Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Opiskelija- ja opettajavierailijoita Ranskasta sekä Italiasta

Ranskalaiset opiskelija- ja opettajavieraat sekä hotellin johtaja Italiasta AhlmanEduun!

 

AhlmanEdussa panostetaan opiskelijoiden ja henkilökunnan kansainvälisyysosaamiseen, jota tarvitaan Tampereella, Pirkanmaalla ja tietysti koko Suomessa.

 

Tampereen strategiasta poimittua:

”Laadukas opetus kaikilla koulutusasteilla luo kasvualustan tulevaisuuden osaajille. Panostamme kansainvälisten osaajien houkutteluun. Vahvistamme Tampereen vetovoimaa kansallisena ja kansainvälisenä opiskelijakaupunkina yhdessä korkeakouluyhteisön ja toisen asteen oppilaitosten kanssa.

 

Tampereella tarvitaan kansainvälisyysosaamista yhä enemmän tulevaisuudessa:

Kansainvälisyyden tärkeys korostuu myös Visit Tampereen tavoitteissa: ”Rohkeudestaan ja kestävästä kasvustaan tunnettu Pohjois-Euroopan kiinnostavin elämys- ja tapahtumakaupunki. Haluamme auttaa kehityshaluisia ja -kykyisiä matkailuyrityksiä ja -toimijoita kasvamaan kansainvälisesti.”

 

AhlmanEdu ja kansainvälinen toiminta

AhlmanEdussa on toteutettu Erasmus+ liikkuvuushankkeita vuodesta 2015 asti. Meillä on partnerioppilaitokset Hollannissa, Ranskassa ja Tanskassa ja osuuskuntapartneri Italiassa.

AlmanEdusta lähetetään kaikkien alojen opiskelijoita, henkilökuntaa ja työelämänedustajia Erasmus+ -apurahalla em. partnerimaihin oppimaan, hankkimaan kansainvälisyysosaamista, parantamaan kielitaitoa, verkostoitumaan.

Opiskelijoiden jaksot ovat yleensä 32 päivää, poikkeuksena ns. Ciao Italia! -projekti, jossa opiskelijat ovat 2 kk Italiassa.

 

Ulkomaanjaksoilla olleiden kommentteja:

Koko jaksosta jäi käteen unohtumaton kokemus, hyvät valmiudet mahdollisiin töihin ulkomailla ja hyvät verkostot. Opin oma-aloitteisuutta. Käteen jäi valtava määrä uusia kokemuksia ja myös kova usko omaan pärjäämiseen. Opin itsestäni ja ammattiosaamisestani. Pääsin kokeilemaan ongelmanratkaisutaitojani itselleni täysin vieraassa ympäristössä ja kulttuurissa.”

 

Erasmus+ -toimintamme on vastavuoroista partnerioppilaitosten kanssa:

Sen lisäksi, että meiltä lähdetään ulkomaille, niin meille myös tullaan ulkomailta. Meillä käy säännöllisesti opiskelijoita Tanskasta ja Ranskasta. Tämä vastavuoroisuus on alkamassa myös hollantilaisten kanssa.

 

Ranskalaiset opiskelijat ja opettajat sekä hotellin johtaja Italiasta AhlmanEdussa 20-24.2.2023:

Erasmus+ -apurahalla on myös mahdollista tuoda alan asiantuntijoita ulkomailta opettamaan. Ahlmanille on tulossa Marriott-hotellin johtaja Italiasta kertomaan opiskelijoille Hotelli-bisneksestä, matkailusta ja italialaisesta kulttuurista. Yhteistyö yrityselämän kanssa on erittäin tärkeää.

Erasmus+ koordinaattori on ollut em. hotellissa sopimassa yhteistyöstä ja tässä hotellissa on jo ollut yksi AhlmanEdun opiskelija Erasmus+ -jaksolla 2 kk.

Ranskalaiset opiskelijat opettajineen tuleva pitkästä aikaa AhlmanEduun, sillä Korona pysäytti muutamaksi vuodeksi yhteistyön. Vierailuviikon aikana vieraat toteuttavat Ranska-menun ravintola Annassa yhdessä AhlmanEdun opiskelijoiden ja opettajan kanssa.

Kun AhlmanEdun opiskelijat ovat olleet Ranskassa, niin vastaavasti Ranskan oppilaitoksessa on valmistettu heidän toimestaan Suomi-menu, jota on tarjottu Lycee Jean Monnet -oppilaitoksen ravintolassa.

 

Raija Ilmasti

tourism teacher, coach, Erasmus+ -coordinator