Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Sankari ja juonen solmut -monimuotokurssilla pureudutaan kymmenen lähitapaamisen aikana käsikirjoitustyön eri teemoihin, joihin liittyviä tehtäviä kirjoitetaan omalla ajalla tapaamisten välissä. Kurssilla harjoitellaan käsikirjoituksen rakenteen anatomiaa, juonen ja tunnekaarien kuljetusta. Lohkomme tarinankaaren helposti hallittaviksi osiksi, kurssille osallistuaksesi sinulla ei tarvitse olla valmiina käsikirjoitusta, riittää jos sinulla on keskeneräinen työstöä vailla oleva romaanikäsikirjoitus tai vasta synopsis, tai kokoelma erilaisia tekstejä, joista voisit ryhtyä työstämään pidempää kokonaisuutta.

Kurssilla pureudutaan erilaisisiin juonenkuljettamisen ratkaisuihin sekä niihin liittyviin haasteisiin ja tehdään runsaasti tehtäviä ja toimitaan vertaistukena muille kirjoittajille.

Kouluttajana kirjailija Laura Paloheimo.

 

OPPIMISYMPÄRISTÖ
Oppimisympäristönä tapaamisissa käytetään Microsoft Teams -sovellusta.

 

KURSSIN RAKENNE JA VERKKOTAPAAMISET
Kurssi koostuu itsenäisestä etäopiskelusta, Teams-tapaamisista ja yhdestä viikonlopputapaamisesta Tampereella (15.-16.12.2023).

Ryhmä kokoontuu Teamsissä tiistaisin klo 18.00-21.00. Teams-tapaamisten ajankohdat ovat:
24.1.2023, 21.2.2023, 21.3.2023, 25.4.2023, 23.5.2023, 29.8.2023, 24.10.2023, 28.11.2023, 19.12.2023 (muutokset mahdollisia).

Lähijakso Tampereella on kirjoittajaviikonloppu, joka kokoaa yhteen kaikki kirjallisuuden etä- ja lähiopetuksen opiskelijat.

 

VÄLINEET
Teams-tapaamisia varten kurssilla tarvitaan:
– tietokone (tai mobiililaite), jossa on kamera. Suosittelemme tietokonetta: vaikka kurssin opetuksen seuraaminen onnistuukin mobiililaitteella, jotain toimintoja saattaa olla hankala käyttää mobiililaitteella.
– hyvä internet-yhteys
– kuulokemikrofoni: suositellaan, mutta ei ole pakollinen, koska voit käyttää myös tietokoneen kaiuttimia

 

HINTA
Kurssimaksu 895€. Kurssimaksu laskutetaan kahdessa erässä. Laskut lähetetään sähköpostitse tammikuussa ja syyskuussa.

Kurssimaksun voit maksaa myös Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Smartum-luottokortilla, SmartPayllä, tai ePassilla (Sportti & Kulttuuri).

Opetusohjelmaan sisältyy myös osallistuminen kirjoittajaviikonloppuun AhlmanEdussa, Hallilantie 24, 33820 Tampere. Tapahtuman ohjelmaan osallistumisesta ei peritä maksua. Mahdolliset majoitus- tai ruokailukulut eivät sisälly kurssimaksuun.

 

MUUTA
Ilmoittautuminen päättyy 8.1.2023.

Kurssille otetaan enintään 15 opiskelijaa.

Kurssin toteutuminen varmistuu ilmoittautumisajan päätyttyä, jonka jälkeen osallistujille lähetetään sähköpostitse lisätietoa kurssista tai ilmoitus kurssin peruuntumisesta. Muistathan siis tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion!

 

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Laura Paloheimo

Laura Paloheimo

Kirjailija, sanataideohjaaja, tunnetaideohjaaja ja energiahoitaja Laura Paloheimo on tullut suurelle yleisölle tunnetuksi viihdekirjoistaan. Viimeiset viisi vuotta hän on ohjannut runsaasti erilaisia suosittuja kirjoituskursseja oppilaitoksissa sekä viikonloppuretriiteissä.

Kirjoittaminen, itseilmaisu ja henkistä voimavaroista ammentaminen on ollut Lauran elämää määrittävä teema ja kantava voima läpi elämän. Sanataideohjaajana hän yhdistelee taiteen ja ilmaisun kentiltä omaksumiaan metodeja, kehollisuutta, meditaatioita, kuvataiteita, musiikkia, kirjallisuutta, myyttejä ja henkisyyttä.

Kysy lisää!

Opiskelija- ja hakijapalvelut

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.

 

Uutiskirje