Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Kurssilla vahvistamme tietoisuuttamme lähihistoriasta ja omista juuristamme. Tutkimme millaiseen maailmaan aikaisemmat sukupolvet minut johdattavat ja millaisista aineksista suvun tarina on kudottu.

Mitä minulle kertovat esimerkiksi suvun tärkeät paikat, luonto ja eläimet, esineet, tekstiilit ja valokuvat, sota-ajat?

Ruokimme kuvittelun kykyämme kaunokirjallisuudella, kuvataiteella, luontoelämyksillä. Suvun jäljille lähdetään tietoiskuin, kirjoittaen ja keskustellen. Kurssiin kuuluu välitehtäviä: esimerkiksi omatoimisia käyntejä museoissa tai kulttuurihistoriallisissa kohteissa, luonnossa liikkumista, ja niihin liittyviä viriketehtäviä. Palautetuista kirjoitusharjoituksista on mahdollista saada palautetta puolivälissä kurssia sekä kurssin lopussa.

Kouluttajana Liisa Lauerma (Espoo), kirjailija, kirjallisuusterapiaohjaaja.

 

KOHDERYHMÄ
Kurssi sopii kulttuurihistoriasta ja omista lähisukupolvistaan (vanhemmat, isovanhemmat, isoisovanhemmat) kiinnostuneille, jotka haluavat syventää itsetuntemustaan ja löytää uusia näkökulmia suvun historiaan. Se sopii isovanhemmille, jotka pohtivat mitä haluan omassa sukupolvien ketjussani siirtää eteenpäin, mitä jättää taakse. Se sopii aikuisille lapsille, jotka haluavat ymmärtää miten minusta tuli minä. Kurssi tarjoaa inspiraatiota myös elämäkerrallista kirjoittamista suunnitteleville.

 

OPPIMISYMPÄRISTÖ
Oppimisympäristönä tapaamisissa käytetään Microsoft Teams -sovellusta. Tehtäväalustana Moodle.

 

KURSSIN RAKENNE JA VERKKOTAPAAMISET
Kurssi koostuu itsenäisestä etäopiskelusta, Teams-tapaamisista ja yhdestä viikonlopputapaamisesta Tampereella (15.-16.12.2023).

Ryhmä kokoontuu Teamsissä keskiviikkoisin klo 17.00 – 20.15. Teams-tapaamisten ajankohdat ovat: 11.1.2023, 25.1.2023, 8.2.2023, 22.2.2023, 8.3.2023, 22.3.2023 (muutokset mahdollisia).

Opiskelija palauttaa kurssin kolmannen kerran jälkeen välitehtävän ja saa siitä kirjallisen palautteen. Kurssin lopussa palautettavasta lopputehtävästä opiskelija saa suullisen palautteen (1 h) Teamsissa pääsiäiseen mennessä.

Lähijakso Tampereella on kirjoittajaviikonloppu, joka kokoaa yhteen kaikki kirjallisuuden etä- ja lähiopetuksen opiskelijat.

 

VÄLINEET
Teams-tapaamisia ja Moodlea varten kurssilla tarvitaan:
– tietokone (tai mobiililaite), jossa on kamera. Suosittelemme tietokonetta: vaikka kurssin opetuksen seuraaminen onnistuukin mobiililaitteella, jotain toimintoja saattaa olla hankala käyttää mobiililaitteella.
– hyvä internet-yhteys
– kuulokemikrofoni: suositellaan, mutta ei ole pakollinen, koska voit käyttää myös tietokoneen kaiuttimia

 

HINTA
Kurssimaksu 415 €. Lasku lähetetään sähköpostitse tammikuussa.

Kurssimaksun voit maksaa myös Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Smartum-luottokortilla, SmartPayllä, tai ePassilla (Sportti & Kulttuuri).

Opetusohjelmaan sisältyy myös osallistuminen kirjoittajaviikonloppuun AhlmanEdussa, Hallilantie 24, 33820 Tampere. Tapahtuman ohjelmaan osallistumisesta ei peritä maksua. Mahdolliset majoitus- tai ruokailukulut eivät sisälly kurssimaksuun.

 

MUUTA
Kurssille otetaan enintään 15 opiskelijaa.

Ilmoittautuminen päättyy 18.12.2022.

Kurssin toteutuminen varmistuu ilmoittautumisajan päätyttyä, jonka jälkeen osallistujille lähetetään sähköpostitse lisätietoa kurssista tai ilmoitus kurssin peruuntumisesta. Muistathan siis tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion!

 

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Liisa Lauerma

Liisa Lauerma on tietokirjailija ja kirjallisuusterapiaohjaaja. Hän on kirjoittanut museoista, kirkoista, perheen ja suvun historiasta lapsille ja aikuisille, mm. Suvun jäljillä – löydä oma tarinasi (Kirjapaja 2021), Sukuseikkailu (Lasten Keskus 2011).

Kysy lisää!

Opiskelija- ja hakijapalvelut

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.

 

Uutiskirje