Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Syötävä metsäpuutarha -kurssi

150,00 

Tervetuloa oppimaan monivuotisten vihannesten, ruokaatuottavien puiden ja muiden hyötykasvien kasvattamista! Kurssi on täynnä. Voit ilmoittaa itsesi jonoon varasijalomakkeen kautta: https://ahlmanedu.fi/varasijalomake/

Varasto loppu

Tilausaikaa jäljellä

Tuotetunnus (SKU): 2475 Osastot: , , , ,

Kuvaus

15.09.2022-17.09.2022

Kurssi on täynnä. Voit ilmoittaa itsesi jonoon varasijalomakkeen kautta: https://ahlmanedu.fi/varasijalomake/

Tervetuloa oppimaan monivuotisten vihannesten, ruokaatuottavien puiden ja muiden hyötykasvien kasvattamista!

Syötävä metsäpuutarha eli hyötymetsäpuutarha on monikerroksinen ja lajirikas kotipuutarha, joka jäljittelee metsäekosysteemin toimintaperiaatteita. Se koostuu pääosin hyötykasveista kuten ruokaatuottavista puista, -pensaista, -köynnöksistä sekä monivuotisista vihanneksista. Lajistoon valitaan myös tukikasveja, jotka hoitavat puutarhan lannoitusta ja tuholaistorjuntaa, houkuttelevat pölyttäjiä sekä parantavat mikroilmastoa. Syötävä metsäpuutarha on pitkälti omavarainen, kaunis ja ekologinen puutarha, joka tuottaa satoa kauas tulevaisuuteen.

Kurssilla opitaan miten syötävä metsäpuutarha suunnitellaan yksilöllisiä tarpeita ja paikallisia olosuhteita havainnoiden. Käymme läpi metsäpuutarhan periaatteita kuten kerroksellisuutta, monimuotoisuutta, kasvien eri toimintoja sekä erilaisia satoja, joita puutarha voi antaa. Teemme kurssilla inspiroivia havainnointi- ja suunnitteluharjoituksia, jotka auttavat oman puutarhan perustamisessa. Kurssilaiset pääsevät myös käytännön hommiin oppimaan kasvien lisäämistä, istuttamista sekä hoitotoimia Ahlmanille perustettavassa uudessa hyötymetsäpuutarhassa. Kurssi sopii kaikille kasveista, omavaraisuudesta tai ekologisesta puutarhanhoidosta kiinnostuneille.

Opettajana Joel Rosenberg.

 

KOHDERYHMÄ
Hyötymetsäpuutarhasta, permakulttuurista ja omavaraisuudesta kiinnostuneet.

 

AIKA JA PAIKKA
15.-17.9.2022
AhlmanEdu, Hallilantie 24, 33820 Tampere.

Ilmoittautuminen päättyy 28.8.2022. Kurssi on täynnä. Voit ilmoittaa itsesi jonoon varasijalomakkeen kautta: https://ahlmanedu.fi/varasijalomake/

 

OHJELMA (muutokset mahdollisia)
To 15.9.2022 klo 17–20, luento ja keskustelu
– Mikä on hyötymetsäpuutarha? Perusteita, ominaisuuksia ja historiaa
– Rakenne, toiminta ja ekologinen sukkessio
– Lajistoa
HUOM. Torstain tapaamiseen on mahdollista osallistua joko paikan päällä tai etänä Teams-yhteydellä.

Pe 16.9.2022 klo 17-20, havainnointi- ja suunnitteluharjoitukset
– Perustettavan alueen, ympäristön ja lajiston havainnointia. Kartat, ilmakuvat ja mittaukset
– Suunnitteluharjoituksia

La 17.9.2022 klo 9–16 (sis. lounas ja kahvit), käytännön töitä ja harjoituksia. Raivausta, lisäystekniikoita, istutusta, kattamista, leikkauksia, hoitotoimia.

 

HINTA
Hinta 150 €, sis. opetuksen ja lauantaina lounas + iltapäiväkahvi.

 

MUUTA
Kurssin toteutuminen varmistuu ilmoittautumisajan päätyttyä, jonka jälkeen osallistujille lähetetään sähköpostitse lisätietoa kurssista tai ilmoitus kurssin peruuntumisesta. Muistathan tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion!

 

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutuksista vähintään 14 päivää ennen kurssin alkua palautetaan koko kurssin hinta. Peruutuksista 5–14 päivää ennen kurssin alkua palautetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista peritään koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), palautamme kurssin koko hinnan lukuun ottamatta 50 €:n toimistomaksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen. Jos kurssi peruuntuu Ahlmanin koulun Säätiön taholta, kurssimaksu palautetaan 30 päivän sisällä.

 

KOULUTTAJAN ESITTELY
Kurssin vetäjä Joel Rosenberg (TaM, Erä- ja luonto-opas) on tutustunut hyötymetsäpuutarhoihin mm. Englannissa sekä Ruotsissa ja kasvattaa omaa koemetsäpuutarhaansa Varsinais-Suomessa. Joel on opettanut hyötykasveja ja luontotaitoja yli kymmenen vuotta.

syötävämetsäpuutarha.fi

Arvonlisäveroton koulutuspalvelu AVL § 39-40.