Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Ajatuksia ensimmäisen vuoden kukka- ja puutarhakaupan opiskelijalta

Emilia Hukkanen on ensimmäisen vuoden puutarha-alan opiskelija. Osaamisalakseen hän on valinnut kukka- ja puutarhakaupan, sillä tulevaisuudessa siintää tavoite floristin tutkinnosta.

Ahlmanin Emilia löysi sattumalta netissä surffailtuaan etsien mahdollisuuksia suorittaa floristin tutkintoa. Hän vakuuttui ja näinpä syksyllä oli edessä muutto Helsingistä Tampereelle.

Nyt miettiessään ratkaisuaan Emilia on ollut siihen ehdottoman tyytyväinen, kuten myös Ahlmaniin kouluna. Emilia mielestä Tampere ja Ahlman ovat molemmat ihania ja tuntuu oikealta olla täällä.

Kysyn Emilialta mikä hänen mielestään on Ahlmanilla parasta. Vastausta ei tarvitse kauaa odotella – ihanaa hänen mielestään on vapaus ja se, että luovuudelle on todella paljon tilaa. Ahlmanilla saa tehdä itse, mutta myös yhdessä ihmisten kanssa ja siitä Emilia on ollut innoissaan ja onnellinen.

Ahlmanilla opitaan tiimioppimisen mallilla yhdessä ajattelemalla ja tekemällä. Emilialla ja hänen tiimillään oli rehellisesti sanottuna tähän alussa hieman totuttelemista ja asiat tuntuivat takkuavan. Sittemmin haasteista on onneksi selvitty ja hommat saatu hyvään järjestykseen. Emilia itse pitää tiimimallilla oppimisesta, mutta huomauttaa, että eihän se toki kaikille sovi, etenkään jos on erityisen vahvasti yksilöoppija.

Tähän mennessä Emilia on päässyt opintojen tiimoilta mukaan jo monenmoisiin projekteihin. Heti alussa he tiiminsä kanssa järjestivät kuivakukkapajan, jossa ensin kerättiin luonnonmateriaaleja, sitten kuivattiin ne ja lopuksi niistä tehtiin kransseja. Tällä hetkellä päällimmäisenä mielessä on uusi, vasta aluillaan oleva projekti. Sen verran Emilia minulle paljastaa, että suunnitelmissa tiimillä on tehdä ensi vuodelle kukkakalenteri! Jään mielenkiinnolla odottamaan!

Tällä hetkellä Emilialla on meneillään paljon kaikkea pientä. Hän muun muassa hoitaa Ahlmanin viherkasveja ja alkaa suorittamaan yrittäjyyskurssia. Huhtikuussa edessä on työssäoppiminen.

Yrittäjyyskurssin osalta Emilialla on ajatuksissa perustaa mahdollisesti oma yritys jo opintojen aikana ja laatia sille ainakin alustavaa toimintasuunnitelmaa. Hän aikoo myös liittyä Ahlmanin osuuskunta Luonnosteeseen.

Valmistumisen jälkeiselle ajalle Emilialla ei vielä ole tarkkoja suunnitelmia, mutta yksi haave olisi joskus tulevaisuudessa perustaa oma kukkakauppa. Perään Emilia tarkentaa, että oikeastaan sellainen, jossa olisi samassa myös kahvila.

Lopuksi Ahlmania koulukseen miettiville Emilia lähettää terveiset, että tänne kannattaa hakea, mikäli on innostunut yhdessä tekemisestä ja ideoinnista. Silloin tämä on juuri oikea paikka.

”Kannattaa rohkeasti hakea, Ahlmanilla on kivaa!” Emilia päättää haastattelun.

 

Kirjoittajana Vera Loimuvirta