Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Puutarhuriksi Ahlmanilta

 

Ahlmanin upeassa miljöössä voi opiskella viheralan ammattilaiseksi, puutarhuriksi. Ahlmanilta valmistutaan suoraan työelämään ja opitaan suunnittelemaan, rakentamaan ja hoitamaan pihoja. Kun koko Ahlmanin pihamaa on oppimisympäristöä, on mahdollisuudet käytännössä rajattomat. Ahlmanilla oppiminen tapahtuu tiimioppimisen mallilla – suunnitellaan ja tehdään yhdessä.

Joulukuussa 2020 Ahlmanilta puutarhuriksi valmistunut Heidi Siipola kertoo, että tiimioppiminen tapahtuu puutarhapuolella itsestään. Projekteissa opitaan tekemällä yhdessä alusta loppuun saakka. Käytännön kautta tapahtuva oppiminen on Siipolalle itselleen paras tapa oppia.

“Ennen kuin hain opiskelemaan Ahlmanille mietin pitkään mikä ala kiinnostaisi. Aina sydäntä lähellä ollut puutarha-ala veti puoleensa, mutta en ollut edes varma voisiko sitä opiskella ja jos niin missä. Hetken etsinnän ja alojen tutkimisen jälkeen päädyin Ahlmanin Instagramiin ja Facebookiin. Ahlmanista sai heti viihtyisän kuvan – paikka vaikutti sopivan pieneltä ja helposti lähestyttävältä. Viimeistään kun näin kuvat pihalla laiduntavista lehmistä tiesin, että haluan opiskelemaan Ahlmanille. Kun on kotoisin maalta, vetää maalaismaisemat puoleensa”, Siipola kertoo.

“Ammattikoulun jo aikaisemmin suorittaneena, tiesin että itsenäistä opiskelua on paljon. Toteutus opinnoista vastasivat odotuksiani. Jo opintojen alussa luvattiin, että opinnoissa on mahdollista edetä omaa polkua pitkin ja niin etenkin. Valmistuin nopeassa tahdissa ja reilusti etuajassa”, sanoo Siipola.

Ahlmanin piha on iso ja kalustoa sen hoitamiseen tarvitaan paljon. Puutarhuriksi opiskelevat pääsevät Ahlmanin puutarhuri Kaisan oppiin ja käyttämään pihan huoltoon ja uudistamiseen käytettävää välineistöä ja koneita.

“Kaisa on ihan huippu ja hänen kanssaan pääsimme tutustumaan koneiden käyttöön. Se, että hän luotti koneet meidän käsiimme ja uskalsi antaa kokeilla, teki oppimisesta entistä mielenkiintoisempaa. Myös viher- ja puutarhapuolen valmentajiin pystyi aina tukeutumaan ja apua sai, kun sitä tarvitsi. On kuitenkin hienoa, että annetaan ensin itse yrittää”, Siipola kertoo.

Ahlmanilla opiskelijat ruokailevat opiskelijaravintola Kapustassa ja samassa rakennuksessa sijaitsevasta Tilapuodista saa ostettua opiskelijahintaan kahvia ja pullaa.  Siipola kertoo, että opiskelijaravintola Kapustassa otettiin hyvin huomioon hänen erityisruokavalionsa ja henkilökunta oli ihana. Hävikin käyttö näkyi upeasti ravintolassa ja vaikka Siipola sanoo itse olevansa lihansyöjä, Kapustassa huomasi, että myös kasvisruokaan panostettiin.

 

Lue lisää opinnoista Ahlmanilla www.ahlman.fi/opiskelu