Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Syötävä metsäpuutarha, kevät 2023

170,00 

Kurssin hinta 170 EUR.

9 varastossa

Osallistujan tiedot

Ole hyvä ja täytä kurssille osallistujan tiedot.
Syötä henkilötunnus muodossa PPKKVV-NNNT. Ilmoittautumisen yhteydessä muodostuva opiskelijarekisteri on pohja kurssimaksujen laskutukselle. Kurssimaksut ovat suoraan ulosottokelpoisia, ja maksujen perintä on mahdollinen vain täydellisellä henkilötunnuksella.
Onko sinulla erityisruokavalio tai muuta huomioitavaa?
Tuotteet yhteensä
Lisäpalvelut yhteensä
Yhteensä
Tilausaikaa jäljellä
0 7 4
Päivää
0 5
Tuntia
0 1
Minuuttia
2 6
Sekuntia
Tuotetunnus (SKU): 2761 Osastot: ,

Kuvaus

12.5.2023-13.5.2023

Tervetuloa oppimaan ruokaa tuottavien puiden, monivuotisten vihannesten ja muiden hyötykasvien kasvattamista!

Syötävä metsäpuutarha eli hyötymetsäpuutarha on monikerroksinen ja lajirikas kotipuutarha, joka parantaa ympäristön tilaa. Se koostuu pääosin hyötykasveista kuten ruokaa tuottavista puista, -pensaista, -köynnöksistä sekä monivuotisista vihanneksista. Lajistoon valitaan myös tukikasveja, jotka hoitavat puutarhan lannoitusta ja tuholaistorjuntaa, houkuttelevat pölyttäjiä sekä parantavat pienilmastoa. Syötävä metsäpuutarha on pitkälti omavarainen, kaunis ja ekologinen puutarha, joka tuottaa satoa kauas tulevaisuuteen.

Kurssilla opitaan miten syötävä metsäpuutarha suunnitellaan paikallisia olosuhteita havainnoiden. Käymme läpi metsäpuutarhan periaatteita kuten kerroksellisuutta, lajirikkautta, kasvien eri toimintoja sekä erilaisia satoja, joita puutarha voi antaa. Teemme kurssilla inspiroivia suunnitteluharjoituksia, jotka auttavat oman puutarhan perustamisessa.

AhlmanEdun oman syötävän metsäpuutarhan istuttaminen alkoi keväällä 2022. Kurssilaiset pääsevät oppimaan käytännön hommia eli jatkamaan istuttamista ja tekemään vuodenaikaan sopivia hoitotoimia. Kurssi sopii kaikille kasveista, omavaraisuudesta tai ekologisesta puutarhanhoidosta kiinnostuneille.

Kouluttajana Joel Rosenberg.

 

AIKA JA PAIKKA
12.-13.5.2023, pe klo 11-18, la 9-16

AhlmanEdu, Hallilantie 24, 33820 Tampere.

Ilmoittautuminen päättyy 23.4.2023

 

HINTA
170 €, sis. opetus, lounas + kahvi.

 

MUUTA
Kurssin toteutuminen varmistuu viimeistään ilmoittautumisajan päätyttyä, jonka jälkeen osallistujille lähetetään sähköpostitse lisätietoa kurssista tai ilmoitus kurssin peruuntumisesta. Muistathan siis tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion!

 

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutuksista vähintään 14 päivää ennen kurssin alkua palautetaan koko kurssin hinta. Peruutuksista 5–14 päivää ennen kurssin alkua palautetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista peritään koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), palautamme kurssin koko hinnan lukuun ottamatta 50 €:n toimistomaksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen. Jos kurssi peruuntuu Ahlmanin koulun Säätiön taholta, kurssimaksu palautetaan 30 päivän sisällä.

 

OPETTAJAN ESITTELY

Kurssin vetäjä Joel Rosenberg (syötävämetsäpuutarha.fi) on tutustunut moniin ulkomaisiin hyötymetsäpuutarhoihin ja kasvattaa omaa koemetsäpuutarhaansa Laitilassa. Hän on opettanut hyötykasveja ja luontotaitoja yli kymmenen vuotta. Joelin tietokirja “Syötävä metsäpuutarha – opas suunnitteluun ja lajistoon” ilmestyy maaliskuussa 2023.

 

Arvonlisäveroton koulutuspalvelu AVL § 39-40.