Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Kiinnostaisiko sinua floristilinja? -haastattelu

Kuvakollaasi kahdesta kukkakimpusta.

Hei kaikille! Täällä Alena, Ahlmanin matkailualan toisen vuoden opiskelija.

Haluaisin tutustuttaa uudet hakijat Ahlmanin floristilinjaan! Tutustu ja hae jatkuvan haun kautta: 1.4.-31.5.2020! Lue lisää https://ahlmanedu.fi/koulutushaku/floristi/

 

Haastattelin floristilinjan opiskelijoita ja he kertoivat omia ajatuksiaan floristilinjasta Ahlmanilla.

Floristilinja on tosi mielenkiintoinen koulutuskokonaisuus, erityisesti jos tykkäät käsityöstä, käsillä tekemisestä, elämystuottamisesta ja luovuudesta! Pääsykokeena on haastattelu. Työharjoittelut voi suorittaa esimerkiksi kukkakaupoissa, puutarhankaupoissa tai omassa yrityksessä.

Floristilinjalla on tarjolla paljon erilaisia kursseja, mm. kukkasidontatöiden suunnittelemista ja toteuttamista, kasvistailaamista, juhlakoristelua, puutarha-alan yrittäjänä toimimista, asiakaspalvelun kokonaisuutta ja markkinointia. Harjoittelun lisäksi on paljon myös käytännönteoriaa, jossa käydään mm. läpi värioppia, sommittelua ja eri tyylisuuntia.

Kielitaitoa tarvitaan tällä alalla, kun monet artikkelit ja kirjat ovat saksan tai englannin kielellä. Saksa, Hollanti ja Englanti ovat isoimpia alueita, joista oppii eniten puutarha- ja floristialasta. Floristilinjalla on mahdollisuus kehittää itseään ja näyttää osaamistaan mm. messuilla ja kilpailuissa, esimerkiksi Helsingissä Kevätmessuilla, jossa pidetään Suomen mestaruuskisat. (https://kevatmessut.messukeskus.com/) Tampereella on vastaavasti puutarhamessut (https://www.pihajakoti.fi/fi/) sekä häämessut (http://tampereenhaamessut.com/). Nykyään trendejä ja ideoita voi katsoa myös netin kautta esimerkiksi Pinterestistä tai Instagramista.

Ahlman on mukava paikka opiskella floristilinjaa, jossa opiskelija voi suunnitella oman henkilökohtaisen opintopolun. Koulutus tuo vastuuta sekä opettaa kurinalaisuutta, mutta samalla se antaa vapauden luoda sekä toteuttaa omia projekteja sekä unelmia!

 

Aurinkoista kevättä kaikille!

Haastattelussa olivat: Heli Nevala, Veera Hämäläinen, Anne Hiltunen, Sanna Keikkala ja Tiina Pirttilä.

Teksti ja kuvat: Alena, matkailualan opiskelija