Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Puutarha-alan opiskelua oppisopimuksella

Käytännön tekeminen ja luovuus kiinnostaa

Olen Pinja Ketola. Muutin Seinäjoelta Tampereelle kolme vuotta sitten. Aiempi tutkintoni on kulttuurituottaja amk. Ala ei kuitenkaan ollut oma juttuni. Olen tehnyt myyntitöitä pääasiassa kaupoissa ja puhelinmyynnissä. Olen luova ja kukka-ala kiinnosti. Asun lähellä AhlmanEdua ja Pirilän Kukkataloa. Viime keväänä huomasin Pirilän Kukkatalon rakentamisen ja samalla hain AhlmanEduun opiskelemaan. Pääsin alusta alkaen töihin Pirilän Kukkataloon ja sain oppisopimuspaikan. Teoriaopintoja koulussa on ollut jonkin verran, mutta käytännön avulla oppiminen ja tekeminen on oma juttuni. Aiempia opintojani muun muassa yhteisten tutkinnon osien osalta on voitu tunnistaa ja tunnustaa. Muutoin voin tehdä koko tutkinnon Pirilän Kukkatalossa.

Tyypillinen työpäivä Pirilän Kukkatalossa on monipuolinen. Kaikkien pitää tehdä kaikkia töitä ja omaa luovuutta saa hyödyntää. Kesäsesonki viime kesänä, kun liike avattiin, oli kiireistä. Alkuvuosi varsinkin tammikuu oli hiljaista, mutta kun aurinko näyttäytyy ja kun siemenet on tullut myyntiin alkaa jälleen piristymään. Naistenpäivä ja ystävänpäivä oli ihanat. Työn ja opintojen yhdistäminen esimerkiksi näyttösuunnitelmien tekeminen ja aikatauluttaminen haastaa, mutta tavoitteena on valmistua mahdollisimman pian.

AhlmanEdu ja TYRSKY-hanke