Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Aleksin tarina

Aloitin AhlmanEdussa opiskelun vuonna 2021 syksyllä Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnossa. Olin todella surkea tietokoneiden kanssa ja jo ensimmäisenä päivänä kysyinkin että miten saan tietokoneeni päälle. Olen aina pitänyt piirtämisestä, kuvien ja videoiden muokkaamisesta sekä editoinnista. Itselleni iso plussa tässä tutkinnossa oli se, että kaiken kuvallisen ilmaisun lisäksi opettelimme tekemään pelejä. Pelit ovat itselleni ollut aina iso osa elämääni ja kun sain tietää että nuo kaksi asiaa yhdistyvät, tiesin heti että tänne kuulun.

 

Opiskelu tällä linjalla on projektilähtöistä, joka omasta mielestäni on parempi ja jopa helpompi tapa oppia. Se että saat itse opetella asioita on paljon mielenkiintoisempaa, tietenkin opettajan pohjustuksen jälkeen. Ryhmäprojektit on myös auttanut tutustumaan luokkatovereihin, vaikkakin tämä ei ole itselleni ollutkaan ikinä mikään ongelma. Ryhmähenki meidän luokassa on aivan uskomatonta. En ole missään aikaisemmassa koulussani kokenut mitään vastaavaa.

 

Ensimmäisenä vuonna liityin myös AhlmanEdun opiskelijoiden markkinointitiimiin, joka oli aika vapaamuotoista markkinointia. Tehtäviimme kuului muun muassa somepostauksien tekemistä AhlmanEdun alakohtaisille sometileille sekä markkinoimista eri tapahtumissa. Laitumellelasku tapahtumassa esiinnyinkin lehmäpuvussa ja viihdytin tapahtumaan saapuneita. Lapset ainakin olivat todella huvittuneita lehmästä, joka ei mennytkään laitumelle muiden perässä vaan otti yhteiskuvia ja jakoi haleja. Tästä innostuneena hain tänä vuonna AhlmanEdun markkinointiin uudestaan kahden muun opiskelijan kanssa, tällä kertaa apulaisena meidän markkinointikoordinaattorillemme. Tämä onkin hieman tiukemmilla raameilla varustettua markkinointia mutta silti itselleni ihan huippuhommaa.

 

Peliprojekteja meidän koulutuksessa on ollut tähän mennessä muutamia ja niitä on ollut hauskaa sekä mielenkiintoista tehdä. Valitettavasti yhtään peliä emme ole vielä julkaisseet mutta tämä viimeinen projekti joka on tällä hetkellä käynnissä, tullaan julkaisemaan kaikkien ladattavaksi. Kyseessä on mobiilipeli, jota minä ja luokkalaiseni Santeri ollaan tehty hiki hatussa. Ei ole helppoa tehdä peliä kahdestaan mutta kyllä me selvitään.

 

Kirjoittajana media-alan opiskelija Aleksi Lahti