Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Kirjoittajalinjan kakkosvuosi, 2023-2024

75,00 

Kurssin hinta 650 EUR. Ennakkomaksu 75 EUR, joka hyvitetään kokonaishinnasta. Kurssin loppuosa laskutetaan erikseen.

Tuotetunnus (SKU): 2857 Osasto:

Kuvaus

26.8.2023-26.5.2024

Kirjoittajalinjan kakkosvuosi on tarkoitettu kaikille AhlmanEdun kirjoittajalinjan käyneille. Tarkoitus on ylläpitää omaa kirjoittajuutta, saada vertaistukea kirjoittavasta ryhmästä, keskustella kirjoittamisesta ja kirjallisuudesta sekä edistää omaa kaunokirjallista projektia. Teemme virittäviä kirjoitusharjoituksia, tekstipajailemme ja jaamme yhteistä kirjoittajan todellisuutta.

Kakkosvuoden tarkemmat painotukset määräytyvät ryhmän tarpeiden mukaisesti, kuitenkin niin että myös yksilölliset tarpeet tulevat huomioiduksi. Pedagoginen taustafilosofia ja toimintakulttuuri ovat tuttuja kaikille kirjoittajalinjalta. Opiskelu vaatii sitoutumista omaan kirjoittajuuteen ja sen kehittämiseen sekä ryhmän yhteiseen toimintaan.
Lukuvuoden tavoite on nauttia yhdessä luodusta kirjoittavasta tilasta ja sen suomasta vapaudesta toimia omien päämäärien ja tavoitteiden eteen.

Kokoonnumme kerran kuukaudessa viikonloppuisin tekstipajailemaan, keskustelemaan kirjoittamisesta ja kirjoittamaan. Viikonlopuissa toimimme kirjoittajalinjalla tutuksi tulleen tekstipajan lainalaisuuksien mukaan. Keskitymme antamaan ja saamaan palautetta. Tämä edellyttää sitoutumista toisten tekstien lukemiseen ja omaan haluun kehittyä kirjoittajana ja auttaa kaveria kehittymään. Tämän lisäksi teemme kirjoitusharjoituksia ja jaamme kirjoittamaamme.

Viikonloppujen lisäksi etälinjayhteys on auki sovitusti kaksi kertaa kuukaudessa, esim. kerran aamulla ja kerran illalla. Etäyhteyden päähän voi tulla niin kirjoittamaan kuin jakamaan prosessinsa vaiheita, kirjoittamisen riemua ja tuskaa ryhmälle ja opettajalle. Käytämme alustana Teamsia, johon lukuvuoden aikana kertyy materiaalia keskustelujen ja oman kirjoittajuuden vahvistamisen ja ylläpitämisen pohjaksi.

Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus yhteen henkilökohtaiseen keskusteluun (45 min) opettajan kanssa yhdessä sovittuna ajankohtana.

 

KOULUTTAJA
AhlmanEdun kirjoittajalinjan vastuuopettaja Helena Murtonen-Leppä.

 

KOULUTUKSEN RAKENNE JA LÄHITAPAAMISET
Opintojen laajuus on 12 opintoviikkoa ja opinnot kestävät yhden lukuvuoden.

Lähitapaamiset AhlmanEdu, Kirjoittajien keltainen talo, kello 9.30 – 15. 00:
syyslukukausi: 26.- 27.8., 23.-24.9., 28.-29.10., 25.-26.11. + kirjoittajaviikonloppu 15.-16.12.2023
kevätlukukausi: 20.-21.1., 24.-25.2., 23.-24.3.,27.-28.4. 25.-26.5.2024.

Lisäksi ”Kirjoittajaviikonloppu” AhlmanEdu, Tampere, 16.-17.12.2023. Tämän lisäksi 2 kertaa kuukaudessa Teams-tapaaminen 45 – 90 min/krt.

 

HINTA
Kurssimaksu 650 €, sis. opetus ja lounas lähitapaamisten aikana.

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan 75 €:n varausmaksu. Laskutamme lopun kurssimaksun kahdessa erässä: ennen kurssin alkua elokuussa ja tammikuussa.

Kurssimaksun voit maksaa myös Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Smartum-luottokortilla, SmartPayllä, tai ePassilla (Sportti & Kulttuuri).

Opetusohjelmaan sisältyy myös osallistuminen kirjoittajaviikonloppuun AhlmanEdussa, Hallilantie 24, 33820 Tampere. Tapahtuman ohjelmaan osallistumisesta ei peritä maksua. Mahdolliset majoituskulut eivät sisälly kurssimaksuun.

 

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5–14 päivää ennen kurssin alkua, laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin mikäli kurssi keskeytyy. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus) kurssimaksua ei peritä. Verkkokaupassa suoritettua varausmaksua ei palauteta missään tilanteessa. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen. Jos kurssi peruuntuu Ahlmanin koulun Säätiön taholta, verkkokaupan varausmaksu palautetaan 30 päivän sisällä.

 

MUUTA
Kurssille otetaan enintään 15 opiskelijaa.

Ilmoittautuminen päättyy 20.8.2023.

Koulutuksen toteutuminen varmistuu ilmoittautumisajan päätyttyä, jonka jälkeen osallistujille lähetetään sähköpostitse lisätietoa. Muistathan siis tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion!

 

Arvonlisäveroton koulutuspalvelu AVL § 39-40.