Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

”Matkailuala on äärimmäisen monipuolinen, sillä sitä kautta on mahdollisuuksia vaikka mihin!”

Ahlmanilla matkailualan opiskelijat pandemiasta huolimatta touhuavat erilaisten projektien parissa! Haastattelin matkailualan toisen vuoden opiskelijoita Vera Loimuvirtaa sekä Essi Kokemäkeä. Kummallakin ajatuksena on ollut tehdä harrastuksesta työn itselleen.

”Matkailu on pitkään ollut rakas harrastus”, Vera kertoo. ”Hain Ahlmanille muun muassa tiimioppimisen mallin takia. Koen, että se on ollut itselleni heikkous, joten halusin haastaa itseäni ja vahvistaa tiimityöskentelytaitoja.”

Essi ja Vera kertoivat, että Ahlmanilla pääsee haastamaan itseään jo heti opintojen alusta lähtien.

”Opintojen alussa mieleenpainuvin hetki oli se, kun meille tultiin kertomaan ensimmäisten viikkojen aikana mahdollisuudesta osallistua isoon tapahtumaan mukaan, joka järjestettiin Särkänniemessä. Ahlmanille oli tarkoitus suunnitella oma ”osasto” Lakeland Siinä kohtaa itselleni konkretisoitui se, että Ahlmanilla pääsee oikeasti tekemään käytännön asioita jo heti alusta alkaen”, Vera kertoo.

Veralle tärkeää oli myös se, että opiskelijoille annettiin vastuuta sekä luottamusta alusta alkaen.

”Minulle tärkeät hetket Ahlmanilla ovat olleet erilaiset projektit, joihin on päässyt osallistumaan eri alojen opiskelijoiden kanssa. Yhteistyö eri alojen opiskelijoiden kanssa avartaa omia näkemyksiä”, Essi jatkaa.

 

Ahlmanilla tiimioppimisen malli on tärkeä osa opintoja ja samalla se haastaa sekä kehittää opiskelijoita toimimaan tiimissä.

”Aluksi se oli raskasta minulle, koska olen vahva yksilötekijä. Vähitellen aloin huomaamaan, että tiimitaidot merkitsevät todella paljon, koska tiimityöskentely on merkittävä ja iso osa työelämätaitoja”, Vera kertoo.

Ahlmanilla projekteja pääsee toteuttamaan, kehittämään ja suunnittelemaan laidasta laitaan. Essi ja Vera luettelivat erilaisia projekteja niin messuosastoista tapahtumasuunnitteluun, kuin opastuskierroksista markkinointiin. Vera ja Essi suorittivat yhtenä osatutkintona markkinointiviestinnän osatutkinnon Selfie Pirkanmaa projektissa. Selfie Pirkanmaa on Ahlmanin koordinoima alusta, johon kootaan maakunnan mainioimmat luonto- ja kulttuurikohteet yhdelle sivulle. Vera oli rakentamassa projektia alusta alkaen tehden suunnittelua sekä teknistä toteuttamista, Essi jatkoi markkinointiviestinnän kehittämistä.

”Tykkäsin todella paljon olla mukana kehittämässä Selfie Pirkanmaa -alustaa! Huomasin, että käytyäni Selfie Pirkanmaa -kohteissa pääsin näkemään lähimatkailua oikeasti”, Essi kertoo.

”Mikä voisi olla parempi paikka päästä tekemään työtä matkailualalla, kun Selfie Pirkanmaa alustan kautta! Sitä kautta pääsin tutustumaan ja kohtaamaan eri kuntatoimijoita sekä matkailualan yrittäjiä”, Vera jatkaa.

 

 

Veraa sekä Essiä kiinnostaa jatko-opiskelun lisäksi myös työkokemuksen kartuttaminen oman alan työpaikoissa. Erityisesti markkinointi kiinnostaa yhtenä osa-alueena.

”Jos haluat erilaista opiskelutapaa mihin olet tottunut, niin suosittelen ehdottomasti Ahlmania”, Essi kertoo.

”Matkailuala yllättää kaikella sillä, mitä se pitää sisällään. Se ei ole pelkästään hotellialalla työskentelemistä, vaan se voi sisältää työtä markkinoinnista tuotteistamiseen. Täällä pääsee heti tekemään sekä kehittämään omia taitojaan ja vastuuta saa itselleen niin paljon kun sitä ottaa vastaan. Matkailuala on äärimmäisen monipuolinen, sillä sitä kautta on mahdollisuuksia vaikka mihin”, Vera kommentoi.

 

Kiinnostaako matkailuala? Katso lisää matkailupalvelujen tuottaja– ja vastaanottovirkailija -sivuilta