Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Käsitä ja kirjoita runo -kurssin tavoitteena on käsittää runo ja ottaa haltuun runoutta sen erilaisissa ilmenemismuodoissa. Kurssi on tarkoitettu kaikille runoudesta kiinnostuneille nykyhetken ja tulevaisuuden lyyrikoille. Kurssi ei edellytä ennalta osaamista runouden saralta.

Kurssin opetus perustuu Parkon teokseen ”Runoilijan työkalupakki” ja jakautuu yhdeksään jaksoon:

1. Runouden ominaispiirteet
2. Ruonoilla ilmaisemisen lähtökohtia
3. Kuvallisuus
4. Rytmi ja metriikka
5. Rytmi, vapaarytminen runous
6. Puhujuus
7. Runon visuaalisuus
8. Runon logiikka
9. Runokokoelma

Kouluttajana runoilija, luovan kirjoittamisen ohjaaja Tommi Parkko.

 

OPPIMISYMPÄRISTÖ
Oppimisympäristönä tapaamisissa käytetään Microsoft Teams -sovellusta. Etätehtävistä opiskelija saa henkilökohtaisen palautteen/tekstiarvioinnin.

 

KURSSIN RAKENNE JA VERKKOTAPAAMISET
Kurssi koostuu itsenäisestä etäopiskelusta, Teams-tapaamisista ja yhdestä viikonlopputapaamisesta Tampereella (15.-16.12.2023).

Ryhmä kokoontuu Teamsissä maanantaisin klo 17.30 – 20.30. Tapaamisten ajankohdat: 23.1.2023, 20.2.2023, 21.3.2023 (HUOM!tiistai), 24.4.2023, 22.5.2023, 21.8.2023, 25.9.2023, 23.10.2023 ja 21.11.2023 (muutokset mahdollisia).

Lähijakso Tampereella on kirjoittajaviikonloppu, joka kokoaa yhteen kaikki kirjallisuuden etä- ja lähiopetuksen opiskelijat.

 

VÄLINEET
Teams-tapaamisia varten kurssilla tarvitaan:
– tietokone (tai mobiililaite), jossa on kamera. Suosittelemme tietokonetta: vaikka kurssin opetuksen seuraaminen onnistuukin mobiililaitteella, jotain toimintoja saattaa olla hankala käyttää mobiililaitteella.
– hyvä internet-yhteys
– kuulokemikrofoni: suositellaan, mutta ei ole pakollinen, koska voit käyttää myös tietokoneen kaiuttimia

 

HINTA
Kurssimaksu 975 €. Kurssimaksu laskutetaan kahdessa erässä. Laskut lähetetään sähköpostitse tammikuussa ja syyskuussa.

Kurssimaksun voit maksaa myös Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Smartum-luottokortilla, SmartPayllä, tai ePassilla (Sportti & Kulttuuri).

Opetusohjelmaan sisältyy myös osallistuminen kirjoittajaviikonloppuun AhlmanEdussa, Hallilantie 24, 33820 Tampere. Tapahtuman ohjelmaan osallistumisesta ei peritä maksua. Mahdolliset majoitus- tai ruokailukulut eivät sisälly kurssimaksuun.

 

MUUTA
Kurssille otetaan enintään 15 opiskelijaa.

Ilmoittautuminen päättyy 4.1.2023.

Kurssin toteutuminen varmistuu ilmoittautumisajan päätyttyä, jonka jälkeen osallistujille lähetetään sähköpostitse lisätietoa kurssista tai ilmoitus kurssin peruuntumisesta. Muistathan siis tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion!

 

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Tommi Parkko

Runoilija, tietokirjailija ja runoaktivisti Tommi Parkko on kokenut runouden opettaja. Hän on julkaissut neljä runokokoelmaa ja viisi tietoteosta runoudesta. Parkko vetää myös käännösrunouteen erikoistunutta Kustannusliike Parkkoa.

Kysy lisää!

Opiskelija- ja hakijapalvelut

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.

 

Uutiskirje