Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Kokkiopinnot Ahlmanilla

 

Iskulauseita minun näkökulmastani opiskelusta:

  • Ekaa kertaa pitkän elämäni aikana tuntuu kivalta herätä aamulla ja lähteä kouluun!
  • Ammatinvaihto tuntuu minusta hyvältä, kun täällä kannustetaan!
  • Luovuus tulee pikkuhiljaa minusta esiin!

Tässä muutama iskulause, jotka osin kuvaavat tuntojani opiskelusta Ahlmanilla. Olen siis reilu viisikymppinen alanvaihtaja mies. Olen työskennellyt yli 20 vuotta insinöörinä, kunnes jouduin työttömäksi. Alanvaihto tuli minulle mieleen, kun en enää ollut innoissani toimistotyöstä. Halusin kehittyä ja tehdä jotain käsilläni. Ruuanlaitto tuli mieleen, kun olin TE-toimiston järjestämässä uravalmennuksessa. Kokiksi opiskeleminen tuntui hyvältä ajatukselta, sillä se on ammatti, jota voi harjoittaa missä ja milloin vain.

Nyt olen opiskellut vuoden verran Ahlmanilla, enkä ole katunut yhtään. Tuntuu kuin nuortunut ja saanut uutta innostusta. Täällä on kaikki hyvin. Itse voi vaikuttaa paljon opiskeluunsa. Vaikka olen ennenkin ollut aikuisopiskelussa, niin täällä tämä on jotenkin erilaista. Tämä voi johtua siitä, että meitä opiskelijoita on niin erilaisista lähtökohdista. Sitä voi sanoa, että se rikastuttaa.

Paljon uusia asioita olen oppinut ja paljon uusia aisoita, joita haluan oppia. Sellaista se opiskelu parhaimmillaan on, että tiedon- ja oppimisenjano kasvaa kasvamistaan.

Kun tiedonhalu ja oppimisenjano on korkealla tasolla, niin mielestäni Ahlman on hyvä lääke siihen.

 

Tommi 53v