Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Hyppyni matkailualan syvään päätyyn

Matkailualalla eniten kiinnostavat aktiviteetti- ja elämyspalveluiden tuottaminen.

Miksi pitää valita vain yksi juttu? Mulle on aina ollut vaikea valita mihin alalle suuntautuisin lukiosta valmistuttuani. En osannut päättää, koska kaikki kuulosti niin mielenkiintoiselta. Se oli varmaa, että välivuosia en jaksanut enää viettää, vaan jotain liikettä oli saatava. Läppäri auki ja selaamaan avoimia koulupaikkoja. Opintopolku, jatkuva haku, AhlmanEdu ja matkailuala. Voisiko tää toimia?

Aloitin opintoni Ahlmanin matkailualalla syksyllä 2021 ja kohta takana on vuosi opintoja. Muistan urakan alussa, istuin luokassa muiden uusien oppilaiden keskellä ja pohdittiin porukalla mitä kaikkea matkailuala oikeastaan on. Matkaoppaita, hotellin työntekijöitä ja lentokenttähenkilökuntaa. Siinäkö se? Omaksi onnekseni voin sanoa, että ei, se on niin paljon muutakin. Tiesitkö että festareiden ja tapahtumien järjestäjät ovat käytännössä matkailualan ammattilaisia? Tai että erilaisten elämyksien järjestäminen, esimerkiksi kalliokiipeily, melontaretket ja huskysafarit ovat myös osa matkailualaa? Itse sain kokea vastaavanlaisia kokemuksia ainoastaan vuoden opintojen sisällä, enkä tiedä missä muualla olisin saanut samankaltaisia kokemuksia, varsinkin kun pohjakoulutukseni on tähän asti vasta ylioppilastutkinto.

Terveiset pohjoisesta, jossa eräs matkailualan opiskelija suoritti työharjoittelujaksonsa.

Ensimmäinen suurempi projekti, jossa pääsin olemaan mukana heti syksystä lähtien, oli uuden Nokia Arenan opastuskierrokset yhteistyössä Tapparan kanssa. Oli ihan mahtava päästä suuren menestyksekkään seuran kanssa tekemään yhteistyötä ja edistää samalla opintojani. Vain kuukausia myöhemmin, ja löysin itseni Tampere talosta host-tehtävistä. Pääsin työskentelemään kansainväliseen lentotapahtumaan, jonne lentoyhtiöiden ja lentokenttien edustajia ympäri maailmaa olivat kokoontuneet sopimaan uusista lentoreiteistä. Suoritin somemarkkinointia Pirkanmaalaiselle tapahtumalle ja pääsin hyödyntämään samaisia taitoja myös koulun markkinointi puolella. Olen pitänyt opastuksia suomeksi ja englanniksi, niin koulukavereille kuin vieraille eri maista. Ahlmanilla pääsin kokeilemaan viikon sisällä matkailualan eri työpisteitä niin tilapuodilla, kartanon majoituksessa kuin myös keittiön ja ravintolan puolella. Olen vieraillut useissa hotelleissa, kiertänyt kahviloita, tehnyt videoita, askarrellut, lukenut, nähnyt ja kokenut.

Fiiliksiä Nokia Arenalta, jossa oppaat valmistautuvat opastuskierrokseen.

On vaikea pukea sanoiksi, mitä kaikkea olen oppinut näinkin lyhyessä ajassa, ja kuinka paljon uusia yhteyksiä olen luonut jo nyt tulevaisuutta varten. Täällä ei nimittäin kasteta varpaita altaan reunalla veteen ja ihmetellä onko se tarpeeksi lämmintä. Täällä hypätään syvään päätyyn ja nautitaan matkasta aina altaan pohjasta pinnalle asti.

Myös tontut ovat matkailualan ammattilaisia! Kuvassa Joulupukki ja AhlmanEdun opiskelija Juppis työharjoittelussansa Tonttulassa.

Kuvat ja teksti: Jonna Sulonen, Matkailuala

 

Lue täältä lisää matkailualan opinnoista ja hae mukaan!