Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Keramiikan jatkokurssi

75,00 

Kurssin hinta 395 EUR. Ennakkomaksu 75 EUR, joka hyvitetään kokonaishinnasta. Kurssin loppuosa laskutetaan erikseen.

5 varastossa

Osallistujan tiedot

Ole hyvä ja täytä kurssille osallistujan tiedot.
Syötä henkilötunnus muodossa PPKKVV-NNNT. Ilmoittautumisen yhteydessä muodostuva opiskelijarekisteri on pohja kurssimaksujen laskutukselle. Kurssimaksut ovat suoraan ulosottokelpoisia, ja maksujen perintä on mahdollinen vain täydellisellä henkilötunnuksella.
Onko sinulla erityisruokavalio tai muuta huomioitavaa?
Tuotteet yhteensä
Lisäpalvelut yhteensä
Yhteensä

Tilausaikaa jäljellä

Tuotetunnus (SKU): 2399 Osastot: , ,

Kuvaus

27.06.2022-01.07.2022

Keramiikan jatkokurssi on tarkoitettu heille, joilla on jo pohjana keramiikan käsinrakennuksen perustekniikat. Kurssilla syvennetään jo opittuja taitoja ja tutustutaan mm. apumuottien käyttöön, nerikomitekniikkaan* ja perehdytään myös laattojen valmistamiseen itse tehdyn kipsimuotin avulla, jolla laattaan saadaan kohokuvio ja jonka avulla laattoja voi monistaa.

*Nerikomi on tekniikka, jossa värjätystä savimassasta muodostuva kuvio ulottuu esineen seinämän läpi. Erivärisiä savia yhdistelemällä saadaan aikaan marmorimaisia tai hyvin tarkkarajaisia kuvioita. Valmistamme kurssilla pienehköjä esineitä tai koruja, jotka voidaan jättää kauniin mattapintaisiksi tai ne voidaan lasittaa.

Kurssilla ohjatut työt raakapoltetaan ja näistä valitaan sopivimmat lasitettaviksi. Koska saven matka keramiikaksi on pitkä, aikataulullisista syistä lasituskerta on 11.7. Mikäli et itse pääse paikalle, opettaja lasittaa valitsemasi työt. Lasitetut ja muut poltetut teokset voi noutaa sovitusti Ahlmanilta.

Opettajana keraamikko Riitta Pinkari

 

KOHDERYHMÄ
Kurssi soveltuu kaikille niille, joille keramiikan käsinrakennustekniikat ovat jo tuttuja.

 

AIKA JA PAIKKA
27.6.-1.7.2022 ja 11.7.2022 (ns. lasituspäivä)
Ahlman, Hallilantie 24, 33820 Tampere.

Päivittäinen opetusaika (muutokset mahdollisia):
– Aloituspäivä alkaa lounaalla noin klo 12
– klo 9-15, jonka jälkeen saa jatkaa itsenäisesti harjoittelua ja työskentelyä
– Päätöspäivä päättyy klo 15

Ilmoittautuminen päättyy 5.6.2022

 

HINTA
Opetuspaketti: 395 €, sis. opetus, lounas ja päiväkahvi.

Täysihoito: 695/735 €, sis. opetus, majoitus 1hh ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen). Osassa asuntoloista kylpyhuone sijaitsee käytävällä yhteiskäytössä.

Kurssilla käytettävä savi (n.15 kg per kurssilainen) kuuluu kurssihintaan. Yleisimmät työkalut tulevat myös Ahlmanin puolesta.

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan 75€:n varausmaksu. Laskutamme lopun kurssimaksun ennen kurssin alkua.

 

MUUTA
Kurssin toteutuminen varmistuu ilmoittautumisajan päätyttyä, jonka jälkeen osallistujille lähetetään sähköpostitse lisätietoa kurssista tai ilmoitus kurssin peruuntumisesta. Muistathan siis tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion!

Kurssilaiset saavat ennen kurssin alkua listan mukaan otettavista materiaaleista/välineistä.

 

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5–14 päivää ennen kurssin alkua, laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin mikäli kurssi keskeytyy. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus) kurssimaksua ei peritä. Verkkokaupassa suoritettua varausmaksua ei palauteta missään tilanteessa. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen. Jos kurssi peruuntuu Ahlmanin koulun Säätiön taholta, verkkokaupan varausmaksu palautetaan 30 päivän sisällä.

 

OPETTAJAN ESITTELY
Olen Riitta Pinkari, keraamikko Pirkkalasta, Tampereen kyljestä. Keramiikan pariin eksyin Lahden kansanopistossa 1985 ja ihastuin tähän materiaaliin, sitten tieni vei opintoihin Kuopion käsi-ja taideteollisuusopilaitokseen viideksi vuodeksi. Sen jälkeen oman tuotannon rinnalla on kulkenut opetustyö vuodesta 1992 lähtien, pääasiassa opetan eri kansalaisopistoissa Pirkanmaalla. Olen vuosien varrella hankkiut elantoni mm. valmistamalla liike-ja kuntalahjoja sekä tekemällä piensarjatuotantona esineitä eri jälleenmyyjille Savionni nimen alla. Omassa tuotannossani tärkeää on ollut muoto ja pinta, mutta tärkeä sija on ollut leikillisyydellä ja sympaattisuudella. Minulla on ollut halu tuottaa laadukkaita esineitä, mutta myös hyvää mieltä ja lämpimiä tunteita. Opetustyössä haluan antaa ohjattavilleni hauskan elämyksen ja myönteisiä kokemuksia saven parissa, sekä neuvoa vankat perusteet, jotta asiakkaani voi toteuttaa omaa luovuuttaan ja nauttia tästä ihanasta materiaalista. Olen sitä mieltä, että savi sopii materiaaliksi kenelle tahansa, olipa lähtökohtasi mikä hyvänsä. Minkäänlaista käsityö-tai taidetaustaa ei tarvita, ennakkoluuloton asenne ja kokeileva mieli riittää. Tehtäväni on opettaa hyvät perustaidot ja niiden myötä oma harjoittelu ja retki saven parissa voi alkaa. Saven koskettelu on kuin lääkettä ja muovailu mitä parhainta terapiaa, olit sitten sen tarpeessa tai et.

Arvonlisäveroton koulutuspalvelu AVL § 39-40.