Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Luonto-ohjaajaksi Ahlmanilta

 

Tuomas Ojala, luonto- ja ympäristöalan ensimmäisen vuoden opiskelija.

 

Mitä opiskelet ja milloin aloitit opiskelut? 

Olen aloittanut opiskelut Ahlmanin Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnossa elokuussa 2020. Tavoitteeni on valmistua Luonto-ohjaajaksi keväällä 2022.

Oletko alanvaihtaja ja miksi hait Ahlmanille? 

Olen aikaisemmalta koulutukseltani sairaanhoitaja. Lähes 25 vuoden työrupeaman jälkeen tunsin, että voisin elämässäni kokeilla jotain muutakin.

Innostus luontoa kohtaan on lähtenyt liikkeelle retkeilyn ja luontovalokuvauksen kautta. Myöhemmin mukaan on tullut huoli luonnon ja ilmaston tilasta.

Opiskelun alkuajoista lähtien on ollut myös innostus luonnon hyvinvointivaikutuksista ja siitä on tullut ajatus, että voisin yhdistää sairaanhoitajakoulutuksen ja luonto-ohjaajakoulutuksen tulevaisuuden työtehtävissä.

Mistä löysit tietoa Ahlmanilla opiskelusta? 

Olen miettinyt alan vaihtoa useamman vuoden ajan ja Ahlman on tullut moneen otteeseen tiedonhaussa vastaan. Lähinnä tutustuin Ahlmaniin kotisivujen kautta ja lisäksi aloin seurata Ahlmanin viestintää Facebookin ja Twitterin kautta.

Miten Ahlmanilla opitaan? 

Ahlmanilla oppiminen tapahtuu tiimioppimismallilla. Ensin ryhmä luo kotitiimin ja tiimissä toteutetaan erilaisia projekteja joiden yhteydessä oppiminen tapahtuu. Jokaiseen projektiin ei itse tarvitse osallistua vaan oppimista tapahtuu kun muista projekteista jaetaan tietoa.

Mikä on hienointa Ahlmanilla opiskelussa? 

Koulutukseen hakiessa ja esittelyteksteissä oli vahvasti esillä tiimioppimismalli. Kiinnostuin aiheesta kovasti ja tiimioppimismalli tuntui mahdollisuudelta, uudentyyppiseltä oppimiselta. Ja sitä se on myös ollut.

Mielenkiintoista on ollut projektityöskentely ja tiedon sekä taidon hankinta. Ilman tätä opiskelua en olisi esim. mukana suunnittelemassa Tervaleppäkorven ennallistamista tai susiaitojen rakentamista sekä susikeskustelua, kestävän elämäntavan eteenpäin viemistä, lumikammien rakentamista ja Talvipäivien suunnittelua ym.

Opiskelu on käytännönläheistä ja työelämälähtöistä. Yrittäjyys on vahvasti esillä. Tuotteistaminen on asia mitä on hyvä opiskella alkuun turvallisesti kouluympyröissä ennen kuin alkaa itse tuottamaan luontopalveluja esim. yrittäjänä.

Hyvä ja salliva ilmapiiri edesauttaa opiskelua.

Mitä haluaisit sanoa Ahlmanille opiskelemaan hakevalle tai hakemista suunnittelevalle? 

Ehdottomasti kannattaa harkita lähteä opiskelemaan Ahlmanille. Ainakin pääset haastamaan itsesi innostavassa porukassa ja koulu tukee jokaista askeltasi opinnoista. Sinusta pidetään hyvää huolta. Ahlmanilla on hyvä henki tekemisessä ja sen myös aistii.

 

Haku Ahlmanin luonto- ja ympäristöalalle on käynnissä! Lue lisää ja hae ahlman.fi/opiskelu