Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Koulutus toteutetaan hybridinä Microsoft Teams -ohjelman avulla. Opetuksessa yhdistyvät teoria, käytäntö, itsenäinen opiskelu ja yhteisöllinen oppiminen.

Seuraava koulutus alkaa helmikuussa 2023!

Opinnot voit suorittaa opastuspalveluita tarjoavassa yrityksessä koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Osaamisen osoitat näytöllä sovittuna aikana teoriajaksojen jälkeen, kun opastusosaamista ja -kokemusta on kertynyt tarpeeksi

Opettajana toimii Raija Ilmasti, matkailualan vastuuvalmentaja ja Erasmus+ koordinaattori.

Hanki osaamista opastamiseen ja saat samalla suoritettua opastuspalvelujen osatutkinnon!

Parhaimmillaan opas auttaa asiakasta näkemään ja kokemaan enemmän ja luo edellytykset elämyksen syntymiselle. Miten sinä onnistut tässä opastaessasi asiakasryhmää?

Opastuspalvelut -koulutuksessa muun muassa suunnitellaan opastusten sisältöjä, saadaan tietoa tarinallistamisesta ja elämysten tuottamisesta, opitaan opastamaan erilaisia asiakasryhmiä ja laaditaan turvallisuussuunnitelma.  Opiskelu on yhteisöllistä ja siinä verkostoidutaan muiden osallistujien kanssa.

Opastuspalvelut koulutuksessa osallistuja suunnittelee oman opastuksensa ja opastaa asiakasryhmiä.  Koulutuksen aikana suoritetaan Opastuspalvelut 25 osp, joka on tutkinnon osa matkailualan perustutkinnosta.

Osallistujalla tulee olla asiakaspalvelukokemusta ja/tai matkailualan tuntemusta.

Koulutuksen aikana suoritetaan Opastuspalveluiden tutkinnonosa (25 osp). Koulutus on maksuton mikäli suoritat tutkinnon osan.

 

”Opas auttaa asiakasta näkemään ja kokemaan enemmän.” – ”Opas avaa silmät.” – ”Opas luo edellytykset elämyksen syntymiselle.”

Opastuspalvelut -tutkinnon osan suorittamisesta hyötyvät esim.:

 • kuntien ja kaupunkien matkailutoimi ja näiden palkkaamat työntekijät/kesätyöntekijät esim. tulevat kyläoppaat, kaupunkioppaat, kirkko-oppaat ja erilaiset kohdeoppaat
 • eri yhdistysten toimijat, jotka tarjoavat opastuksia tai palkkaavat oppaita
 • matkailualan yrittäjät, työntekijät ja kesätyöntekijät, jotka tarvitsevat opastusosaamista tai opastusosaamisen päivitystä
 • työttömät, jotka haluavat kokemusta matkailualalta ja jotka voisivat suunnitella ja toteuttaa opastuksiaan myytäväksi esim. Doerzin tai muiden vastaavien alustojen kautta

Tutkinnon osan suorittanut osaa:

 • valmistautua opastuspalvelutilanteeseen
 • suunnitella opastusten sisältöjä ja aikatauluja
 • opastaa asiakasryhmän
 • hyödyntää alakohtaista kielitaitoa opastustilanteessa
 • päättää opastustilanteen

Tietoa hakijalle:

 1. Täytä hakemus Hae mukaan -linkistä.
 2. Valitse alasvetovalikosta haluamasi tutkinto, johon haluat hakeutua.
 3. Täytä hakemuksesi huolellisesti ja vastaa kysymyksiin kattavasti. Lomakkeeseen on mahdollista tutustua etukäteen, mutta sitä ei voi tallentaa keskeneräisenä.
 4. Liitä hakemukseen kuvallinen CV, työ- ja tutkintotodistukset pdf-tiedostona. Kerro CV:ssä miksi haet Ahlmanille tähän koulutukseen. Skannaa, nimeä ja tallenna tarvittavat liitteet itsellesi ennen kuin aloitat hakulomakkeen täyttämistä. Nimeä liitteet selkeästi esim. tutkintotodistus, Oppilaitos.

Dokumenttien skannaukseen pdf-tiedostoksi löytyy erilaisia sovelluksia Google Play-kaupasta tai Appstoresta.

Kun hakemuksesi on käsitelty, saat tiedon hakeutumisesi tilanteesta; kutsun haun seuraavaan vaiheeseen tai tiedon valinnasta tai tiedon ettet tullut valituksi. Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä kaikki hakijoihin lisäohjein.

Opinnot voit suorittaa opastuspalveluita tarjoavassa yrityksessä koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Osaamisen osoitat näytöllä.

Lisätietoja opintotoimisto@ahlman.fi

Kysy lisää

Opiskelija- ja hakijapalvelut

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.

 

Uutiskirje