Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Kirjoita ekoruno: Sanoja luonnosta ja luonnossa – Aino-Kaisa Koistinen

75,00 

Kurssin hinta 190 EUR. Ennakkomaksu 75 EUR, joka hyvitetään kokonaishinnasta. Kurssin loppuosa laskutetaan erikseen.

13 varastossa

Osallistujan tiedot

Ole hyvä ja täytä kurssille osallistujan tiedot.
Syötä henkilötunnus muodossa PPKKVV-NNNT. Ilmoittautumisen yhteydessä muodostuva opiskelijarekisteri on pohja kurssimaksujen laskutukselle. Kurssimaksut ovat suoraan ulosottokelpoisia, ja maksujen perintä on mahdollinen vain täydellisellä henkilötunnuksella.
Onko sinulla erityisruokavalio tai muuta huomioitavaa?
Tuotteet yhteensä
Lisäpalvelut yhteensä
Yhteensä
Tilausaikaa jäljellä
0 5 9
Päivää
0 7
Tuntia
2 5
Minuuttia
0 6
Sekuntia
Tuotetunnus (SKU): 2743 Osastot: , ,

Kuvaus

12.6.2023-14.6.2023

Luonto on aina kiehtonut kirjoittajia, ja kirjallisuuden traditio, myös runous, pursuaakin erilaisia luontokuvauksia. Tänä päivänä kiinnostusta luonnosta kirjoittamiseen herättelevät myös erilaiset ympäristökriisit sekä niihin liittyvät huolet. Mutta miten löytää tuoreita tapoja kirjoittaa luonnosta – tai miten luontoa voi hyödyntää kirjoittamisessa? Voiko kirjoittamalla tavoittaa esimerkiksi ei-inhimillisten eläinten kokemusmaailmaa? Voiko lähiluontoa havainnoimalla kuvitella paikkoja, jotka eivät ole läsnä? Tai miten kirjoittaa ympäristötuhosta ja siihen liittyvistä tunteista runon monimerkityksellisyyttä kadottamatta? Entä voiko luonto kasveineen ja eläimineen osallistua kirjoitusprosessiin?

Kirjoita ekoruno -kurssilla tutustutaan luonto- ja ympäristörunouden kirjallisiin keinoihin sekä etsitään erilaisia tapoja kirjoittaa luonnosta ja ympäristöstä – sekä myös luonnossa ja ympäristössä, Ahlmanin pihapiiriä havainnoiden ja tunnustellen. Kurssilla käsitellään muun muassa eri tapoja kirjoittaa luontohavainnoista, paikassa kirjoittamista sekä ympäristötunteita. Opetusmuotoina ovat luennot ja harjoitukset. Luentoesimerkeissä ekorunoudesta pureudutaan erityisesti kotimaiseen nykyrunouteen.

Varauduthan mukavilla kengillä ja säänmukaisella vaatetuksella (sateen sattuessa kurssi pidetään kuitenkin pääpainotteisesti sisätiloissa).

Kouluttajana runoilija Aino-Kaisa Koistinen.

 

KOHDERYHMÄ
Kaikki kirjoittamisesta kiinnostuneet.

 

AIKA JA PAIKKA
12.-14.6.2023
AhlmanEdu, Hallilantie 24, 33820 Tampere.

Päivittäinen opetusaika (muutokset mahdollisia):
– aloituspäivä klo 12-16 (lounas klo 11 alkaen)
– täydet kurssipäivät klo 9.30-16
– päätöspäivä klo 9.30-16

Ilmoittautuminen päättyy 21.5.2023

 

HINTA
Opetuspaketti: 190 €, sis. opetus, lounas ja päiväkahvi.

Täysihoito: 330/340 €, sis. opetus, majoitus 1hh ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen). Osassa asuntoloista kylpyhuone sijaitsee käytävällä yhteiskäytössä.

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan 75€:n varausmaksu. Laskutamme lopun kurssimaksun ennen kurssin alkua.

Lopun kurssimaksun voit maksaa paikan päällä myös Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Smartum-luottokortilla, SmartPayllä, tai ePassilla (Sportti & Kulttuuri).

 

ENNAKKOTEHTÄVÄ
Vapaaehtoinen ennakkotehtävä: Ota halutessasi mukaasi joku ympäristöä tai eläimiä käsittelevä runo tai runokokoelma, joka puhuttelee sinua. Keskustelemme runoista kurssilla.

 

MUUTA
Kurssin toteutuminen varmistuu viimeistään ilmoittautumisajan päätyttyä, jonka jälkeen osallistujille lähetetään sähköpostitse lisätietoa kurssista tai ilmoitus kurssin peruuntumisesta. Muistathan siis tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion!

 

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5–14 päivää ennen kurssin alkua, laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin mikäli kurssi keskeytyy. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus) kurssimaksua ei peritä. Verkkokaupassa suoritettua varausmaksua ei palauteta missään tilanteessa. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen. Jos kurssi peruuntuu Ahlmanin koulun Säätiön taholta, verkkokaupan varausmaksu palautetaan 30 päivän sisällä.

 

OPETTAJAN ESITTELY
Kurssin opettajana toimii kulttuurin ja kirjoittamisen tutkija, runoilija ja luovan kirjoittamisen opettaja FT, dosentti Aino-Kaisa Koistinen. Koistisen ekorunokokoelma Uhanalaiset ja silmälläpidettävät julkaisiin vuonna 2021 (Palladium Kirjat).

 

Arvonlisäveroton koulutuspalvelu AVL § 39-40.