Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Romumusiikkiklinikka

75,00 

Kurssin hinta 300 EUR. Ennakkomaksu 75 EUR, joka hyvitetään kokonaishinnasta. Kurssin loppuosa laskutetaan erikseen.

8 varastossa

Osallistujan tiedot

Ole hyvä ja täytä kurssille osallistujan tiedot.
Syötä henkilötunnus muodossa PPKKVV-NNNT. Ilmoittautumisen yhteydessä muodostuva opiskelijarekisteri on pohja kurssimaksujen laskutukselle. Kurssimaksut ovat suoraan ulosottokelpoisia, ja maksujen perintä on mahdollinen vain täydellisellä henkilötunnuksella.
Onko sinulla erityisruokavalio tai muuta huomioitavaa?
Tuotteet yhteensä
Lisäpalvelut yhteensä
Yhteensä
Tilausaikaa jäljellä
0 3 2
Päivää
0 4
Tuntia
0 4
Minuuttia
0 7
Sekuntia
Tuotetunnus (SKU): 2784 Osastot: , ,

Kuvaus

1.4.2023-2.4.2023

Romumusiikki”: kierrätysroinasta äänitaiteeksi. Kurssilla tutustutaan “romumusiikin” estetiikkaan, välineisiin ja tekniikoihin. Kurssin osallistuja saa valmiudet omatoimiseen musiikin tekemiseen.

– Tutustutaan erilaisiin tee-se-itse-artistien historiaan, musiikkiin ja metodeihin. Kuunnellaan eri aikakausilta ääninäytteitä (vuosisadan takaisia nauhakokeiluja, kollaaseja, moderni klassinen avantgardesävellys, ja kuinka musiikkityylit ovat sekoittuneet päästäksemme nykyaikaan)
– Tutustutaan lo-fi -laitteiston maailmaan: kontaktimikrofonit, kasettinauhurit yms.

 

Elektroniikkarakentelua:
– Puretaan vanhoja piuhoja, kannibalisoidaan käyttökelpoisia osia
– Harjoitellaan kolvaamista ja rakennetaan kontaktimikkejä

 

Sekvensseri- ja DAW-työskentely:
– Tutustutaan Reaper-ohjelmaan
– Tutustutaan äänittämisen perusteisiin, tarvittaviin välineisiin (mikrofonit, äänikortit, kaapelit, mikkitelineet, ??muuta?)
– Tutkitaan ilmaisia / edullisia plug-ineja: mistä ladataan, kuinka asennetaan, mitä niillä tehdään
– Käytetään itseämme koekaniineina ja testataan rakentamiamme kontaktimikkejä
– Tuotetaan äänimaisemateos

Kouluttajana muusikko, ääniteknikko ja levytuottaja Pentti Dassum.

 

KOHDERYHMÄ
Lo-fi-vaihtoehtomusiikin tekemisestä kiinnostuneet harrastajat

 

AIKA JA PAIKKA
1.-2.4.2023. Päivittäinen opetusaika (muutokset mahdollisia) klo 9.00-14.00.

AhlmanEdu, Hallilantie 24, 33820 Tampere.

Ilmoittautuminen päättyy 12.3.2023

 

HINTA
300 €, sis. opetus.

 

MUUTA
Kurssin toteutuminen varmistuu viimeistään ilmoittautumisajan päätyttyä, jonka jälkeen osallistujille lähetetään sähköpostitse lisätietoa kurssista tai ilmoitus kurssin peruuntumisesta. Muistathan siis tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion!

 

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5–14 päivää ennen kurssin alkua, laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin mikäli kurssi keskeytyy. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus) kurssimaksua ei peritä. Verkkokaupassa suoritettua varausmaksua ei palauteta missään tilanteessa. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen. Jos kurssi peruuntuu Ahlmanin koulun Säätiön taholta, verkkokaupan varausmaksu palautetaan 30 päivän sisällä.

 

OPETTAJAN ESITTELY
Pentti Dassum on suomalainen muusikko, ääniteknikko ja levytuottaja. Porista kotoisin oleva Dassum tunnettiin 1990-luvulla Deep Turtlen kitaristi-laulajana. Hänen muita yhtyeitään ovat olleet muun muassa Cosmo Jones Beat Machine ja Transkaakko. Dassum on toiminut tuottajana, äänittäjänä tai miksaajana yli sadalla suomalaisella levytyksellä. Hän on tuottanut muun muassa Radiopuhelimien, Circlen ja The Flaming Sideburnsin levyjä. Vuosina 1997-2008 Dassum toimitti omaa pienlevy-yhtiötänsä Zerga Recordsia. Vuonna 2008 perustettu Nekorekords pienlevy-yhtiö on aktiivinen, ja keskittyy free jazzin ja noisen esilletuomiseen. Samana vuonna käynnistyi Dassumin sooloprojekti Umpio, joka keskittyy metalliromuista tehtyjen lyömäsoittimien äänimaisemien elektroniseen muokkaamiseen.

 

Arvonlisäveroton koulutuspalvelu AVL § 39-40.