Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Syötävä metsäpuutarha, syksy 2023

170,00 

Kurssin hinta 170 EUR.

Tuotetunnus (SKU): 2856 Osastot: ,

Kuvaus

23.9.2023-24.9.2023

Tervetuloa oppimaan ruokaa tuottavien puiden, monivuotisten vihannesten ja muiden hyötykasvien kasvattamista!

Syötävä metsäpuutarha eli hyötymetsäpuutarha on monikerroksinen ja lajirikas kotipuutarha, joka parantaa ympäristön tilaa. Se koostuu pääosin hyötykasveista kuten ruokaa tuottavista puista, -pensaista, -köynnöksistä sekä monivuotisista vihanneksista. Lajistoon valitaan myös tukikasveja, jotka hoitavat puutarhan lannoitusta ja tuholaistorjuntaa, houkuttelevat pölyttäjiä sekä parantavat pienilmastoa. Syötävä metsäpuutarha on pitkälti omavarainen, kaunis ja ekologinen puutarha, joka tuottaa satoa kauas tulevaisuuteen.

Kurssilla opitaan miten syötävä metsäpuutarha suunnitellaan paikallisia olosuhteita havainnoiden. Käymme läpi metsäpuutarhan periaatteita kuten kerroksellisuutta, lajirikkautta, kasvien eri toimintoja sekä erilaisia satoja, joita puutarha voi antaa. Teemme kurssilla inspiroivia suunnitteluharjoituksia, jotka auttavat oman puutarhan perustamisessa.

AhlmanEdun oman syötävän metsäpuutarhan istuttaminen alkoi keväällä 2022. Kurssilaiset pääsevät oppimaan käytännön hommia eli jatkamaan istuttamista ja tekemään vuodenaikaan sopivia hoitotoimia.

Kouluttajana Joel Rosenberg.

 

KOHDERYHMÄ
Kurssi sopii kaikille kasveista, omavaraisuudesta tai ekologisesta puutarhanhoidosta kiinnostuneille.

 

AIKA JA PAIKKA
LA 23.9.2023 klo 10–17
Luento ja suunnitteluharjoitukset
– Mikä on syötävä metsäpuutarha? Piirteitä, hyötyjä, rakenne ja toiminta
– Esimerkkejä ja historiaa maailmalta
– Lajisto
– Perustettavan alueen, ympäristön ja lajiston havainnointia
– Havainnointi- ja suunnitteluharjoituksia

SU 24.9.2023 klo 10–17
Syötävän metsäpuutarhan perustamista käytännössä
– Puiden, pensaiden ja perennojen istutusta
– Hoitotoimia

AhlmanEdu, Hallilantie 24, 33820 Tampere.

Ilmoittautuminen päättyy 3.9.2023

 

HINTA
170 €, sis. opetus, lounas.

 

MUUTA
Kurssin toteutuminen varmistuu viimeistään ilmoittautumisajan päätyttyä, jonka jälkeen osallistujille lähetetään sähköpostitse lisätietoa kurssista tai ilmoitus kurssin peruuntumisesta. Muistathan siis tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion!

 

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutuksista vähintään 14 päivää ennen kurssin alkua palautetaan koko kurssin hinta. Peruutuksista 5–14 päivää ennen kurssin alkua palautetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista peritään koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), palautamme kurssin koko hinnan lukuun ottamatta 50 €:n toimistomaksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen. Jos kurssi peruuntuu Ahlmanin koulun Säätiön taholta, kurssimaksu palautetaan 30 päivän sisällä.

 

OPETTAJAN ESITTELY
Kurssin vetäjä Joel Rosenberg (syötävämetsäpuutarha.fi) on tutustunut moniin ulkomaisiin hyötymetsäpuutarhoihin ja kasvattaa omaa koemetsäpuutarhaansa Laitilassa. Hän on opettanut hyötykasveja ja luontotaitoja yli kymmenen vuotta. Joelin tietokirja “Syötävä metsäpuutarha – opas suunnitteluun ja lajistoon” ilmestyy maaliskuussa 2023.

Arvonlisäveroton koulutuspalvelu AVL § 39-40.