Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Ryhmään ovat tervetulleita kaikki proosan kirjoittajat, joilla on perusasiat hallussa ja kirjoituskokemusta jo hivenen karttunut.

Lukuvuoden aikana käsitellään proosan kirjoittamisen eri laji-, muoto- ja tyyliseikat. Ryhmä soveltuu niin lyhytproosan, novellien kuin romaanien kirjoittajille aina elämäkerrallisuudesta mielikuvituksen maailmoihin. Ryhmään tulijalla ei tarvitse olla valmista käsikirjoitusta, käsikirjoitus voi lähteä muodostumaan, vaikka koulutuksen aikana. Ryhmissä käsitellään myös kirjoittamisen ajankohtaisia asioita. Lähiopetus sisältää teoriaa ja lyhyitä tuntiharjoituksia. Etätehtävistä opiskelija saa henkilökohtaisen palautteen.

Kouluttaja kirjailija Taija Tuominen.

 

KURSSIN RAKENNE JA LÄHITAPAAMISET
Opintojen laajuus on 10 opintoviikkoa ja opinnot kestävät yhden vuoden. Opinnot sisältävät yhdeksän lähitapaamista Tampereella ja kirjoittajaviikonlopun 15.-16.12.2023, joka kokoaa yhteen kaikki kirjallisuuden etä- ja lähiopetuksen opiskelijat.

Ryhmä kokoontuu Tampereella AhlmanEdussa (Hallilantie 24, 33820 Tampere), keskiviikkoisin klo 18–21. Lähitapaamisten ajankohdat ovat: 25.1.2023, 15.2.2023, 29.3.2023, 26.4.2023, 24.5.2023, 20.9.2023,1.11.2023, 22.11.2023 ja 13.12.2023 (muutokset mahdollisia).

 

HINTA
Kurssimaksu 975 €. Kurssimaksu laskutetaan kahdessa erässä. Laskut lähetetään sähköpostitse tammikuussa ja syyskuussa.

Kurssimaksun voit maksaa myös Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Smartum-luottokortilla, SmartPayllä, tai ePassilla (Sportti & Kulttuuri).

Opetusohjelmaan sisältyy myös osallistuminen kirjoittajaviikonloppuun AhlmanEdussa, Hallilantie 24, 33820 Tampere. Tapahtuman ohjelmaan osallistumisesta ei peritä maksua. Mahdolliset majoitus- tai ruokailukulut eivät sisälly kurssimaksuun.

 

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

 

MUUTA
Kurssille otetaan enintään 15 opiskelijaa.

Ilmoittautuminen päättyy 8.1.2023.

Kurssin toteutuminen varmistuu ilmoittautumisajan päätyttyä, jonka jälkeen osallistujille lähetetään sähköpostitse lisätietoa kurssista tai ilmoitus kurssin peruuntumisesta. Muistathan siis tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion!

Taija Tuominen

Taija Tuominen on hämeenlinnalainen kirjailija ja luovan kirjoittamisen opettaja. Hänen esikoisteoksensa Tiikerihai (WSOY) ilmestyi vuonna 2000. Kuningaskobra (Tammi) ilmestyi vuonna 2019. Kirjoittajaopas Minusta tulee kirjailija (Kansanvalistusseura) ilmestyi 2013. Tuominen on voittanut vuonna 1992 J.H.Erkon kirjoituskilpailun. Hänet on palkittu mm. Kirjailijayhdistysten Suunta-palkinnolla, Hämeen taidepalkinnolla ja Elämäntarinayhdistyksen Elämänmalja-palkinnolla, hänet on valittu myös vuoden kesäyliopisto-opettajaksi.

Kysy lisää!

Opiskelija- ja hakijapalvelut

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.

 

Uutiskirje