Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Keramiikan alkeiskurssi – Riitta Pinkari

75,00 

Mikäli kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle tästä!

Kurssin hinta 410 EUR. Ennakkomaksu 75 EUR, joka hyvitetään kokonaishinnasta. Kurssin loppuosa laskutetaan erikseen.

Tuotetunnus (SKU): 2766 Osastot: , ,

Kuvaus

5.6.2023-9.6.2023

Keramiikan alkeiskurssilla tutustutaan keraamikko Riitta Pinkarin johdolla monipuolisesti erilaisiin saven käsinrakennustekniikoihin. Kurssi tarjoaa hyvät perusteet keramiikan harrastamiseen. Pääpaino kurssilla on eri tekniikoiden harjoittelemisessa eikä aikaisempaa kokemusta saven parissa ei tarvita.

Viikon aikana valmistamme pienehköjä esineitä nipistely-, levy- ja nauhatekniikalla ja kokeilemme apumuottien käyttöä, tutustumme lisäksi muutamiin saven koristelumenetelmiin.

Päivien aikana voi tuntea ja nähdä konkreettisesti, miten savi muotoutuu käsissä esineeksi. Savi on mielenkiintoinen ja monipuolinen materiaali, jossa riittää tutkittavaa ja kokeiltava pitkäksi aikaa.

Osa esineitä myös lasitetaan, mutta koska saven matka keramiikaksi on pitkä, aikataulullisista syistä lasituskerta on 26.6.2023. Mikäli et itse pääse paikalle, opettaja lasittaa valitsemasi työt. Lasitetut ja muut poltetut teokset voi noutaa sovitusti Ahlmanilta.

Kurssilla käytettävä savi kuuluu kurssihintaan. Yleisimmät työkalut tulevat myös Ahlmanin puolesta.

Opetus tapahtuu klo 9.00 ja 15.00 välillä. Sen jälkeen saa jatkaa itsenäisesti harjoittelua ja työskentelyä.

Kouluttajana keraamikko Riitta Pinkari

 

KOHDERYHMÄ
Kurssi soveltuu kaikille niin vasta- alkajille kuin pidemmälle ehtineillekin. Jos osaat alkeet jo hyvin ja kaipaat lisäoppia, voit ilmoittautua keramiikan jatkokurssille 12.-16.6.2023.

 

AIKA JA PAIKKA
5.-9.6.2023, lasituskerta 26.6.2023.
AhlmanEdu, Hallilantie 24, 33820 Tampere.

Päivittäinen opetusaika (muutokset mahdollisia):
– aloituspäivä klo 13-17 (lounas klo 12.00)
– täydet kurssipäivät klo 9-15
– päätöspäivä klo 9-15

Ilmoittautuminen päättyy 14.5.2023

 

HINTA
Opetuspaketti: 410 €, sis. opetus, lounas ja päiväkahvi.

Täysihoito: 730/755 €, sis. opetus, majoitus 1hh ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen). Osassa asuntoloista kylpyhuone sijaitsee käytävällä yhteiskäytössä.

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan 75 €:n varausmaksu. Laskutamme lopun kurssimaksun ennen kurssin alkua.

Lopun kurssimaksun voit maksaa paikan päällä myös Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Smartum-luottokortilla, SmartPayllä, tai ePassilla (Sportti & Kulttuuri).

 

MUUTA
Kurssin toteutuminen varmistuu viimeistään ilmoittautumisajan päätyttyä, jonka jälkeen osallistujille lähetetään sähköpostitse lisätietoa kurssista tai ilmoitus kurssin peruuntumisesta. Muistathan siis tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion!

 

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5–14 päivää ennen kurssin alkua, laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin mikäli kurssi keskeytyy. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus) kurssimaksua ei peritä. Verkkokaupassa suoritettua varausmaksua ei palauteta missään tilanteessa. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen. Jos kurssi peruuntuu Ahlmanin koulun Säätiön taholta, verkkokaupan varausmaksu palautetaan 30 päivän sisällä.

 

OPETTAJAN ESITTELY
Olen Riitta Pinkari, keraamikko Pirkkalasta, Tampereen kyljestä. Keramiikan pariin eksyin Lahden kansanopistossa 1985 ja ihastuin tähän materiaaliin, sitten tieni vei opintoihin Kuopion käsi-ja taideteollisuusopilaitokseen viideksi vuodeksi. Sen jälkeen oman tuotannon rinnalla on kulkenut opetustyö vuodesta 1992 lähtien, pääasiassa opetan eri kansalaisopistoissa Pirkanmaalla. Olen vuosien varrella hankkiut elantoni mm. valmistamalla liike-ja kuntalahjoja sekä tekemällä piensarjatuotantona esineitä eri jälleenmyyjille Savionni nimen alla. Omassa tuotannossani tärkeää on ollut muoto ja pinta, mutta tärkeä sija on ollut leikillisyydellä ja sympaattisuudella. Minulla on ollut halu tuottaa laadukkaita esineitä, mutta myös hyvää mieltä ja lämpimiä tunteita. Opetustyössä haluan antaa ohjattavilleni hauskan elämyksen ja myönteisiä kokemuksia saven parissa, sekä neuvoa vankat perusteet, jotta asiakkaani voi toteuttaa omaa luovuuttaan ja nauttia tästä ihanasta materiaalista. Olen sitä mieltä, että savi sopii materiaaliksi kenelle tahansa, olipa lähtökohtasi mikä hyvänsä. Minkäänlaista käsityö-tai taidetaustaa ei tarvita, ennakkoluuloton asenne ja kokeileva mieli riittää. Tehtäväni on opettaa hyvät perustaidot ja niiden myötä oma harjoittelu ja retki saven parissa voi alkaa. Saven koskettelu on kuin lääkettä ja muovailu mitä parhainta terapiaa, olit sitten sen tarpeessa tai et.

photos.app.goo.gl/HaupMTjwJoSjk1vW8

 

Arvonlisäveroton koulutuspalvelu AVL § 39-40.