050 383 3944