Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Opiskelupaikka Tampere.

Koulutuksen ajankohta: 8.8.2023-31.5.2024

Kohderyhmä: Yli 18-vuotiaille.

Haku Opintopolun kautta

Sinustako eläinlääkäri? Paranna valmiuksiasi päästä opiskelemaan eläinlääketieteelliseen tiedekuntaan!

 

AhlmanEdun eläinlääketieteellisen valmentavat opinnot on intensiivinen lukuvuoden mittainen kansanopistolinja, jossa opiskelija kehittää valmiuksiaan hakeutua opiskelemaan eläinlääketiedettä. Opintojen aikana keskitytään erityisesti lukion laajan oppimäärän fysiikan, kemian ja biologian opiskeluun ja näin vahvistetaan pääsykokeessa tarvittavia taitoja. Osaamista syvennetään harjoitustehtävin sekä eläinlääketieteeseen liittyvillä biologiaa, fysiikkaa ja kemiaa käytännönläheisesti yhdistävillä syventävillä tehtävillä. Lisäksi opiskelija saa mahdollisuuden tutustua nautojen ja eksoottisten eläinten hoitamiseen AhlmanEdun oppimisympäristöissä.

 

Eläinlääketieteen opinnoissa ja myöhemmin eläinlääkärin ammatissa keskeisiä metataitoja ovat tiedon hankkiminen, itsensä johtaminen sekä vuorovaikutus- ja tiimityötaidot. Näitä taitoja harjoitellaan koko lukuvuoden ajan muun opiskelun ohella yhdessä linjan vastuuopettajien, asiantuntijatuutorien ja opiskelukavereiden kanssa.

 

Linjan syyslukukausi painottuu fysiikan, kemian ja biologian vahvan perusosaamisen hankkimiseen. Syyslukukaudella opiskelijat voivat suorittaa harjoitusvalintakokeita, jos tiedot ja taidot ovat jo kiitettävällä tasolla. Opintojen alussa tehtävä henkilökohtainen opintosuunnitelma takaa jokaiselle mahdollisuuden yksilölliseen pääsykokeeseen valmistautumiseen. Kevätlukukaudella opiskelu painottuu yhä enemmän valintakokeisiin valmistautumiseen, joissa korostuvat aineistoharjoitukset ja harjoitusvalintakokeet opiskelijan oman tason mukaisesti. Opiskelija saa niistä palautetta, jolla kannustetaan ja tuetaan kohti yliopiston valintakoetta. Lukuvuoden aikana huomioidaan ja tarjotaan opetusta myös niille opiskelijoille, joiden tavoitteena on korottaa ylioppilaskirjoitusten arvosanoja ja joilla on tavoitteena hakea jatko-opintoihin ylioppilaskirjoitusten arvosanojen perusteella.

 

Opintovuoden aikana opiskelijan on myös mahdollisuus osallistua Helsingin avoimen yliopiston opintoihin. Avoimen yliopiston opinnoista on hyötyä pääsykokeisiin valmistautumisessa ja ne antavat hyvän kuvan yliopisto-opinnoista.

Opinnot eläinlääketieteellisen valmentavat opinnot linjalla

Opiskeluviikko AhlmanEdussa koostuu lähiopetustunneista (25 h ma-pe) sekä itsenäisestä opiskelusta ja tiimityöskentelystä.

 

Opintojen sisältö:

• Lukion fysiikan, kemian ja biologian laajat oppimäärät sekä kertauskurssit

• Lukion fysiikan, kemian ja biologian laajaan oppimäärään perustuvia soveltuvia harjoitustehtäviä

• Aineistokokeita

• Pienimuotoinen tieteellinen projekti

• Harjoitusvalintakokeita

• Perustietojen ja -taitojen hankkimista käytännönläheisesti AhlmanEdun pieneläintilassa ja navetalla

• Digistarttipaketti

• Henkilö – ja tiimikohtainen ohjaus

• Itsensä johtaminen (oman arjen hallinta ja opiskelutekniikat)

• Vuorovaikutus, dialogi- ja tiimityötaidot

• Valinnaisia Helsingin avoimen yliopiston kursseja, esimerkiksi biologia ja kemia

 

Opetus perustuu lukion opetussuunnitelman perusteisiin (LOPS2016), mikä tarkoittaa mm. sähköisten työkalujen lisääntyvää käyttöä.

Tietoa hakijalle:

Haku tapahtuu Opintopolun kautta 21.2.2023 alkaen. Tarkemmat hakuajat ilmoitetaan myöhemmin

Pääsyvaatimuksena on 18 vuoden ikä.

Liitä hakemukseen:

 • viimeisin koulutodistus
 • ennakkotehtävät (kts. alta)

Järjestämme kansanopistolinjojen elokuussa 2023 alkaville opintolinjoille kaksi erillistä hakua, joista ensimmäinen alkaa 1.2.2023. Tarkat hakuajat ilmoitetaan myöhemmin. Haku järjestetään kahdessa erässä, jotta mm. myös niillä hakijoilla, joiden kevät kului korkeakoulujen pääsy- ja valintakokeisiin valmistautuessa, on mahdollista vielä päästä opiskelemaan.

Kansanopiston vuoden kestävien opintolinjojen suorittamisesta saa 6 lisäpistettä hakiessasi yhteishaussa toisen asteen ammatilliseen perustutkintoon.

Opiskelijavalinta tapahtuu pisteytyksen pohjalta, johon vaikuttavat hakemus sekä lukion biologian, fysiikan ja kemian oppiaineiden loppuarvosanojen ja suoritettujen kurssien määrän* ja näiden aineiden ylioppilastutkinnon arvosanat.

*Huomioidaan biologian ja kemian osalta max 5 kurssia, fysiikan osalta max 7 kurssia

Ilmoitetaan myöhemmin

 • 100 e/vko (sis lounas)
 • Majoitus hinta 45 e/vko (2 hengen huone) jne
 • Materiaalimaksu 50 e/lukuvuosi.
 • Helsingin avoimen yliopiston kurssit osin maksullisia (5 opintopisteen kurssi 50 e).

Kansanopistolinjoilla (taide- ja pelialat) opiskeleva voi asua oppilaitoksen asuntolassa. Majoitus on jaetussa kahden hengen huoneessa. Voimme tarjota muutamia yhden hengen huoneita, joiden lisämaksu on 30 €/viikko. Yhden hengen huoneet jaetaan vapaamuotoisten hakemusten perusteella.

Asuntolassa asuva voi hakea Kelan opintotuen asumislisää.

Yleistä tietoa majoittumisesta:

 • Majoitus on jaetussa kahden hengen huoneessa ma-su.
 • Asuntoloiden yhteisissä tiloissa on keittonurkkauksia, joista löytyy liedet ja jääkaapit.
 • Pyykinpesutilat ovat asukkaiden käytössä.
 • Saunavuoro on viikoittain.
 • Opiskelija huolehtii, että huone pysyy asiallisessa kunnossa.
 • Opiskelija ei voi tehdä muuttoilmoitusta oppilaitoksen asuntolaan. Postin voi kuitenkin kääntää kotiosoitteesta asuntolan osoitteeseen.
 • Joululoman aikana ei ole majoitusmahdollisuutta. Syys- ja talviloman aikana voi majoittua lisämaksusta.

Kaikille kansanopistolinjojen opiskelijoille tarjoillaan lounas ma-pe.

Majoittuville kansanopistolinjojen opiskelijoille on tarjolla aamiainen, lounas ja päivällinen ma-pe (maanantaina ei ole aamiaista eikä perjantaina päivällistä).

Vähintään 2 kuukauden päätoiminen opiskelu oikeuttaa valtion opintotukeen. Myös 8 viikon mittainen monimuoto-opiskelu oikeuttaa opintotukeen (laajuusvaatimuksena 3 opintoviikkoa/kk). Opintotukea voi hakea heti opiskelupaikan varmistumisen jälkeen. Kansanopiston asuntolassa asuva voi hakea myös asumislisää (88,87 €/kk).

Kela suosittelee sähköistä asiointipalvelua. Täytä opintotukihakemus osoitteessa: www.kela.fi/opintotuki_nain-haet

Tarkemmat tiedot opintotuen myöntämisperusteista saat osoitteesta www.kela.fi

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi AhlmanEdussa.

Ketkä katsotaan yhteishaussa ensikertalaisiksi? Ensikertalaiseksi katsotaan henkilö, jolla ei ole

 1. suomalaisessa korkeakoulussa suoritettua korkeakoulututkintoa ja/tai
 2. suomalaisessa korkeakoulussa vastaanotettua tutkintoon johtavaa opiskeluoikeutta

Jos et löydä verkkosivuiltamme vastausta kysymykseesi, ota meihin yhteyttä tällä lomakkeella.

 

Yhteydenottolomake koulutukset
Haluan

Minua kiinnostava koulutus tai koulutukset

Kysy lisää koulutuksesta:

Opiskelija- ja hakijapalvelut

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.

 

Uutiskirje