Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Opiskelupaikka Tampere, päiväopetus

Koulutuksen ajankohta: 9.8.2022-2.6.2023

Kohderyhmä: Yli 18-vuotiaille musiikista kiinnostuneille. 

Hakuohjeet löytyvät tämän sivun alaosasta.

UUTTA: Opiskele mediamusiikin ja audiotuotannon linjalla Tampereella!

 

Mediamusiikin ja audiotuotannon linja perehdyttää opiskelijan digitaalisen musiikki- ja audiotuotannon moniin ulottuvuuksiin. Opit perusteet erilaisista työkaluista ja ammatillisista toimenkuvista, sekä syvennät olemassa olevaa osaamistasi. Uusi opintolinja luo jo pitkään toimineen musiikkilinjan rinnalle mediapainotteisemman suuntautumisvaihtoehdon. Opinnot antavat tukevan tarttumapinnan äänituotantoon sekä teknisestä, että taiteellisesta näkökulmasta. Linjan opinnot sisältävät monipuolisesti erilaisia käytännön audioprojekteja, esimerkiksi radiomainosten tekemistä, soundtrack-säveltämistä, äänimaisemateoksia ja peliaudiota.

 

Osa opinnoista on yhteisiä musiikkilinjan kanssa (esimerkiksi ns. musiikin hahmoaineet, instrumenttitaidot ja bändiopetus), osa taas alakohtaisia erikoistumisopintoja. Monitaiteinen työskentely-ympäristö mahdollistaa yhteistyöprojektit niin musiikki- kuin peliohjelmointilinjankin kanssa sekä valinnaisia yrittäjyysopintoja. Opinnot antavat myös erinomaisen pohjan jatkaa media- ja musiikkialan ammatillisessa koulutuksessa.

 

Linjalle hakevalta edellytetään motivaation lisäksi kokemusta musisoinnista ja musiikin tekemisestä. Oma tietokone ja DAW-ohjelmisto on hyvä olla olemassa, jotta projektien työstäminen onnistuu sujuvasti.

HUOM! Muista liittää kaikki pyydetyt liitteet mukaan hakemukseesi (kts. kohta Ennakkotehtävä).

Tietoa hakijalle:

Haku tapahtuu sähköisellä hakulomakkeella suoraan oppilaitokseen.

Pääsyvaatimuksena on 18 vuoden ikä.

Liitä hakemukseen:

  • viimeisin koulutodistus
  • ennakkotehtävät (kts. alta)

Järjestämme kansanopistolinjojen elokuussa 2022 alkaville opintolinjoille kolme erillistä hakua. Ensisijainen, kevään hakuaika on 22.2. – 15.5.2022, kesän haku 1.6. – 24.7.2022 sekä syksyn haku 26.7.-9.10.2022. Otamme syksyn haussa opiskelijoita jatkuvalla haulla sisään hakemusten käsittelyn jälkeen. Hae nyt!

Haku järjestetään kolmessa erässä, jotta mm. myös niillä hakijoilla, joiden kevät kului korkeakoulujen pääsy- ja valintakokeisiin valmistautuessa, on mahdollista vielä päästä opiskelemaan.

Opiskelijavalinta tapahtuu pisteytyksen pohjalta, johon vaikuttavat hakemus sekä ennakkotehtävät. Emme julkaise opiskelijan pisteitä.

Kevään haun opiskelijavalinnat julkaistaan 23.5.2022 ja kesän haun viimeistään 27.7.2022. Syksyn haun opiskelijavalinnat tehdään jatkuvana 9.10. saakka.

Opiskelijavalinta tapahtuu pisteytyksen pohjalta, johon vaikuttavat hakemus sekä ennakkotehtävät. Emme julkaise opiskelijan pisteitä.
Kevään haun opiskelijavalinnat julkaistaan 23.5.2022 ja kesän haun viimeistään 27.7.2022. Syksyn haun opiskelijavalinnat tehdään jatkuvana 9.10.2022 saakka.

HUOM! Muista liittää kaikki pyydetyt liitteet mukaan hakemukseesi, jotta voimme käsitellä hakemuksen.

Vuoden 2022 ennakkotehtävät:

A) Lähetä 2 työnäytettä audiotuotannoista (sävellys, soundtrack, äänimaisema tms.), joissa olet ollut mukana. Voit lähettää liitteenä mp3 -tiedoston tms., tai vaihtoehtoisesti voit lähettää linkin tiedostoon (esim. YouTube, Spotify, Google Drive, Dropbox). Liitä mukaan erillinen kirjallinen työselostus, jossa kerrot roolistasi näiden tuotantojen toteutuksessa.

B) Lähetä lyhyt esittelyvideo, jossa kerrot itsestäsi, musiikillisesta taustasta ja tavoitteistasi opinnoille. Liitä linkki videolle.

Opintolinjojen syyslukukausi alkaa 9.8.2022 ja päättyy 16.12.2022.
Kevätlukukausi alkaa 9.1.2023 ja päättyy 2.6.2023.
Syyslukukausi on 18 viikkoa ja kevätlukukausi on 20 viikkoa, yhteensä 38 viikkoa.
Syysloma vko 42
Talviloma vko 9

Keskimääräiset opiskelukustannukset/viikko (ma-pe):

Opetus 110 €/vko (sis. lounas)

Opetus + majoitus 155 €/vko (sis. aamupala, lounas, päivällinen)
Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa maanantaista sunnuntaihin.

Voimme tarjota muutamia yhden hengen huoneita, joiden lisämaksu on 30 €/viikko.

Lukuvuonna 2022-2023 on 38 opintoviikkoa. Opintojen ajalle voi hakea opintotukea ja joissain tapauksissa aikuiskoulutustukea tai työttömyysetuutta.

Materiaalimaksut
Musiikkilinjan ja Mediamusiikin ja digitaalisen audiotuotannon linjan materiaalimaksu 50 €/lukuvuosi

Kansanopistolinjoilla (taide- ja pelialat) opiskeleva voi asua oppilaitoksen asuntolassa. Majoitus on jaetussa kahden hengen huoneessa. Voimme tarjota muutamia yhden hengen huoneita, joiden lisämaksu on 30 €/viikko. Yhden hengen huoneet jaetaan vapaamuotoisten hakemusten perusteella.

Asuntolassa asuva voi hakea Kelan opintotuen asumislisää.

Yleistä tietoa majoittumisesta:

  • Majoitus on jaetussa kahden hengen huoneessa ma-su.
  • Asuntoloiden yhteisissä tiloissa on keittonurkkauksia, joista löytyy liedet ja jääkaapit.
  • Pyykinpesutilat ovat asukkaiden käytössä.
  • Saunavuoro on viikoittain.
  • Opiskelija huolehtii, että huone pysyy asiallisessa kunnossa.
  • Opiskelija ei voi tehdä muuttoilmoitusta oppilaitoksen asuntolaan. Postin voi kuitenkin kääntää kotiosoitteesta asuntolan osoitteeseen.
  • Joululoman aikana ei ole majoitusmahdollisuutta. Syys- ja talviloman aikana voi majoittua lisämaksusta.

Kaikille kansanopistolinjojen opiskelijoille tarjoillaan lounas ma-pe.

Majoittuville kansanopistolinjojen opiskelijoille on tarjolla aamiainen, lounas ja päivällinen ma-pe (maanantaina ei ole aamiaista eikä perjantaina päivällistä).

Vähintään 2 kuukauden päätoiminen opiskelu oikeuttaa valtion opintotukeen. Myös 8 viikon mittainen monimuoto-opiskelu oikeuttaa opintotukeen (laajuusvaatimuksena 3 opintoviikkoa/kk). Opintotukea voi hakea heti opiskelupaikan varmistumisen jälkeen. Kansanopiston asuntolassa asuva voi hakea myös asumislisää (88,87 €/kk).

Kela suosittelee sähköistä asiointipalvelua. Täytä opintotukihakemus osoitteessa: www.kela.fi/opintotuki_nain-haet

Tarkemmat tiedot opintotuen myöntämisperusteista saat osoitteesta www.kela.fi

@ahlmanmusiikki

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user ahlmansuomenkarja.

Jos et löydä verkkosivuiltamme vastausta kysymykseesi, ota meihin yhteyttä tällä lomakkeella.

 

Yhteydenottolomake koulutukset
Haluan

Minua kiinnostava koulutus tai koulutukset

Kysy lisää koulutuksesta:

Opiskelija- ja hakijapalvelut

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.

 

Uutiskirje