Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Keramiikan alkeiskurssi

75,00 

Kurssin hinta 395 EUR. Ennakkomaksu 75 EUR, joka hyvitetään kokonaishinnasta. Kurssin loppuosa laskutetaan erikseen.

Varasto loppu

Tilaaminen aukeaa

Tuotetunnus (SKU): 2398 Osastot: , ,

Kuvaus

13.06.2022-17.06.2022

Keramiikan alkeiskurssilla tutustutaan keraamikko Riitta Pinkarin johdolla monipuolisesti erilaisiin saven käsinrakennustekniikoihin.

Tiiviin viikon aikana valmistetaan esineitä nipistely-, levy-, ja nauhatekniikalla sekä kokeillaan apumuottien käyttöä ja tutustutaan erilaisiin saven koristelumenetelmiin. Kurssilla tuntee ja näkee konkreettisesti, miten savi muotoutuu käsissä esineeksi.

Opettajan johdolla saa laajasti tietoa keramiikasta ja sen perusteista, joka antaa hyvän pohjan jatko-opinnoille. Savi on mielenkiintoinen ja monipuolinen materiaali, jossa riittää tutkittavaa ja kokeiltava pitkäksi aikaa.

Kurssilla ohjatut työt raakapoltetaan ja näistä valitaan sopivimmat lasitettaviksi. Koska saven matka keramiikaksi on pitkä, aikataulullisista syistä lasituskerta on 22.6.2022. Mikäli et itse pääse paikalle, opettaja lasittaa valitsemasi työt. Lasitetut ja muut poltetut teokset voi noutaa sovitusti Ahlmanilta.

Opettajana keraamikko Riitta Pinkari

 

KOHDERYHMÄ
Kurssi soveltuu kaikille, niin vasta-alkajille kuin pidemmälle ehtineillekin. Mutta jos osaat jo alkeet hyvin ja kaipaat lisäoppia, voit ilmoittautua keramiikan jatkokurssille 27.6.-1.7.2022.

 

AIKA JA PAIKKA
13.-17.6.2022 ja 22.6.2022 (ns. lasituspäivä)
Ahlman, Hallilantie 24, 33820 Tampere.

Päivittäinen opetusaika (muutokset mahdollisia):
– Aloituspäivä alkaa lounaalla noin klo 12
– klo 9-15, jonka jälkeen saa jatkaa itsenäisesti harjoittelua ja työskentelyä
– Päätöspäivä päättyy klo 15

Ilmoittautuminen päättyy 22.5.2022

 

HINTA
Opetuspaketti: 395 €, sis. opetus, lounas ja päiväkahvi.

Täysihoito: 695/735 €, sis. opetus, majoitus 1hh ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen). Osassa asuntoloista kylpyhuone sijaitsee käytävällä yhteiskäytössä.

Kurssilla käytettävä savi (n.15 kg per kurssilainen) kuuluu kurssihintaan. Yleisimmät työkalut tulevat myös Ahlmanin puolesta.

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan 75€:n varausmaksu. Laskutamme lopun kurssimaksun ennen kurssin alkua.

 

MUUTA
Kurssin toteutuminen varmistuu ilmoittautumisajan päätyttyä, jonka jälkeen osallistujille lähetetään sähköpostitse lisätietoa kurssista tai ilmoitus kurssin peruuntumisesta. Muistathan siis tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion!

Kurssilaiset saavat ennen kurssin alkua listan mukaan otettavista materiaaleista/välineistä.

 

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5–14 päivää ennen kurssin alkua, laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin mikäli kurssi keskeytyy. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus) kurssimaksua ei peritä. Verkkokaupassa suoritettua varausmaksua ei palauteta missään tilanteessa. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen. Jos kurssi peruuntuu Ahlmanin koulun Säätiön taholta, verkkokaupan varausmaksu palautetaan 30 päivän sisällä.

 

OPETTAJAN ESITTELY
Olen Riitta Pinkari, keraamikko Pirkkalasta, Tampereen kyljestä. Keramiikan pariin eksyin Lahden kansanopistossa 1985 ja ihastuin tähän materiaaliin, sitten tieni vei opintoihin Kuopion käsi-ja taideteollisuusopilaitokseen viideksi vuodeksi. Sen jälkeen oman tuotannon rinnalla on kulkenut opetustyö vuodesta 1992 lähtien, pääasiassa opetan eri kansalaisopistoissa Pirkanmaalla. Olen vuosien varrella hankkiut elantoni mm. valmistamalla liike-ja kuntalahjoja sekä tekemällä piensarjatuotantona esineitä eri jälleenmyyjille Savionni nimen alla. Omassa tuotannossani tärkeää on ollut muoto ja pinta, mutta tärkeä sija on ollut leikillisyydellä ja sympaattisuudella. Minulla on ollut halu tuottaa laadukkaita esineitä, mutta myös hyvää mieltä ja lämpimiä tunteita. Opetustyössä haluan antaa ohjattavilleni hauskan elämyksen ja myönteisiä kokemuksia saven parissa, sekä neuvoa vankat perusteet, jotta asiakkaani voi toteuttaa omaa luovuuttaan ja nauttia tästä ihanasta materiaalista. Olen sitä mieltä, että savi sopii materiaaliksi kenelle tahansa, olipa lähtökohtasi mikä hyvänsä. Minkäänlaista käsityö-tai taidetaustaa ei tarvita, ennakkoluuloton asenne ja kokeileva mieli riittää. Tehtäväni on opettaa hyvät perustaidot ja niiden myötä oma harjoittelu ja retki saven parissa voi alkaa. Saven koskettelu on kuin lääkettä ja muovailu mitä parhainta terapiaa, olit sitten sen tarpeessa tai et.

 

Arvonlisäveroton koulutuspalvelu AVL § 39-40.

 

Kurssin ollessa loppuunmyyty, voit ilmoittautua varasijalle täältä!